Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra coronamaatregelen brengen toerisme Nederland in dieper dal

Extra coronamaatregelen brengen toerisme Nederland in dieper dal

AMSTERDAM (ANP) - De strengere coronamaatregelen in nog eens acht veiligheidsregio’s vergroten de financiële schade in de watersport- en recreatiesector enorm, meldt ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie HISWA-RECRON. Vanaf zondagavond gelden ook in delen van Noord-Brabant, Flevoland, Gelderland en Groningen extra maatregelen.

"Toeristen annuleren hun trips, er is een terugval van boekingen en het aantal buitenlandse gasten daalt met 70 tot 90 procent", zegt directeur Geert Dijks van HISWA-RECRON. "De terugloop van boekingen en de annuleringsschade lopen tot en met november op naar 60 miljoen euro in de zeven provincies die nu worden geraakt. Als er eind oktober geen versoepeling komt, kan de kerstvakantie op vakantieparken als verloren worden beschouwd. Dan kan de schade oplopen tot ruim 70 miljoen euro."

De watersport- en recreatiesector heeft met name door de lockdown in het voorseizoen te maken met een verlies van ruim 700 miljoen euro omzet. Er staat ook nog een voucheromzet uit van 400 miljoen euro die nog moet worden verzilverd. Als deze maatregelen zich uitbreiden tot heel Nederland kan de schade oplopen tot meer dan 1 miljard euro. Het jaar wordt dan afgesloten met een daling van maar liefst 32 procent van de jaaromzet ten opzichte van 2019.

Een tweede lockdown moet worden voorkomen, vindt Dijks. "Onze leden werken met succes met officiële, goedgekeurde protocollen voor alle deelsectoren. Om de 1,5 meterregel en andere hygiëneregels zo werkbaar mogelijk te maken en medewerkers en klanten houvast te geven. Onze ondernemers willen echt niet wéér op slot", besluit Dijks.

Nederland verwacht dit jaar ruim 70 procent minder internationale bezoekers ten opzichte van vorig jaar, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag. Daarnaast gaan Nederlanders zelf ook minder op vakantie in eigen land in vergelijking met afgelopen jaar (afname van 36 procent). Bijna de gehele toeristische sector zit nog steeds in een diep dal.

Meer uit Financieel

Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

42 minuten geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

1 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

1 uur geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

2 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

3 uur geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

4 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

5 uur geleden