Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Explosieven en beschieting bij restaurantketen in drie steden

Explosieven en beschieting bij restaurantketen in drie steden

DORDRECHT (ANP) - In zowel Dordrecht, Rotterdam als Den Haag is een explosief geplaatst bij een vestiging van het Surinaamse afhaalrestaurant Lobi BBQ of is een vestiging beschoten. De politie vermoedt een verband maar nader onderzoek moet dat nog uitwijzen. Bij de geweldsincidenten vielen geen gewonden.

Er is tot nu toe een verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel die in Den Haag is opgepakt. Volgens de politie gedroeg hij zich verdacht in de omgeving van de Haagse vestiging van de keten. Hij wordt verhoord. Onduidelijk is nog of hij iets met de incidenten in Rotterdam en Dordrecht te maken heeft.

In de nacht van zondag op maandag werd bij de vestiging van de keten aan de Haagse Hoefkade in de Schilderswijk een mogelijk explosief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek om wat voor een projectiel het gaat. De Hoefkade en een aantal omliggende straten waren urenlang afgesloten voor het verkeer.

Ontploffing

Het verdachte pakketje dat in de nacht van zondag op maandag is ontdekt voor een pand aan de Spuiweg in Dordrecht bleek ook een explosief te zijn. Dat bevestigde burgemeester Wouter Kolff. Het wordt volgens hem op een veilige plek tot ontploffing gebracht. In de nacht van zaterdag op zondag werd het hetzelfde restaurant ook al beschoten.

Kolff laat verder weten blij te zijn dat er een verdachte is aangehouden. "Goed dat er al een verdachte is in deze reeks geweldsincidenten die de openbare orde ernstig verstoren en ook goed dat het verband tussen de zaken zorgvuldig wordt onderzocht", aldus Kolff op Twitter.

Onder vuur

De Lobi-vestiging in de Volmarijnstraat in de Rotterdamse wijk Middelland werd in de nacht van zaterdag op zondag onder vuur genomen. Hiervoor zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Meer uit Binnenland

KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

8 minuten geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

14 minuten geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

1 uur geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

1 uur geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

2 uur geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag in februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

2 uur geleden
Festivals ondervinden geen problemen met tickets door storing

DEN HAAG (ANP) - De grote festivals die vrijdag plaatsvinden ondervinden geen problemen als gevolg van de wereldwijde computerstoring. Dat melden woordvoerders van Zwarte Cross en De Parade. Op een aantal vliegvelden leidde het scannen van tickets vrijdag tot problemen. Maar dit is niet het geval in Lichtenvoorde en Den Haag, waar Zwarte Cross en De Parade plaatsvinden.

2 uur geleden