Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra coronasteun NOC*NSF voor sportbonden

Extra coronasteun NOC*NSF voor sportbonden

ARNHEM (ANP) - NOC*NSF stelt voor komend jaar vanwege de coronacrisis 6 miljoen euro extra beschikbaar voor de sportbonden. Dat voorstel van het bestuur van de sportkoepel werd maandag tijdens de algemene vergadering goedgekeurd. Het zogenoemde corona-noodfonds zal in 2021 gebruikt worden om de financiële positie van de sportbonden te versterken.

Het fonds werd eerder dit jaar, tijdens de eerste coronagolf in Nederland, opgericht en moet als vangnet functioneren voor sportbonden die vanwege de crisis in acute betalingsproblemen zouden komen. De leden stemden in met de aanpassing van het bestedingsplan. Het grootste deel van het geld wordt ingezet als aanvulling op de basisfinanciering.

"Inmiddels kunnen we vaststellen dat de crisis de sportinfrastructuur hevig treft", lichtte Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF, toe. "Dagelijks ondervinden sportverenigingen in het hele land hoe lastig het is om open te blijven en tegelijkertijd voldoende inkomsten te genereren om de kosten te dekken. Bij de meeste sportbonden komen de gevolgen van deze crisis met enige vertraging aan. We voorzien dat de sterke inkomstendaling bij onze leden tot sterke kostenreducties zal leiden en daarmee helaas ook tot een grote verschraling van producten en diensten voor de verenigingen en alle sporters in Nederland. Als we daar niets aan doen kan het niet anders dan dat dit invloed heeft op de fijnmazige unieke lokale sportinfrastructuur."

Ook de begroting en het jaarplan voor 2021 werden goedgekeurd door de leden. Veel aandacht daarin voor de aanpak van integriteitskwesties. "We willen bijdragen leveren aan weerbaarheid en vitaliteit, aan inclusiviteit en aan duurzaamheid. Maar als we alle integriteitskwesties - zoals grensoverschrijdend gedrag en discriminatie - niet oplossen heeft het een beperkte waarde", sprak NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg.

Voor een sluitende begroting moesten "scherpe keuzes" gemaakt worden. De weg naar de uitgestelde Olympische Spelen en Paralympische Spelen zal een soberder karakter krijgen.

Meer uit Sport

Svitolina met coach Sluiter naar kwartfinale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Elina Svitolina heeft onder trainer Raemon Sluiter weer de weg naar boven gevonden. De tennisster uit Oekraïne staat in de kwartfinale van Roland Garros. Ze versloeg de Russin Daria Kasatkina in twee sets: 6-4 7-6 (5)

22 minuten geleden
Bol is geen 'superhuman' die altijd voldoet aan verwachtingen

HENGELO (ANP) - Femke Bol moet nog altijd wennen aan de sterrenstatus die ze geniet in de atletiekwereld. "Ik ben geen 'superhuman', maar gewoon een mens als iedereen", zei de topatlete bij de FBK Games in Hengelo. Ze won daar tot groot enthousiasme van de ongeveer 10.000 toeschouwers overtuigend de 400 meter in 50,11 seconden.

36 minuten geleden
Hassan zegeviert dag na 10.000 meter ook op 1500 meter in Hengelo

HENGELO (ANP) - Sifan Hassan heeft haar eerste 1500 meter na bijna twee jaar met succes volbracht. Ze won bij de FBK Games de middenafstand in een tijd van 3.58,12 en voldeed daarmee ruimschoots aan de limiet voor de WK deze zomer in Boedapest (4.03,50).

3 uur geleden
Tennisser Alcaraz overtuigend naar laatste acht in Parijs

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz heeft zich vrij eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard rekende in drie sets af met Lorenzo Musetti uit Italië: 6-3 6-2 6-2.

3 uur geleden
Bol verwent publiek in Hengelo met overtuigende zege op 400 meter

HENGELO (ANP) - Atlete Femke Bol heeft een uitverkocht FBK-stadion in Hengelo verwend met een overtuigende overwinning op de 400 meter. De 23-jarige Amersfoortse noteerde een tijd van 50,11 seconde over één rondje op de tartanbaan. Daarmee liep ze harder dan ooit op het evenement in Hengelo, maar bleef ze wel boven haar Nederlands record van 49,44, waarmee ze vorige zomer de Europese titel veroverde.

3 uur geleden
Mercedes bezig aan opmars, 'maar nog niet waar we willen zijn'

BARCELONA (ANP) - Achter het ongenaakbare Red Bull-team van Max Verstappen is Mercedes in de Formule 1 bezig aan een opmars. Dankzij de nodige aanpassingen aan de auto finishten de Britten Lewis Hamilton en George Russell in de Grote Prijs van Spanje als tweede en derde. Mercedes staat nu tweede in de WK-stand voor constructeurs, maar teambaas Toto Wolff roept op realistisch te blijven.

3 uur geleden
Verstappen bijna gelijk met Senna door 40e zege in Formule 1

BARCELONA (ANP) - Max Verstappen nadert door zijn veertigste zege in de Formule 1 racelegende Ayrton Senna op de ranglijst aller tijden. De Braziliaan boekte van 1984 tot en met 1994 41 zeges in 162 races. De 25-jarige Verstappen reed zondag in de Grote Prijs van Spanje zijn 170e race in de Formule 1.

4 uur geleden