Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Explosieven en beschieting bij restaurantketen in drie steden

Explosieven en beschieting bij restaurantketen in drie steden

DORDRECHT (ANP) - In zowel Dordrecht, Rotterdam als Den Haag is een explosief geplaatst bij een vestiging van het Surinaamse afhaalrestaurant Lobi BBQ of is een vestiging beschoten. De politie vermoedt een verband maar nader onderzoek moet dat nog uitwijzen. Bij de geweldsincidenten vielen geen gewonden.

Er is tot nu toe een verdachte aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel die in Den Haag is opgepakt. Volgens de politie gedroeg hij zich verdacht in de omgeving van de Haagse vestiging van de keten. Hij wordt verhoord. Onduidelijk is nog of hij iets met de incidenten in Rotterdam en Dordrecht te maken heeft.

In de nacht van zondag op maandag werd bij de vestiging van de keten aan de Haagse Hoefkade in de Schilderswijk een mogelijk explosief gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) doet onderzoek om wat voor een projectiel het gaat. De Hoefkade en een aantal omliggende straten waren urenlang afgesloten voor het verkeer.

Ontploffing

Het verdachte pakketje dat in de nacht van zondag op maandag is ontdekt voor een pand aan de Spuiweg in Dordrecht bleek ook een explosief te zijn. Dat bevestigde burgemeester Wouter Kolff. Het wordt volgens hem op een veilige plek tot ontploffing gebracht. In de nacht van zaterdag op zondag werd het hetzelfde restaurant ook al beschoten.

Kolff laat verder weten blij te zijn dat er een verdachte is aangehouden. "Goed dat er al een verdachte is in deze reeks geweldsincidenten die de openbare orde ernstig verstoren en ook goed dat het verband tussen de zaken zorgvuldig wordt onderzocht", aldus Kolff op Twitter.

Onder vuur

De Lobi-vestiging in de Volmarijnstraat in de Rotterdamse wijk Middelland werd in de nacht van zaterdag op zondag onder vuur genomen. Hiervoor zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Meer uit Binnenland

OM noemt eigen handelen in Ter Apel 2022 'ingrijpend'

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie erkent niet juist gehandeld te hebben tijdens de crisissituatie in de zomer van 2022 bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Burgers die hulp boden werden gewaarschuwd voor strafrechtelijke vervolging en aan asielzoekers geboden tenten werden in beslag genomen. Dat was "ingrijpend, zeker voor de vluchtelingen die zich op het voorterrein van het azc bevonden", aldus hoofdofficier van justitie Diederik Greive.

11 minuten geleden
Advocaat wil alleen tbs voor Almelose kruisboogschutter

ARNHEM (ANP) - Kenzo K. (31) moet ook in hoger beroep volledig ontoerekeningsvatbaar worden verklaard voor het doodsteken van twee vrouwen en het schieten met een kruisboog vanaf zijn balkon. Hiervoor pleitte zijn advocaat Janbart Kalk donderdag bij het hof in Arnhem op de vierde en laatste zittingsdag van de Almelose kruisboogzaak.

26 minuten geleden
Gasgeneratoren moeten overvol stroomnet helpen ontlasten

DEN HAAG (ANP) - Netbeheerders nemen extra maatregelen om het overvolle stroomnet in de Flevopolder, Gelderland en Utrecht te ontlasten. Op plekken waar op piekmomenten de vraag naar elektriciteit de capaciteit van het net te boven gaat, worden tijdelijk ook gasgeneratoren ingezet, meldt demissionair klimaat- en energieminister Rob Jetten aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Lading cocaïne ontdekt in container met rum van Trinidad

ROTTERDAM (ANP) - De douane heeft woensdag in de haven van Rotterdam 267 kilo cocaïne ontdekt in een container met een lading rum. De drugs waren verdeeld over vijftien sporttassen. Ze werden ontdekt tijdens een controle. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de cocaïne een straatwaarde van ruim 20 miljoen euro.

1 uur geleden
Hoogbejaarde ontkent doodsteken 84-jarige echtgenote

AMSTERDAM (ANP) - De 90-jarige Jan van B., verdacht van het doodsteken van zijn 84-jarige vrouw, heeft donderdag voor de rechtbank in Amsterdam ontkend dat hij bij haar dood is betrokken. Volgens Van B. heeft de vrouw zichzelf van het leven beroofd.

1 uur geleden
Hoogste aantal asielzoekers in Ter Apel, dwangsom op 750.000 euro

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2355 asielzoekers de nacht doorgebracht. Dat is het hoogste aantal sinds de rechter het azc in januari een maximaal aantal slapers oplegde van 2000.

1 uur geleden
Pro-Palestijnse demonstranten onderbreken wederom Kamerdebat

DEN HAAG (ANP) - Wederom hebben pro-Palestijnse demonstranten een plenaire vergadering in de Tweede Kamer onderbroken. Vier demonstranten riepen vlak na aanvang van een debat over de parlementaire enquête over fraudebeleid leuzen als "Free, free Palestine" vanaf de publieke tribune en werden vervolgens door de beveiliging verwijderd. Ook in de centrale hal en voor de ingang van het parlementsgebouw waren demonstranten. Sommigen zwaaiden met Palestijnse vlaggen.

1 uur geleden