Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Executie in VS uitgesteld vanwege coronavirus

Executie in VS uitgesteld vanwege coronavirus

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse rechtbank heeft vrijdag een executie uitgesteld vanwege het coronavirus. De rechter honoreerde hiermee een verzoek van nabestaanden van de slachtoffers die de veroordeelde man heeft gemaakt. Zij willen de terechtstelling bijwonen, maar durven niet te reizen uit angst voor corona.

Daniel Lee, een 47-jarige witte racist, werd in 1999 veroordeeld voor het vermoorden van een wapenhandelaar, zijn vrouw en haar achtjarige dochter in Arkansas. Hij zou maandag een dodelijke injectie krijgen in een gevangenis in Indiana.

Familieleden van de slachtoffers, onder wie de grootmoeder van het achtjarige meisje, vroegen om uitstel. Ze zeiden dat ze voor de moeilijke keuze stonden om gebruik te maken van hun recht om getuige te zijn van de executie of hun gezondheid te beschermen door reizen tijdens de coronacrisis te vermijden. Daarop stemde de rechter in met het verzoek de executie in de wacht te zetten.

Het zou voor het eerst in 17 jaar zijn dat er weer iemand in de VS op gezag van de federale overheid zou worden geëxecuteerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

EU-voorzitters hekelen geweld tegen Wit-Russische demonstranten

BRUSSEL (ANP) - De voorzitters van de Europese Commissie en de Europese Raad hebben kritiek geuit op het geweld tegen demonstranten in Wit-Rusland. Ursula von der Leyen en Charles Michel roepen het autocratische regime in Minsk op de fundamentele rechten en vrijheden te respecteren.

21 minuten geleden
Oppositie Wit-Rusland weigert erkenning verkiezingsuitslag

MINSK (ANP/RTR) - De Wit-Russische oppositieleidster Svetlana Tichanovskaja weigert de officiële verkiezingsuitslag te erkennen volgens welke zittend president Alexander Loekasjenko een grote overwinning heeft behaald.

1 uur geleden
'Circa 3000 mensen opgepakt bij protesten Wit-Rusland'

MOSKOU/MINSK (ANP/RTR) - De politie heeft in Wit-Rusland tijdens de protesten tegen het verloop van de presidentsverkiezingen van zondag circa 3000 betogers gearresteerd. Dit berichtte het Russische persbureau RIA op gezag van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Wit-Rusland. Eerdere berichten in Minsk spraken van zeker 120 arrestaties. Ook zou een betoger zijn omgekomen en zouden er tientallen gewond zijn geraakt.

1 uur geleden
China vaardigt tegenmaatregelen uit tegen Amerikanen

PEKING (ANP/AFP) - China heeft tegen elf Amerikanen, onder wie de Republikeinse senators Ted Cruz en Marco Rubio, sancties uitgevaardigd. Het is een reactie op Amerikaanse strafmaatregelen tegen een aantal Chinezen naar aanleiding van de ingrijpende Chinese maatregelen in de tot voor kort als autonoom geldende metropool Hongkong. Peking liet weten dat het sancties uitvaardigt "tegen Amerikanen die zich slecht hebben gedragen in kwesties die Hongkong aangaan".

1 uur geleden
Polen roept op tot buitengewone EU-top over Wit-Rusland

WARSCHAU (ANP/AFP) - Polen heeft maandag een oproep gedaan een buitengewone top van de Europese Unie te houden over de situatie in Wit-Rusland. De oproep komt na heftige botsingen tussen demonstranten en politie in hoofdstad Minsk na de omstreden presidentsverkiezingen van zondag.

1 uur geleden
Duitsland ziet aantal coronagevallen verder dalen

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus in Duitsland is het afgelopen etmaal met 436 gestegen tot 216.327, blijkt uit gegevens van het Robert Koch Instituut (RKI) voor infectieziekten. Dat is een verdere daling ten opzichte van de dagen ervoor.

2 uur geleden
Taiwan: Chinese vliegtuigen verjaagd tijdens bezoek minister VS

TAIPEI (ANP/RTR) - Het Taiwanese ministerie van Defensie meldt dat de luchtafweer Chinese gevechtsvliegtuigen heeft verjaagd. Die zouden mogelijk bij wijze van provocatie even te dichtbij hebben gevlogen boven de Straat van Taiwan, de wateren tussen China en Taiwan, tijdens het bezoek van een Amerikaanse minister aan Taipei. Taiwans luchtafweerraketten hebben de toestellen gevolgd en daarmee verjaagd, volgens het ministerie.

3 uur geleden