Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra reistijd op A4 en A10 door werkzaamheden bij Amsterdam Zuid

Extra reistijd op A4 en A10 door werkzaamheden bij Amsterdam Zuid

AMSTERDAM (ANP) - Als gevolg van werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid is de komende acht dagen een deel van de snelwegen A4 en A10 Zuid dicht. Weggebruikers moeten ondanks de zomervakantie rekening houden met een forse extra reistijd, die kan oplopen tot een uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5.

De afsluiting geldt voor de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht (A2) vanaf knooppunt Badhoevedorp tot de oprit S109 RAI, en begint op zaterdag om 22.00 uur. Naar verwachting kunnen de wegen voor de ochtendspits op maandag 14 augustus rond 05.00 uur weer open. Station Zuid blijft in die periode wel bereikbaar per trein, maar met een aangepaste dienstregeling. Metro's en bussen rijden gewoon.

In de komende acht dagen wordt een tweede reizigerstunnel gebouwd, de Brittenpassage. "Ter hoogte van station Amsterdam Zuid verwijderen we tijdelijk de snelweg en een deel van het treinspoor om twee gigantische delen van het dak op zijn plaats te schuiven", zo meldt de projectorganisatie Zuidasdok. De nieuwe tunnel, die bedoeld is om in de toekomst het groeiende aantal reizigers te kunnen opvangen, moet uiterlijk 2027 opengaan.

De werkzaamheden maken deel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd.

Meer uit Binnenland

Taakstraf en voorwaardelijke celstraf na mishandeling conducteur

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag twee mannen van 21 en 23 jaar uit Heiloo en Anna Paulowna veroordeeld tot 93 dagen celstraf, waarvan negentig voorwaardelijk. Daarnaast kregen beiden een werkstraf van 180 uur opgelegd. Het tweetal ging op 13 september vorig jaar in de trein richting Alkmaar bij station Schagen een conducteur te lijf. De NS-beambte werd geslagen, geschopt, gebeten en met een schroevendraaier in zijn hand gestoken. Ook treinreizigers die de man te hulp schoten kregen klappen.

6 minuten geleden
Man die in vuilniswagen Arnhem terechtkwam is overleden

ARNHEM (ANP) - De man die dinsdagochtend in een vuilniswagen in Arnhem terechtkwam is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

9 minuten geleden
Twee Nederlandse terrorismeverdachten uit Syrië opgehaald

DEN HAAG (ANP) - Twee van terrorisme verdachte vrouwen zijn met hun twee kinderen uit Syrië overgebracht naar Nederland, laten demissionair ministers Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) en Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer weten.

58 minuten geleden
Advocaat UvA-betogers geen gelijk van officier van justitie

AMSTERDAM (ANP) - De officier van justitie heeft aan Willem Jebbink, de advocaat van veel gearresteerde UvA-betogers, laten weten dat de aanhoudingen in het protestkamp aan de Roetereilandscampus van de universiteit rechtmatig waren. Volgens Jebbink hadden de pro-Palestijnse demonstranten niet opgepakt mogen worden op grond van erfvredebreuk, omdat zij actievoerden op een "voor het publiek vrij toegankelijk terrein bij een universiteit".

1 uur geleden
Studentenclubs bezorgd over ontruiming

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse Studentenvakbond ASVA en de Landelijke Studentenvakbond maken zich volgens eigen zeggen "ernstige zorgen over de brute ontruiming van het studentenprotest" dat maandag plaatsvond op een campus van de UvA op Roeterseiland.

1 uur geleden
Docenten UvA in actie op Roeterseiland als steun aan studenten

AMSTERDAM (ANP) - Tientallen docenten en medewerkers van de Universiteit van Amsterdam (UvA) houden dinsdagmiddag vanaf 16.00 uur een eigen demonstratie op de Roeterseilandcampus. Ze doen dat onder meer uit solidariteit met de pro-Palestijnse studenten die daar maandag een protestkamp opzetten en door de politie uiteindelijk werden verwijderd. Dat zegt docent sociologie Sam Hamer.

1 uur geleden
Rechter kan niets met klachten over bezwaartermijn verkeersboetes

UTRECHT (ANP) - Het heeft geen zin om naar de rechter te stappen als het Openbaar Ministerie te lang op zich laat wachten om een bezwaar tegen een opgelegde verkeersboete te behandelen. Dat oordeelt de rechtbank in Utrecht in een uitspraak over 433 zaken.

2 uur geleden