Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra controleurs en zwaardere straffen voor vervuilers Rotterdam

Extra controleurs en zwaardere straffen voor vervuilers Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam gaat vervuilers van drukbezochte recreatieplekken zwaarder straffen dan in voorgaande jaren. Bezoekers van Rotterdamse parken die deze zomer na bezoek hun troep niet opruimen riskeren een boete tot 150 euro, meldt de gemeente. Om dat te handhaven gaat de gemeente extra controleurs inzetten, onder wie een aantal dat in burger gaat surveilleren.

Om te voorkomen dat de vuilnisbakken overlopen komen meer en extra grote vuilcontainers bij de in- en uitgangen van drukbezochte plaatsen, zodat bezoekers hun afval makkelijk kwijt kunnen.

Heel veel Rotterdammers die wel hun rotzooi opruimen ergeren zich aan de vervuiling, zegt wethouder Vincent Karremans van Handhaving en Buitenruimte. "Het plaatje van een vol park of grasveldje op een plek waar Rotterdammers genieten van het groen en het lekkere weer is een prachtig gezicht. Alleen is het gezicht na zonsondergang te vaak een stuk minder: een park vol met afval dat niet even netjes is weggegooid, maar dat klakkeloos wordt achtergelaten op het gras. Het afval is slecht voor bijvoorbeeld vogels die het op kunnen eten en het trekt ongedierte aan. Ik ben daar wel klaar mee, dus we gaan hier strakker bovenop zitten."

Parkbezoekers zullen bij mooi weer worden geïnformeerd over de afval- en barbecueregels door voorlichters van de gemeente die in de parken aanwezig zijn. Ze delen er afvaltasjes uit en geven advies aan het publiek.

Meer uit Binnenland

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De komende uren wordt het op steeds meer plaatsen wit en glad, zo verwacht Weeronline. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

1 uur geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

1 uur geleden
Verkenner Plasterk praat maandag met leiders PVV, BBB, VVD en NSC

DEN HAAG (ANP) - Verkenner Ronald Plasterk begint maandag aan zijn tweede gespreksronde en ontvangt de politieke leiders van PVV, BBB, VVD en NSC. Dat zijn de vier partijen die PVV-voorman Geert Wilders het liefst in een coalitie ziet. Hij schuift als eerste aan, om 11.00 uur. De dag wordt afgesloten met een gesprek met Pieter Omtzigt (NSC) om 15.00 uur. Vorige week heeft de verkenner bijna alle beoogde fractieleiders ontvangen en toen bleek dat hun wensen moeilijk te verenigen zijn.

2 uur geleden
Minister Kuipers: klimaatverandering is een gezondheidscrisis

DUBAI (ANP) - Klimaatverandering is ook een gezondheidscrisis. Die boodschap herhalen gezondheidsministers, onder wie demissionair minister Ernst Kuipers, zondag op de klimaattop in Dubai. Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hamerde er ook op in zijn speech op de COP28: "Afgelopen jaar alleen al zijn minstens 62.000 mensen overleden door hittegolven in 35 Europese landen."

2 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

4 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

5 uur geleden
Schiphol: sneeuwvloot staat paraat

SCHIPHOL (ANP) - De sneeuwvloot van Schiphol staat paraat voor als de sneeuwval zondagmiddag begint. Het gaat om een voorraad voertuigen die met vegers en blowers de start- en landingsbanen, en ook de taxibanen en parkeerplaatsen van de vliegtuigen, sneeuwvrij kan maken. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn er ook tientallen kantoormedewerkers opgeroepen om hierbij te helpen.

5 uur geleden