Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra drukte op Marktplaats door crisis, gratis blijft populairst

Extra drukte op Marktplaats door crisis, gratis blijft populairst

AMSTERDAM (ANP) - Door de coronacrisis bezochten Nederlanders vaker veilingsite Marktplaats. Daarbij blijft 'gratis' de term waar het meest naar wordt gezocht. Dat meldt Marktplaats in zijn jaaroverzicht over 2020.

Dit jaar werd ruim 2,5 keer vaker gezocht naar gratis spullen op Marktplaats dan vorig jaar. In 2019 werd 8,5 miljoen keer de term gratis ingevoerd bij de zoekopdrachten. Dat was dit jaar bijna 21 miljoen keer. Marktplaats merkt op dat er duidelijke pieken waren tijdens de lockdown.

Sinds de eerste intelligente lockdown afgelopen voorjaar ziet Marktplaats een grote stijging van het aantal geplaatste advertenties. Tot en met het einde van het jaar gaat het om 9 miljoen extra plaatsingen in vergelijking met een jaar eerder. Op de veilingsite worden dagelijks gemiddeld 350.000 advertenties gezet.

Kmpeerproducten

De coronazomer zorgde onder meer voor extra interesse in buiten- en kampeerproducten. Na gratis was camper de meest gezochte term. Verder behoorden boot en zwembad tot de sterkste stijgers als het gaat om zoektermen. Ook werd veel vaker gezocht naar tweedehands laptops, bureaustoelen en bureau's, vermoedelijk door het vele thuiswerken. En de hometrainer bleek populairder dan ooit.

Naast gratis en camper maken de termen fiets, bank, kast, scooter, caravan, bureau, eettafel en auto de top 10 compleet. Verder zochten Nederlanders het afgelopen jaar ook vaker naar gameconsoles, bordspelletjes, breigerei en puzzels op de veilingsite, wat ook niet helemaal los kan worden gezien van de coronaperikelen.

Meer uit Financieel

Tieners geven volgens DNB-onderzoek makkelijker cash uit

AMSTERDAM (ANP) - Betalen doet pijn, maar minder als je een tiener bent en cashgeld in je portemonnee hebt. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek. Volgens de centrale bank hangt het onder andere af van iemands leeftijd en van de betaalwijze hoe vervelend hij of zij het vindt om geld uit te geven.

4 minuten geleden
Groei economische bedrijvigheid eurozone neemt verder af

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in juli opnieuw minder sterk gegroeid dan een maand eerder, meldt marktonderzoeker S&P Global. Dat kwam vooral door een onverwachte krimp in Duitsland, de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland.

13 minuten geleden
ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

1 uur geleden
Hogere winst en meer passagiers voor easyJet

LUTON (ANP) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt. Ook stapten meer passagiers aan boord van de vliegtuigen van de budgetmaatschappij.

2 uur geleden
FrieslandCampina profiteert van eerder aangekondigd banenverlies

AMERSFOORT (ANP) - FrieslandCampina profiteert van het eerder aangekondigde banenverlies bij het zuivelconcern. Waar in heel 2023 nog verlies werd geleden, staat er over de eerste helft van dit jaar weer een duidelijke winst in de boeken. FrieslandCampina kondigde in december nog aan 1800 banen te schrappen om de kosten omlaag te brengen, waarvan ruim de helft in Nederland.

2 uur geleden
Aandacht voor kwartaalcijfers KPN en ASMI op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van telecomconcern KPN en chipbedrijf ASMI. KPN zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen. Ook de nettowinst nam toe. Topman Joost Farwerck verklaarde erop te vertrouwen de vooruitzichten voor het hele jaar te zullen realiseren en op koers te liggen om de doelen voor de middellange termijn waar te maken.

2 uur geleden
Fors meer mobiele klanten KPN dankzij overname Youfone

DEN HAAG (ANP) - KPN heeft er dankzij de overname van provider Youfone dit jaar 634.000 mobiele klanten bijgekregen. Er kwamen in het eerste halfjaar daarnaast 109.000 nieuwe glasvezelklanten bij.

2 uur geleden