Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra informatiepunten in bibliotheken voor vragen over toeslagen

Extra informatiepunten in bibliotheken voor vragen over toeslagen

DEN HAAG (ANP) - Mensen die hulp nodig hebben bij het aanvragen of wijzigen van hun toeslagen kunnen binnenkort bij vierhonderd informatiepunten in bibliotheken door het hele land terecht. Momenteel zijn er al 250 van die punten waar gratis hulp wordt aangeboden en daar komen er de komende periode dus 150 bij.

Maandag ondertekenden demissionair staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen en Douane) en algemeen directeur van de nationale bibliotheek Lily Knibbeler een samenwerkingsovereenkomst. Daarin staat onder meer dat de samenwerking in ieder geval geldt tot en met 2027 en dat de Dienst Toeslagen en de Belastingdienst 2 miljoen extra uittrekken om de bibliotheken te ondersteunen bij het optuigen van de informatiepunten. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën werken verschillende soorten dienstverleners op de informatiepunten, ook vrijwilligers.

De Vries hoopt dat de hulppunten ertoe leiden dat "zoveel mogelijk mensen gebruik maken van de toeslagen waar zij recht op hebben". Volgens de staatssecretaris zijn toeslagen "een belangrijke ondersteuning voor het betalen van de zorgpremie, de huur of kinderopvang", maar is tegelijkertijd bekend dat niet iedereen zelf raad weet met het online aanvragen of wijzigen van toeslagen.

Meer uit Politiek

Onderzoek naar lekken bij Buitenlandse Zaken zonder resultaat

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft niet kunnen achterhalen wie verantwoordelijk was voor het lekken van vertrouwelijke informatie naar de pers. Dat meldt demissionair minister Hanke Bruins Slot aan de Tweede Kamer. Het Openbaar Ministerie heeft aangegeven geen aanvullend strafrechtelijk onderzoek te zullen doen.

2 uur geleden
Defensie ontkent versoepeling regels voor Franse onderzeeboot

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie heeft de regels voor de controle-eisen voor de Franse onderzeebootbouwer Naval niet versoepeld, zegt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat. "Dat hebben we niet."

2 uur geleden
Zuid-Holland trekt tientallen miljoenen uit voor plannen coalitie

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland investeert tientallen miljoenen euro's om de ambities van de coalitiepartijen waar te maken. Vorig jaar spraken GroenLinks-PvdA, BBB, VVD en CDA in hun coalitieakkoord af hiervoor 150 miljoen euro uit de reserves te halen. Het college van Gedeputeerde Staten heeft in de deze week gepresenteerde voorjaarsnota opgenomen waar een aanzienlijk deel van dat geld naartoe gaat.

4 uur geleden
Noord-Holland wil met ruim 76 miljoen woningbouw versnellen

HAARLEM (ANP) - Noord-Holland wil dat er over zeven jaar 191.000 nieuwe woningen in de provincie zijn gebouwd en trekt daar 76,4 miljoen euro voor uit. "Met dit bedrag kunnen we samen met onze gemeenten, woningcorporaties en ontwikkelaars een mooie slag maken", zegt verantwoordelijk gedeputeerde Jelle Beemsterboer (BBB).

4 uur geleden
Zuid-Holland spreekt Rijk aan op 'eenzijdige besluitvorming'

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland heeft het Rijk aangesproken op "eenzijdige besluitvorming", die zou zorgen voor onzekerheid en financiële problemen bij gemeenten en provincies. Dat staat in een brief die het college van Gedeputeerde Staten stuurde naar de demissionaire ministers Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) en Steven van Weyenberg (Financiën). Zuid-Holland zegt zich "zorgen" te maken over "de ongewenste effecten van de voorjaarsnota op de gemeentefinanciën" en de rol daarbij van de provincie als financieel toezichthouder.

8 uur geleden
Bezorgde Kamer legt zich neer bij fors duurder herstel Binnenhof

DEN HAAG (ANP) - Partijen in de Tweede Kamer hebben er begrip voor dat de renovatie van het Binnenhof fors duurder uitvalt dan in eerste instantie was begroot. In 2015 was er nog 475 miljoen euro voor begroot, maar vanwege de slechte staat van de gebouwen staat de laatste raming op ongeveer 2 miljard euro. Hoewel de Kamerfracties het belang van de renovatie onderschrijven, hopen ze wel dat de kosten niet nog verder oplopen.

20 uur geleden
Geweerde lijsttrekkers organiseren 'alternatief slotdebat'

BRUSSEL/DEN HAAG (ANP) - Twee lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen organiseren een "alternatief slotdebat" op de avond voor verkiezingsdag. Ze zijn boos omdat ze niet mogen meedoen aan het televisiedebat dat de NOS traditioneel die avond houdt.

1 dag geleden