Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra bussen en treinen rond Nijmeegse Vierdaagse

Extra bussen en treinen rond Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN (ANP) - Vervoerders Arriva, Breng en NS zetten rond de Nijmeegse Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten extra bussen en treinen in van en naar Nijmegen. De NS rijdt in de vroege ochtend met extra treinen vanuit Den Bosch, Utrecht Centraal en Zwolle, zodat wandelaars op tijd aan de start kunnen verschijnen. Op de laatste dag van de Vierdaagse, op 19 juli, pendelt de NS de hele dag tussen Arnhem en Nijmegen. In de Vierdaagseweek rijden er overdag en 's avonds ook extra en langere treinen van en naar Nijmegen.

Op de stations Arnhem Centraal en Nijmegen worden de hele week extra mensen ingezet zodat reizigers snel door de poortjes kunnen. "Vorig jaar zagen we dat de vrijdag erg druk was. Daarom maken we dit jaar op het piekmoment gebruik van een extra uitgang om reizigers sneller en veilig de stad in te krijgen", zegt Jasper Schrievers van de NS.

Ook Arriva zet extra treinen in. De vervoerder meldt dat er van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juli extra nachttreinen rijden van Arnhem naar Doetinchem en van Elst naar Tiel. De NS-treinen die vanuit Nijmegen komen, sluiten aan op deze Arriva-treinen. Ook rijden er van dinsdag 16 juli tot en met vrijdag 19 juli, de dagen waarop gewandeld wordt, de hele nacht extra treinen op de Maaslijn tussen Nijmegen en Venray.

Speciale bussen

Vervoerder Breng zet extra bussen in. Voor de wandelaars zijn er speciale bussen die vanaf circa 03.00 uur rijden, en vertrekken vanuit onder meer Angeren, Beneden-Leeuwen, Grave, Gennep, Huissen, Millingen en Wijchen. Het bedrijf waarschuwt wel dat de reguliere ov-chipkaart in deze bussen niet geldig is: mensen kunnen een speciale 'Blarenpas' kopen, of een kaartje aanschaffen bij de buschauffeur.

Voor feestvierders die na de Vierdaagsefeesten weer naar huis willen, zet Breng nachtbussen in. Die rijden naar plaatsen in de wijde omgeving.

Meer uit Binnenland

Celstraf voor man die school Oisterwijk binnendrong

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda heeft vrijdag de 20-jarige Sofian T. veroordeeld tot een celstraf van 1,5 jaar, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor het dreigen met een terroristisch misdrijf tijdens het binnendringen van een basisschool in het Brabantse Oisterwijk. De rechtbank legt de man geen tbs met voorwaarden op, zoals door het Openbaar Ministerie wel was geëist.

1 uur geleden
Groninger opgepakt om maken 'bangalijst' en intimideren advocaat

GRONINGEN (ANP) - Een 26-jarige man uit Groningen is opgepakt voor het maken van een bangalijst. Hij deelde privégegevens en foto's van jonge vrouwen en plaatste daar seksuele berichten bij. Ook zou hij hebben geprobeerd een advocaat die slachtoffers bijstond onder druk te zetten, zodat zij haar werk zou stoppen.

1 uur geleden
Burgemeester Bruls over intocht Vierdaagse: uitstekende sfeer

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is erg tevreden met het verloop van de laatste dag van de Vierdaagse. Hij spreekt van een vlekkeloze intocht. "De sfeer is uitstekend", zegt Bruls, terwijl hij wandelaars aanmoedigt tijdens hun laatste meters over de Via Gladiola.

1 uur geleden
KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

1 uur geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

1 uur geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

2 uur geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

3 uur geleden