Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra maatregelen voor olympische sporters op vlucht naar Beijing

Extra maatregelen voor olympische sporters op vlucht naar Beijing

AMSTERDAM (ANP) - Op de eerste KLM-vlucht met sporters die naar de Olympische Spelen in Beijing gaan, zijn extra voorzorgsmaatregelen genomen om er zeker van te zijn dat de leden van TeamNL niet besmet raken met het coronavirus. Op de vlucht die woensdag vanaf Schiphol vertrekt, zitten ook officials en sporters uit andere landen. Een week later volgt een tweede vlucht.

Sportkoepel NOC*NSF had eerder al bekendgemaakt dat het de risico's wil verkleinen dat atleten of begeleiders besmet raken voor, tijdens en na de reis. Dit naar aanleiding van de vlucht met sporters van TeamNL naar de Zomerspelen van vorig jaar in Tokio. Toen bleek in de dagen na aankomst dat een aantal sporters besmet was geraakt. Voor sommigen betekende dat direct ook het einde van hun deelname aan de Spelen. Overigens is geenszins zeker of de besmettingen tijdens de vlucht zijn ontstaan, bij aankomst op het vliegveld van Tokio of al kort voor vertrek, bijvoorbeeld toen sporters uitgebreid afscheid namen van hun familieleden op Schiphol.

Afgesproken is dat de sporters van TeamNL die nu naar de Winterspelen in China afreizen als laatste het vliegtuig instappen. Bij aankomst in Beijing zullen ze ook als eerste weer het vliegtuig verlaten. De Nederlandse equipe zit in een eigen compartiment van het vliegtuig, waar andere reizigers niet mogen komen. Ook hebben de leden van TeamNL tijdens de vlucht een eigen toilet en is er in de 'TeamNL-bubbel' een vaste crew.

Hoogtepunt omikronvariant

Het afreizen naar Tokio gebeurde op het hoogtepunt van de deltavariant van het coronavirus. De uitdaging om niet besmet te raken is met de nu rondwarende omikronvariant, die nog besmettelijker is, zo mogelijk nog groter. KLM blijft er overigens bij dat vliegen in coronatijd veilig kan. Het personeel van KLM wordt ook uitvoerig getest.

Veel sporters van TeamNL zitten momenteel uit voorzorg in quarantaine in eigen huis of verblijven al weken in een hotelkamer om maar niet besmet te raken. Bij aankomst in Beijing zullen alle sporters, officials, vrijwilligers en pers in een gesloten 'superbubbel' zitten. Daar moeten ze het hele toernooi in blijven. Het gaat om vele duizenden mensen. Er doen alleen al 3000 sporters mee.

Meer uit Sport

Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

1 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden diverse goed ingevoerde autosportmedia.

2 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

2 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

3 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

4 uur geleden
Wielrenner Nys wint tweede etappe in Ronde van Romandië

SALVAN (ANP) - Wielrenner Thibau Nys heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 21-jarige Belg van Lidl-Trek was na 171 kilometer tussen Fribourg en Salvan de beste in een sprint van drie renners na de beklimming van Les Marécottes. Nys versloeg de Italiaan Andrea Vendrame en de Australisch kampioen Luke Plapp.

4 uur geleden
Tennisser Gasquet verliest duizendste wedstrijd op ATP-toernooi

MADRID (ANP) - Tennisser Richard Gasquet heeft zijn duizendste wedstrijd op het ATP-circuit niet met een zege kunnen bekronen. De 37-jarige Fransman verloor van de Italiaan Lorenzo Sonego in de eerste ronde van het graveltoernooi van Madrid (6-2 7-5).

7 uur geleden