Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-vrouw Bill Gates trekt eigen plan voor schenkingen vermogen

Ex-vrouw Bill Gates trekt eigen plan voor schenkingen vermogen

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates gaat haar fortuin niet meer alleen weggeven via het goede doel dat zij samen met haar ex-man heeft. Melinda French Gates wil haar miljarden steeds vaker ook aan andere goede doelen schenken, schrijft zakenkrant Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Bill Gates en Melinda scheidden vorig jaar. Daarbij gaven ze aan wel samen betrokken te blijven bij de Gates Foundation waarmee het koppel tot dan toe een groot deel van hun vermogen wegschonk. Die stichting heeft zo'n 50 miljard dollar, omgerekend ruim 44 miljard euro, te besteden. Mocht de samenwerking te moeilijk blijken, dan was afgesproken dat Melinda French Gates vertrekt uit het bestuur.

French Gates begon in 2015 al een eigen investeringsfonds met een filantropisch doel. Pivotal Ventures heeft als doel om "vernieuwende oplossing voor problemen waar vrouwen en families in de Verenigde Staten mee te kampen hebben" door te voeren.

Het vermogen van French Gates is zo'n 11,4 miljard dollar, volgens cijfers van persbureau Bloomberg. Haar ex-man is 130 miljard dollar waard en is daarmee de op drie na rijkste mens ter wereld.

Meer uit Financieel

FT: investeerder CVC kondigt mogelijk maandag beursgang Damrak aan

LONDEN (ANP) - De grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners is van plan mogelijk al op maandag haar plannen bekend te maken voor een beursgang in Amsterdam. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. CVC had deze beursgang meermaals uitgesteld in verband met onrust op de beurzen.

1 uur geleden
Ook Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - In navolging van de hogere olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël. Door die spanningen zijn er zorgen dat gasleveringen uit het Midden-Oosten verstoord kunnen raken.

3 uur geleden
Shell koploper AEX door verder stijgende olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was vrijdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Shell profiteerde van de stijgende olieprijzen door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Iran zou volgens veiligheidsdiensten namelijk binnen 48 uur een directe aanval kunnen doen op Israëlisch grondgebied. Israël heeft al gezegd dan terug te zullen slaan op Iraans grondgebied.

4 uur geleden
Berlijns warenhuis KaDeWe overgenomen door Thaise investeerder

BERLIJN (ANP/DPA) - Het gebouw waarin het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe, voluit het Kaufhaus des Westens, zit, is overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group. De grote toeristische trekpleister was deels eigendom van het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa, dat al een tijdje last heeft van geldproblemen. Daardoor kwam KaDeWe zelf ook in nood.

5 uur geleden
Olie hoger om dreiging aanval Iran, brandstof mogelijk duurder

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten moeten rekening houden met verder stijgende prijzen van brandstof aan de pomp. De olieprijzen zijn namelijk gestegen naar het hoogste niveau in zes maanden, aangejaagd door de onrust in het Midden-Oosten. Iran zou werken aan een directe aanval op Israël als vergelding voor de Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië vorige week.

5 uur geleden
JPMorgan Chase onder druk op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De grootste bank van de Verenigde Staten zag de omzet en winst afgelopen kwartaal stijgen. De bank bleef daarbij profiteren van de hoge rente en zag de rente-inkomsten verder stijgen. Topman Jamie Dimon waarschuwde wel voor de aanhoudende geopolitieke onzekerheden in de wereld en het risico van een hardnekkige inflatie. Ook denkt de topman dat de positieve impact van de hoge rente op de winst in de toekomst zal afnemen.

6 uur geleden
FNV vreest voor zo'n 200 banen bij chemiefabriek Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Vakbond FNV vreest dat een groot deel van de werknemers van chemiebedrijf Indorama Ventures in Rotterdam hun baan verliest omdat de fabriek mogelijk sluit. De vakbond hoopt maandag meer duidelijkheid te krijgen van de directie door een protest. Komt die duidelijkheid niet, dan volgt misschien een staking, meldt een woordvoerder van de FNV.

7 uur geleden