Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Executie in VS uitgesteld vanwege coronavirus

Executie in VS uitgesteld vanwege coronavirus

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse rechtbank heeft vrijdag een executie uitgesteld vanwege het coronavirus. De rechter honoreerde hiermee een verzoek van nabestaanden van de slachtoffers die de veroordeelde man heeft gemaakt. Zij willen de terechtstelling bijwonen, maar durven niet te reizen uit angst voor corona.

Daniel Lee, een 47-jarige witte racist, werd in 1999 veroordeeld voor het vermoorden van een wapenhandelaar, zijn vrouw en haar achtjarige dochter in Arkansas. Hij zou maandag een dodelijke injectie krijgen in een gevangenis in Indiana.

Familieleden van de slachtoffers, onder wie de grootmoeder van het achtjarige meisje, vroegen om uitstel. Ze zeiden dat ze voor de moeilijke keuze stonden om gebruik te maken van hun recht om getuige te zijn van de executie of hun gezondheid te beschermen door reizen tijdens de coronacrisis te vermijden. Daarop stemde de rechter in met het verzoek de executie in de wacht te zetten.

Het zou voor het eerst in 17 jaar zijn dat er weer iemand in de VS op gezag van de federale overheid zou worden geëxecuteerd.

Meer uit Buitenland

In Nederland gezochte Belgische drugscrimineel opgepakt in Berlijn

BERLIJN (ANP) - Een Belgische topcrimineel die ook in Nederland werd gezocht is opgepakt in Berlijn. De 48-jarige man stond hoog op de opsporingslijst van Europol.

21 minuten geleden
Polen arresteert ook opdrachtgever aanval op bondgenoot Navalny

WARSCHAU (ANP/RTR/AFP) - Polen heeft een Belarus gearresteerd die ervan verdacht wordt opdracht te hebben gegeven voor een aanval op een bondgenoot van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Dat heeft de Poolse premier Donald Tusk gemeld op X.

35 minuten geleden
Biden zou nog meer wapens aan Israël willen leveren

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De regering van de Amerikaanse president Joe Biden is volgens bronnen van de Wall Street Journal van plan extra wapens ter waarde van een miljard dollar (939 miljoen euro) aan Israël te leveren. Het gaat onder meer om extra munitie voor tanks, gevechtsvoertuigen en mortiergranaten. Volgens functionarissen die de krant sprak gaat het om een wapenleverantie bovenop de militaire miljardenhulp die nu in het Congres (parlement) ter goedkeuring ligt. Het grootste deel van de extra militaire hulp bestaat volgens de bronnen van de krant uit standaard tankmunitie.

1 uur geleden
Media: man dreigt met explosie in consulaat Iran in Parijs

PARIJS (ANP) - Een man is vrijdag het Iraanse consulaat in Parijs binnengedrongen en heeft volgens media gedreigd zichzelf op te blazen. Hij leek een bomvest aan te hebben en zei wraak te zoeken voor de dood van iemand. De politie heeft het gebied onmiddellijk afgezet en speciale eenheden zijn naar binnen gegaan en hebben de man overmeesterd, meldde nieuwszender BFMTV. Hij bleek geen explosieven bij zich te hebben.

2 uur geleden
EU vaardigt sancties uit tegen kolonisten Westoever

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie legt voor het eerst sancties op aan Israëlische kolonisten om gewelddadigheden tegen Palestijnen.

3 uur geleden
Circa dertig gewonden bij botsing veerboot met kade in Napels

NAPELS (ANP) - Bij een botsing van een veerboot uit Capri tegen een kade in het centrum van Napels zijn ongeveer dertig mensen gewond geraakt. De snelle veerboot Isola di Procida ramde de kade door een technische storing of een windvlaag, aldus de autoriteiten.

3 uur geleden
Polen arresteert tweetal voor aanval op bondgenoot Navalny

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse autoriteiten hebben twee mannen opgepakt voor een aanval op een bondgenoot van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Leonid Volkov werd op 12 maart in Litouwen met een hamer mishandeld. De arrestaties zijn bekendgemaakt door de Litouwse president Gitanas Nausėda.

6 uur geleden