Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Excelsior verlengt contract hoofdtrainer Dijkhuizen met een jaar

Excelsior verlengt contract hoofdtrainer Dijkhuizen met een jaar

ROTTERDAM (ANP) - Marinus Dijkhuizen is ook volgend seizoen hoofdtrainer van Excelsior. De Rotterdamse club uit de Keuken Kampioen Divisie heeft het contract van de 50-jarige Westlander met een jaar verlengd. Dijkhuizen keerde begin 2020 terug bij Excelsior, de club waarbij hij eerder al als trainer werkte.

De Kralingers staan in de Keuken Kampioen Divisie op de vijfde plaats. Rechtstreekse promotie is uit beeld geraakt, maar Excelsior doet als winnaar van de tweede periode wel mee aan de play-offs om promotie/degradatie.

Dijkhuizen leidde Excelsior in 2014, tijdens zijn eerste periode als trainer, naar de Eredivisie. De oud-spits werkte daarna bij de Engelse club Brentford en bij NAC Breda, SC Cambuur en FC Utrecht.

Ontwikkeling

Oud-voetballer Thomas Verhaar is dit seizoen op parttimebasis als assistent betrokken bij de technische staf, maar wordt nu fulltime onderdeel daarvan. Verhaar ondertekende een contract voor twee jaar. Ook de andere assistent van Dijkhuizen, Marco Gentile, tekende voor een jaar bij.

"We gaan samen verder bouwen op het fundament dat we dit seizoen met z’n allen hebben gelegd", zegt technisch directeur Nick Kersten. "Met als doel de ontwikkeling van spelers nog verder te optimaliseren."

Meer uit Voetbal

Real na nederlaag Barcelona bij Girona zeker van 36e landstitel

GIRONA (ANP) - Real Madrid heeft zich voor de 36e keer verzekerd van de Spaanse voetbaltitel. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti kan de eerste plaats niet meer ontgaan na de nederlaag die FC Barcelona bij Girona FC leed: 4-2. Real was eerder op zaterdag met 3-0 te sterk voor Cádiz.

30 minuten geleden
Oranje-opponent Oostenrijk op EK zonder Schlager

LEIPZIG (ANP/DPA) - Oostenrijk kan op het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland niet beschikken over Xaver Schlager. De 26-jarige middenvelder van RB Leipzig heeft een scheur in een knieband en staat na een operatie zeker een half jaar aan de kant.

2 uur geleden
Real Madrid na zege op Cádiz bijna zeker van 36e landstitel

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft de 36e landstitel uit de clubgeschiedenis bijna binnen. Het elftal van trainer Carlo Ancelotti won met 3-0 van Cádiz. Als FC Barcelona later op zaterdag punten verspeelt bij Girona, is het kampioenschap al een feit.

2 uur geleden
Burnley na nederlaag dichterbij degradatie uit Premier League

BURNLEY (ANP) - Het wordt voor Burnley steeds lastiger om zich in de Premier League te handhaven. De ploeg van trainer Vincent Kompany ging kansloos onderuit in het thuisduel met Newcastle United (1-4).

2 uur geleden
Malen draagt met treffer bij aan zege van tweede keus Dortmund

DORTMUND (ANP) - Donyell Malen heeft met een doelpunt bijgedragen aan een thuiszege van Borussia Dortmund op FC Augsburg (5-1). De aanvaller maakte de tweede treffer van zijn ploeg.

3 uur geleden
Arsenal verstevigt koppositie met thuiszege op Bournemouth

LONDEN (ANP) - Arsenal blijft voorlopig koploper in de Premier League. De club uit Londen, in 2004 voor het laatst kampioen, won ook het thuisduel met Bournemouth (3-0). Bukayo Saka benutte een strafschop en Leandro Trossard en Declan Rice troffen in de tweede helft doel.

4 uur geleden
Trainer Schmidt is niet beschikbaar voor Bayern München

LISSABON (ANP/DPA) - Roger Schmidt heeft geen interesse in de functie van hoofdtrainer van Bayern München. "Ik ben niet op de markt", vertelde de voormalig coach van PSV vlak voor de training van zijn huidige club Benfica aan verslaggevers. "Ik sta hier tot 2026 onder contract en wil niet eerder weg."

6 uur geleden