Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra geld voor 20 gemeenten om jeugdcriminaliteit aan te pakken

Extra geld voor 20 gemeenten om jeugdcriminaliteit aan te pakken

DEN HAAG (ANP) - Nog eens twintig gemeenten krijgen de komende drie jaar extra geld van het Rijk om jeugdcriminaliteit tegen te gaan in kwetsbare wijken, melden demissionair justitieministers Dilan Yeşilgöz en Franc Weerwind aan de Tweede Kamer. Met in totaal 30 miljoen euro kunnen deze gemeenten plannen maken en actie inzetten om te voorkomen dat jeugdigen tussen de 8 en 27 jaar in de criminaliteit belanden of daarin verder doorgroeien. Eerder kregen al 27 andere gemeenten hiervoor structureel extra geld.

Het gaat met name om buurten waar de leefbaarheid achteruit gaat en de risico's groot zijn dat jongeren crimineel gedrag gaan vertonen, wat erger kan worden als er niet wordt ingegrepen. De betrokken gemeenten werken bij hun aanpak samen met lokale partijen zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de kinderbescherming, de reclassering, de stichting Halt, scholen, jongerenwerk en lokale werkgevers. Ze kunnen aansluiten op de aanpak en ervaringen van de andere 27 gemeenten.

De twintig nieuwe gemeenten hebben een plan ingediend om ermee aan de slag te gaan. Ze krijgen elk jaar ieder 500.000 euro om dat uit te voeren. Volgens de ministers kunnen de gemeenten daarmee al voor de zomer beginnen.

Het gaat om Almelo, Bergen op Zoom, Brunssum, Den Helder, Diemen, Gouda, Haarlem, Hoorn, Kerkrade, Leiden, Middelburg, Nissewaard, Oosterhout, Rijswijk, Roermond, Venray, Vlissingen, Zoetermeer, Zutphen en Zwolle.

Er lopen onderzoeken naar de problematiek, de ontwikkelingen en de effectiviteit van de aanpak.

Meer uit Binnenland

Musical over leven prinses Beatrix op komst

BEST (ANP) - Productiehuis MediaDome werkt aan een musical over het leven van prinses Beatrix. Voor het stuk wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in het Brabantse Best.

2 uur geleden
Halsema 'beetje gespannen' voor dodenherdenking op Dam

HILVERSUM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is "een beetje gespannen" voor de Nationale Dodenherdenking zaterdag op de Dam, liet ze dinsdagavond weten bij Nieuwsuur. Dit jaar gelden extra veiligheidsmaatregelen om spontane protestacties of verstoringen te voorkomen. Mensen moesten zich aanmelden om bij de herdenking op de Dam te zijn; alle 10.000 plekken zijn inmiddels vergeven.

4 uur geleden
Nederlandse vrouw opgepakt voor moordaanslag Spaanse politicus

MADRID (ANP) - Een Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo-Vidal Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, melden Spaanse media. De vrouw wordt onder meer verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag. Een woordvoerder van de Nederlandse politie laat weten niets te zeggen over de aanhouding en verwijst naar de Spaanse politie.

6 uur geleden
Inspectie verbiedt PowNed-docu over populair afslankmiddel

HILVERSUM (ANP) - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het ministerie van VWS verbiedt omroep PowNed om woensdagavond op NPO 3 de documentaire PowNed of View: De Prikpen, over het populaire afslankmiddel Ozempic, uit te zenden. PowNed heeft bovendien een dwangsom van minimaal 150.000 euro opgelegd gekregen als de docu toch wordt uitgezonden. Volgens PowNed wil de Nederlandse staat met de omroep een voorbeeld stellen. Dat zegt omroepbaas Dominique Weesie tegen het ANP, na eerdere berichtgeving hierover van het AD.

6 uur geleden
Alle 10.000 plekken Nationale Herdenking op Dam vergeven

AMSTERDAM (ANP) - Alle 10.000 plekken voor de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam in Amsterdam zijn vergeven. Iets voor 19.30 uur was het niet meer mogelijk een plek te reserveren.

6 uur geleden
Man (22) opgepakt om mogelijk zedenmisdrijf in woonzorginstelling

BREDA (ANP) - De politie heeft een 22-jarige man aangehouden op verdenking van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag bij bewoners van een woonzorginstelling in Breda. De zorginstelling heeft aangifte gedaan van een ingehuurde zorgmedewerker die bij meerdere bewoners seksueel grensoverschrijdend gedrag zou hebben gepleegd, meldt de politie. Daarop werd de man opgepakt.

8 uur geleden
Nijmeegse asielopvang blijft toch opnieuw langer open

NIJMEGEN (ANP) - De asielopvang op voormalig sportpark Winkelsteeg in Nijmegen hoeft ondanks eerdere waarschuwingen van de gemeente toch niet volledig dicht op 1 mei. Dat maakt de gemeente bekend op de middag voor de locatie dicht moeten gaan. "Dat er nog maximaal tweehonderd personen voor maximaal twee weken blijven, vinden wij acceptabel", aldus burgemeester Hubert Bruls in de aankondiging.

9 uur geleden