Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extinction Rebellion komt in voorjaar met nieuwe acties

Extinction Rebellion komt in voorjaar met nieuwe acties

DEN HAAG (ANP) - Extinction Rebellion (XR) komt in het voorjaar van 2024 met nieuwe acties. Dat bevestigt coördinator van de klimaatbeweging Joost Thus na berichtgeving door BNR.

Of de A12 weer geblokkeerd gaat worden zoals dit jaar veelvuldig gebeurde, wil Thus nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat de nieuwe acties zich op of om de snelweg in Den Haag zullen afspelen. In januari komt XR met meer details over de acties.

XR is van plan om zaterdag de snelweg de A10 in Amsterdam te blokkeren. Dat doet de actiegroep ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor op de Zuidas in Amsterdam, vanwege de financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie door de bank.

Meer uit Binnenland

Iets meer uitreizigers naar jihadgebied zijn volgens AIVD overleden

DEN HAAG (ANP) - Het aantal Nederlanders dat de afgelopen jaren in Syrië of Irak is overleden tijdens hun deelname aan de jihadistische strijd, is gestegen naar 115. In de vorige rapportage eind 2023 ging de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) nog uit van 105 doden. Daarnaast meldt demissionair justitieminister Dilan Yeşilgöz in een Kamerbrief dat er 330 kinderen met een Nederlandse link in de strijdgebieden zijn of waren, via hun ouders. Dat zijn er 20 meer dan in de vorige rapportage. Het aantal overleden kinderen blijft staan op 30.

1 uur geleden
Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding man in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft maandagavond een waarschuwingsschot gelost op de Laan van Hoornwijck in Den Haag om een man aan te kunnen houden. Agenten achtervolgden de man al enige tijd omdat hij in een 'verdachte' auto reed. Toen de politie de man klem probeerde te rijden, ramde de verdachte de politieauto. Toen het daarna niet meteen lukte om de man aan te houden, werd het waarschuwingsschot gelost.

1 uur geleden
Man (46) aangehouden in zaak dode vrouw Goirle

GOIRLE (ANP) - Een 46-jarige man uit Baarle-Hertog (België) is maandagavond aangehouden omdat hij mogelijk een rol heeft gespeeld bij de dood van een vrouw uit Goirle, meldt de politie. De verdachte zit vast en mag geen contact hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat.

2 uur geleden
Westerwolde geeft COA vier weken voor oplossing opvang Ter Apel

SELLINGEN (ANP) - De gemeente Westerwolde geeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) tot half juli de tijd om dagelijks minder dan 2000 mensen op het terrein van het aanmeldcentrum in Ter Apel te laten overnachten. Het COA zou daar vertrouwen in hebben, reden voor de gemeente waarbinnen het aanmeldcentrum ligt tot dan "vinger aan de pols te houden", bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord. Mocht dat niet lukken, "ondernemen we alsnog gerechtelijke stappen".

3 uur geleden
Basisschool Oss dicht om bedreiging leerlingen groep 8

OSS (ANP) - Basisschool IKC Regenboog in het Brabantse Oss sluit dinsdag de deuren omdat leerlingen van groep 8 volgens de politie online zijn bedreigd. Er zijn meerdere aangiften gedaan, stelt de politie. De scholengemeenschap spreekt zelf van een "onrustige situatie". Een gemeentewoordvoerder wil niets over de situatie zeggen.

4 uur geleden
Vrouw (46) overleden na steekpartij op vrijdag in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 46-jarige vrouw is overleden na een steekpartij in Amsterdam Nieuw-West in de nacht van donderdag op vrijdag, bevestigt een politiewoordvoerster na berichtgeving van lokale media maandag. De politie kreeg vrijdag rond 01.20 uur meerdere meldingen van een steekpartij bij een flat aan de Ookmeerweg. Daarna werden twee gewonden gevonden, twee anderen werden aangehouden.

5 uur geleden
Minder treinen op meerdere trajecten door kapotte sporen

UTRECHT (ANP) - Door defecten aan het spoor rijden er op meerdere trajecten minder treinen. Zo leidt een kapotte wissel ertoe dat er de rest van de dag veel minder treinen rijden tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen, meldt spoorbeheerder ProRail. De wissel wordt in de nacht van maandag op dinsdag gerepareerd.

6 uur geleden