Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra maatregelen coronavirus bij Amsterdamse kinderopvang

Extra maatregelen coronavirus bij Amsterdamse kinderopvang

AMSTERDAM (ANP) - Kinderopvangbedrijf Compananny, dat vrijdag een vestiging sloot omdat een besmette vrouw uit Amsterdam daar recentelijk was, neemt op alle dertig vestigingen in het land extra maatregelen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen.

De kinderopvang roept ouders op om kinderen met wat voor ziekteverschijnselen dan ook thuis te houden, ook als die verschijnselen er slechts bij de ouders zijn. Mensen die in de getroffen regio's zijn geweest, is gevraagd om weg te blijven. "Ook hebben wij de GGD een overzicht gegeven van wie wanneer op onze gesloten vestiging was en hoe die personen te bereiken zijn", aldus een woordvoerder. Hij laat ook weten dat medewerkers extra zijn geïnstrueerd om het hygiëneprotocol na te leven en ziekteverschijnselen bij kinderen te herkennen. "Een kind van tussen de 0 en 4 jaar zal niet snel zeggen dat hij of zij denkt het coronavirus te hebben opgelopen", aldus de woordvoerder.

Compananny besloot vrijdag de vestiging waar de besmette moeder is geweest voor twee weken te sluiten. Laterna Magica, de Amsterdamse basisschool waar de vrouw recentelijk luizenmoeder was, besloot zaterdag om open te gaan op maandag. Volgens de GGD, die maandagmorgen op de school was, had Laterna Magica een "rustige en goede start." Jeugdartsen beantwoordden er vragen van ouders. "Zo’n start zal er elke ochtend zijn deze week, steeds ook met jeugdartsen van de GGD aanwezig", aldus de GGD.

Meer uit Binnenland

Opnieuw slapen asielzoekers nacht buiten de poorten van Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ook in de nacht van zondag op maandag zullen naar verwachting mensen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel buiten moeten slapen. Om hoeveel mensen het gaat, is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag aan het begin van de avond. "We zijn nog druk bezig met het regelen van plekken."

1 uur geleden
Opstootjes voor poorten van aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Bij de hekken van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel zijn zondag aan het einde van de middag ongeregeldheden uitgebroken. De politie kwam ter plekke en hield één betrokkene staande, maar volgens een politiewoordvoerster is uiteindelijk besloten om hem niet aan te houden.

1 uur geleden
Dinsdag vanaf tweede helft avond geen treinen Amersfoort Centraal

UTRECHT (ANP) - Van, via en naar station Amersfoort Centraal rijden dinsdag vanaf 21.00 uur geen treinen vanwege spoedwerkzaamheden. Dat melden ProRail en de NS. Een systeem dat de veiligheid van het treinverkeer rondom het station regelt moet worden vervangen. De NS biedt geen vervangend vervoer aan, omdat busbedrijven zouden hebben aangegeven onvoldoende bussen en chauffeurs te kunnen leveren.

1 uur geleden
Brandweer druk met berm- en natuurbrandjes

BAKEL (ANP) - Op meerdere plekken in Nederland moest de brandweer zondag in actie komen om brandjes in bermen en bossen te bedwingen. Zo brak er brand uit in bosjes bij Bakel en Budel in Brabant.

2 uur geleden
Voorman Federatie Indische Nederlanders stapt op om herdenking

DEN HAAG (ANP) - Hans Moll, de voorzitter van de Federatie Indische Nederlanders (FIN), legt per direct zijn functie neer. Aanleiding is de invulling van de Nationale Herdenking 15 augustus 1945, die maandagavond plaatsvindt.

4 uur geleden
Opnieuw druk op stranden op tropische zondag

DEN HAAG (ANP) - Vanwege de hitte is het zondag aan de kust opnieuw enorm druk. Alle parkeerplekken in Scheveningen, Zandvoort en Noordwijk zijn vol. Volgens een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland zijn er ondanks de drukte geen calamiteiten. "We zien vooral veel mensen die genieten van een mooie stranddag."

5 uur geleden
Picnic verwacht beperkt leveringsprobleem door brand in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een bezorgpunt (hub) van onlinesupermarkt Picnic aan de Vlambloem in Rotterdam heeft zondagochtend veel rook- en roetschade opgelopen door een brandje na kortsluiting. De klanten in de regio hebben bericht gekregen dat hun boodschappen zondag niet worden geleverd. Voor de komende dagen wordt geprobeerd de boodschappen vanuit andere locaties te bezorgen. "Een heel gepuzzel", zegt topman Michiel Muller van Picnic.

6 uur geleden