Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-vrouw Bill Gates trekt eigen plan voor schenkingen vermogen

Ex-vrouw Bill Gates trekt eigen plan voor schenkingen vermogen

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - De ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates gaat haar fortuin niet meer alleen weggeven via het goede doel dat zij samen met haar ex-man heeft. Melinda French Gates wil haar miljarden steeds vaker ook aan andere goede doelen schenken, schrijft zakenkrant Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Bill Gates en Melinda scheidden vorig jaar. Daarbij gaven ze aan wel samen betrokken te blijven bij de Gates Foundation waarmee het koppel tot dan toe een groot deel van hun vermogen wegschonk. Die stichting heeft zo'n 50 miljard dollar, omgerekend ruim 44 miljard euro, te besteden. Mocht de samenwerking te moeilijk blijken, dan was afgesproken dat Melinda French Gates vertrekt uit het bestuur.

French Gates begon in 2015 al een eigen investeringsfonds met een filantropisch doel. Pivotal Ventures heeft als doel om "vernieuwende oplossing voor problemen waar vrouwen en families in de Verenigde Staten mee te kampen hebben" door te voeren.

Het vermogen van French Gates is zo'n 11,4 miljard dollar, volgens cijfers van persbureau Bloomberg. Haar ex-man is 130 miljard dollar waard en is daarmee de op drie na rijkste mens ter wereld.

Meer uit Financieel

Aegon lijdt 3 miljoen verlies bij redding Credit Suisse

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar Aegon lijdt waarschijnlijk 3 miljoen euro verlies bij de redding van Credit Suisse. Dat komt omdat achtergestelde obligaties van de noodlijdende Zwitserse bank, waarin het Nederlandse concern had geïnvesteerd, bij de reddingsactie in één klap waardeloos zijn gemaakt.

9 minuten geleden
Overheid VS verlengt biedingstermijn voor omgevallen SVB

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse overheid verlengt de periode voor biedingen op de juridische opvolger van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB), die Silicon Valley Bridge Bank wordt genoemd. Volgens de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) is er veel interesse van meerdere partijen in een overname of een aankoop van banktegoeden en bezittingen bij de Californische bank. Er is meer tijd nodig om alle opties te bekijken om zo de beste uitkomst te krijgen, aldus de FDIC.

34 minuten geleden
Amazon schrapt nog eens 9000 banen, na eerdere grote ontslagronde

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Amazon schrapt de komende tijd nog eens 9000 banen. Het is de tweede grote ontslagronde bij het webwinkel- en techconcern nadat begin dit jaar al 18.000 banen verdwenen bij het bedrijf. Topman Andy Jassy maakte de reorganisatie bekend in een e-mail aan het personeel die Amazon ook op de website plaatste. De nieuwe ontslagronde treft onder meer clouddienst AWS, de advertentietak en streamingdienst Twitch.

38 minuten geleden
Leveranciers gewaarschuwd om invloed op prijs in winkel

DEN HAAG (ANP) - Meerdere leveranciers hebben een waarschuwing gekregen van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) omdat ze probeerden invloed uit te oefenen op de prijzen die winkels vroegen voor hun producten. Dat mag niet, winkeliers moeten zelf kunnen bepalen hoeveel ze aan consumenten vragen.

1 uur geleden
Zwitserse pensioenfondsen denken aan rechtsgang om Credit Suisse

GENÈVE (ANP) - Een stichting die Zwitserse pensioenfondsen vertegenwoordigt denkt na over juridische stappen vanwege de overname van Credit Suisse door UBS. De Ethos Foundation, waarvan de leden flinke belangen hebben in beide Zwitserse banken, vindt dat de aandeelhouders wat te zeggen hadden moeten hebben over de overname. Ook denken zij dat er betere strategische opties waren voor Credit Suisse.

1 uur geleden
Regionale bank First Republic zakt op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - First Republic Bank ging maandag opnieuw onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De bank uit Californië zakte ruim 18 procent nadat kredietbeoordelaar S&P Global voor de tweede keer in een week tijd de kredietrating van de bank had verlaagd. De wankele regionale bank kreeg vorige week nog 30 miljard dollar op haar rekeningen gestort door elf grote Amerikaanse banken om voldoende geld beschikbaar te hebben om aan alle geldverzoeken van klanten te voldoen. Volgens S&P zijn de problemen van de bank daarmee echter nog niet opgelost.

1 uur geleden
Lager voorschot voor energie-intensief mkb door dalende prijzen

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven die relatief veel energie verbruiken en een tegemoetkoming aanvragen voor de sterk gestegen kosten, krijgen een lager voorschot dan eerder was gemeld. Het kabinet wil zo voorkomen dat zij veel geld moeten terugbetalen nu de prijzen van gas en elektriciteit naar verwachting dit jaar zullen dalen.

2 uur geleden