Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra ruimtes in Engelse ziekenhuizen voor coronapatiënten

Extra ruimtes in Engelse ziekenhuizen voor coronapatiënten

LONDEN (ANP) - De Britse gezondheidsdienst NHS gaat in ziekenhuizen tijdelijke onderkomens inrichten om coronapatiënten in op te vangen. De extra ruimtes zijn mogelijk nodig door het hoge aantal besmettingen als gevolg van de omikronvariant. Volgens de medische chef van de NHS, Stephen Powis, leeft de dienst momenteel "op voet van oorlog" met het virus.

De acht tijdelijke onderkomens met elk een capaciteit van honderd patiënten worden ingericht in ziekenhuizen in Engeland, meldt Sky News. Ze zijn vernoemd naar de verpleegkundige Florence Nightingale. En mocht het nodig zijn, zijn ook alvast meer locaties zoals gymzalen aangewezen om patiënten in onder te kunnen brengen.

Op de acht locaties komen als dat nodig is ziekenhuispatiënten te liggen die nog niet voldoende hersteld zijn van Covid om naar huis te kunnen, maar die verder nog maar weinig aandacht nodig hebben van verpleegkundigen. Momenteel gebruiken de ziekenhuizen in sommige gevallen al hotels en verzorgingshuizen om daar niet-Covid-patiënten te verzorgen.

Niet afwachten

"We weten niet precies hoeveel van degenen die het virus oplopen behandeling in het ziekenhuis nodig hebben", zegt Powis "Maar gezien het aantal infecties kunnen we daar niet langer op wachten en daarom wordt er vanaf vandaag gewerkt om te zorgen dat deze faciliteiten aanwezig zijn."

Minister van Volksgezondheid Sajid Javid zegt te hopen dat de ruimtes uiteindelijk niet nodig zijn. Eerder tijdens de pandemie zette de Britse gezondheidsdienst ook veldhospitalen in om coronapatiënten in op te vangen.

Meer uit Buitenland

Voormalig Italiaanse president Napolitano (98) overleden

ROME (ANP/DPA) - Giorgio Napolitano, een voormalige communist die tussen 2006 en 2015 de president van Italië was, is op 98-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Rome. Napolitano speelde een dominante rol in de Italiaanse politiek van de afgelopen decennia, wat hem de bijnaam "Koning Giorgio" heeft opgeleverd.

7 uur geleden
Paus: het niet redden van migranten is een gebaar van haat

MARSEILLE (ANP/AFP/RTR) - Volgens de paus mag er geen twijfel over bestaan dat migranten die dreigen te verdrinken op zee gered moeten worden. Tijdens een gebedsdienst bij een monument voor drenkelingen in de Franse stad Marseille noemt hij het een "humanitaire plicht" om mensen die op zee in de problemen zijn gekomen te helpen. Dat niet doen interpreteert de paus als "een gebaar van haat". De paus bedankte tijdens de gebedsdienst ook expliciet de ngo's die bijdragen aan het redden van migranten op zee.

7 uur geleden
Israël voert als reactie op protest aanvallen uit op Gazastrook

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Israëlische leger meldt dat het aanvallen heeft uitgevoerd op de Gazastrook. Daarbij heeft Israël naar eigen zeggen drie doelen geraakt van Hamas, de groep die het gebied controleert. Twee van de doelen werden met een drone beschoten en een derde met een tank. Volgens Palestijnse media gaat het om checkpoints die zijn geraakt. Bij de operatie zouden 28 Palestijnen gewond zijn geraakt.

9 uur geleden
Kyiv krijgt toch gewenste langeafstandsraketten van VS

WASHINGTON (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft tijdens zijn bezoek aan Washington van president Joe Biden toch de toezegging gekregen voor "een klein aantal" zogenoemde ATACMS-langeafstandsraketten. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender NBC op basis van meerdere overheidsbronnen.

9 uur geleden
Zelensky: strijd om Bachmoet gaat ook in de herfst en winter door

WASHINGTON (ANP) - Oekraïense troepen laten zich de komende maanden niet tegenhouden door koude en slechte weersomstandigheden in hun poging om de stad Bachmoet in het oosten van het land weer in te nemen, zei de Oekraïense president Volodymyr Zelensky tijdens een gesprek met verschillende Amerikaanse media.

10 uur geleden
EU keert eerste geld van migratiedeal uit aan Tunesië

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie maakt voor het eerst geld over aan Tunesië dat in het migratieakkoord met het Noord-Afrikaanse land is afgesproken. Dat liet tot nog toe op zich wachten, net als de uitwerking van de ruim twee maanden geleden gesloten overeenkomst.

12 uur geleden
Libië organiseert wederopbouwconferentie in zwaargetroffen Derna

DERNA (ANP/AFP) - De autoriteiten in het oosten van Libië organiseren op 10 oktober een internationale bijeenkomst in de kuststad Derna. Het moet gaan over de wederopbouw van de stad, die eerder deze maand zwaar werd getroffen door overstromingen.

12 uur geleden