Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra coronaprik voor alle Italianen vanaf januari

Extra coronaprik voor alle Italianen vanaf januari

ROME (ANP/AFP) - Alle Italianen die een extra coronaprik willen, kunnen die vanaf januari krijgen. Nu is de zogenoemde booster uitsluitend beschikbaar voor 60-plussers, patiënten met ernstige aandoeningen en zorgpersoneel.

Vanaf januari is een extra dosis van het coronavaccin voor de rest van de Italiaanse bevolking beschikbaar, verwacht plaatsvervangend gezondheidsminister Pierpaolo Sileri.

Tot op heden zijn bijna 44,5 miljoen mensen in Italië ingeënt, dat is ruim 82 procent van de bevolking ouder dan 12 jaar. Meer dan 1,1 miljoen mensen kregen al een booster.

Om besmettingen te beperken en Italianen aan te sporen zich te laten vaccineren, heeft de regering een verplichte gezondheidspas ingevoerd voor alle werknemers. Met de bij een deel van de bevolking omstreden pas kun je aantonen dat je bent ingeënt of genezen van corona. Je krijgt het bewijs ook na een negatieve test die je op eigen kosten moet laten doen.

Italië had zwaar te lijden onder corona, vooral in het begin van de uitbraak, en registreerde sinds februari vorig jaar bijna 132.000 sterfgevallen als gevolg van Covid-19.

Meer uit Gezond

Forse toename van kinkhoest en longontsteking onder kinderen

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer kinderen hebben last van longontsteking en kinkhoest. Het aantal gevallen is in de afgelopen weken fors opgelopen, komt naar voren uit de wekelijkse cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.

23 uur geleden
Nieuwe waarschuwing FDA voor slaapapneu-apparaat Philips

SILVER SPRING (ANP) - Opnieuw waarschuwt de Amerikaanse toezichthouder FDA voor problemen met slaapapneu-apparaten van Philips. Dit keer gaat het om oververhitting van de DreamStation 2. Dat apparaat viel niet onder de massale terugroepacties waarbij Philips sinds 2021 miljoenen defecte slaapapneu-apparaten moest herstellen omdat isolatieschuim los kon laten.

1 dag geleden
Meer tijd voor artsen en verpleegkundigen door minder registreren

DEN HAAG (ANP) - Artsen en verpleegkundigen hebben elke dag een half uur extra om te besteden aan hun werk, en dus aan patiënten, wanneer ze minder administratie bijhouden. Minder regeldruk halveert hun papierwerk. Dat is de uitkomst van een proef van de intensive cares van acht ziekenhuizen in het oosten en zuiden van het land, waaronder het Radboudumc in Nijmegen, Maastricht UMC+ en het Rijnstate in Arnhem.

1 dag geleden
Aantal boosterprikken corona stijgt tot ruim 2 miljoen

BILTHOVEN (ANP) - Meer dan 2 miljoen mensen hebben inmiddels een nieuwe boosterprik tegen het coronavirus gehaald. Het aantal gevaccineerde mensen is vorige week met 242.401 gestegen tot 2.086.828. Het priktempo neemt daarmee wel iets af. De vaccinatieronde loopt nog tot en met 22 december.

1 dag geleden
Apothekersfonds krijgt boetes voor overnames zonder toestemming

DEN HAAG (ANP) - Een fonds voor apothekers krijgt een boete van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), omdat het vestigingen heeft overgenomen zonder goedkeuring van de toezichthouder. Die toestemming is wettelijk verplicht.

2 dagen geleden
WHO: ziektes kunnen in Gaza meer levens kosten dan bommen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ziektes in de Gazastrook op termijn meer levens kunnen kosten dan bombardementen. Zo'n scenario kan zich voltrekken als het gezondheidssysteem in het kustgebied niet wordt hersteld, zegt een WHO-woordvoerster.

2 dagen geleden
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk breidt het aantal zones in het land uit waar niet gerookt mag worden. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt en stelt dat "rookvrije zones de norm zullen zijn".

2 dagen geleden