Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra presidentiële beveiliging onderweg naar hoofdkantoor Biden

Extra presidentiële beveiliging onderweg naar hoofdkantoor Biden

WILMINGTON (ANP) - De Secret Service, die gaat over de beveiliging van de president, heeft uit voorzorg extra manschappen naar de Democratische presidentskandidaat Joe Biden in de plaats Wilmington. Gedurende de campagne en de verkiezingen kreeg Biden al bescherming. Die wordt nu uitgebreid, maar is nog niet op hetzelfde niveau als van president Donald Trump.

Nadat Biden een voorsprong had genomen in de tellingen in de staat Pennsylvania werd er een vliegverbod aan toegevoegd boven de woning van de Democraat. Dat geldt in ieder geval tot komende woensdagochtend, is te lezen in een mededeling aan piloten van de Amerikaanse Federale luchtvaartautoriteit FAA

Het campagneteam zit in het plaatselijke congrescentrum, waar ook geen toestellen in de buurt mogen komen. De secret service wilde eerder geen toelichting geven op de uitbreiding van het veiligheidsteam rond de Democraat. "Wij doen geen mededelingen over het hoe en wat van de beveiliging van de kandidaten."

Meer uit Buitenland

Premier Modi stemt op derde dag van parlementsverkiezingen India

AHMEDABAD (ANP/RTR/AFP) - De Indiase premier Narendra Modi heeft zijn stem uitgebracht voor de parlementsverkiezingen in het land. Dinsdag is de derde van de in totaal zeven stemdagen van de grootste verkiezingen ter wereld.

9 minuten geleden
OPCW: gebruik chemische wapens door Rusland of Oekraïne onbewezen

DEN HAAG (ANP) - Rusland en Oekraïne hebben elkaar beschuldigd van het gebruik van chemische wapens bij de oorlog in Oekraïne, maar hebben vooralsnog te weinig concreet bewijs aangeleverd om in te grijpen. Dat meldt de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW), die de beschuldigingen bestudeert.

15 minuten geleden
VN krijgen geen toegang meer tot Gaza via Rafah

GENEVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties mogen van de Israëlische autoriteiten de Gazastrook niet meer binnengaan via de grensovergang bij Rafah. Een woordvoerder van VN-hulporganisatie OCHA heeft dat gezegd nadat de grensovergang onder Israëlische controle was gekomen.

57 minuten geleden
Poetin beëdigd voor vijfde termijn als president van Rusland

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - Vladimir Poetin is voor de vijfde keer beëdigd als president van Rusland. Hij is daarmee begonnen aan een nieuwe termijn van zes jaar. Hij zei in een korte toespraak dat zijn land nu een ingewikkelde tijd doormaakt. "We zullen deze moeilijke periode met waardigheid doorkomen en er nog sterker uitkomen."

1 uur geleden
Advies aan EU-hof: erken transgender uit andere lidstaat

LUXEMBURG (ANP) - EU-landen moeten een geslachtsverandering erkennen die in een andere lidstaat is geregistreerd. EU-landen zijn wel vrij om zelf regels te maken voor bijvoorbeeld het aangaan van een huwelijk, zo luidt een belangrijk advies aan de Europese rechter.

1 uur geleden
Hamas vuurt raketten af op Israëlisch leger bij Kerem Shalom

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft opnieuw raketten afgevuurd op Israëlische militairen bij de grensovergang Kerem Shalom. Een eerdere aanval leidde tot de sluiting van de belangrijke overgang tussen Israël en de Gazastrook.

1 uur geleden
Doden en gewonden door steekpartij in ziekenhuis China

BEIJING (ANP/AFP) - Een steekpartij in een Chinees ziekenhuis heeft twee mensen het leven gekost. Daarnaast zijn 21 gewonden gevallen, melden de regionale autoriteiten in een verklaring op WeChat.

1 uur geleden