Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-vriend vermiste Silvana Heber verdacht van moord

Ex-vriend vermiste Silvana Heber verdacht van moord

DEN BOSCH (ANP) - De ex-vriend van de sinds dagen vermiste Silvana Heber (36) wordt verdacht van moord. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend. De rechter-commissaris in Den Bosch heeft het voorarrest van de 41-jarige Marlon B. dinsdag met veertien dagen verlengd.

De 36-jarige vrouw uit Hoogeloon wordt sinds zaterdag vermist. Diezelfde dag nog werd haar ex-vriend opgepakt. Politie en justitie vrezen voor het leven van Silvana Heber. "Van de vrouw is sinds haar verdwijning niets meer vernomen en dat baart ons zorgen. Wij houden er sterk rekening mee dat Silvana het slachtoffer is geworden van een misdrijf", aldus het OM dinsdag. "Meerdere factoren maken dat wij vermoeden dat de verdachte meer weet over het lot van Silvana."

De afgelopen dagen hebben agenten, vrijwilligers en het Veteranen Search Team in de bossen en het buitengebied bij haar woonplaats vergeefs naar de vrouw gezocht. Ook werden speurhonden en een helikopter ingezet. Daarnaast doorzocht de politie de nieuwe woning van Silvana, en de woning van haar ex-vriend, waar ze met haar dochters woonde. Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen waar de dochters nu zijn.

Familie sloeg alarm

Familieleden van de vrouw sloegen zaterdagochtend alarm toen Silvana niet kwam opdagen voor een afspraak. De politie startte direct daarna een onderzoek, gevolgd door een zoektocht, die tot nog toe zonder resultaat bleef. Dinsdagavond zoekt de politie na aanwijzingen in een bosgebied aan de Halfmijl bij Hoogeloon.

De politie is dringend op zoek naar getuigen. "Het vinden van Silvana heeft de allerhoogste prioriteit voor de politie", laat het OM dinsdag weten. "We zijn op zoek naar mensen die weten waar Silvana is en naar mensen die beschikken over camerabeelden uit de nabije omgeving. Alle informatie is daarbij welkom. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die vrijdagavond of zaterdagochtend opvallende zaken hebben gezien rond de woning aan de Dyckmeesterstraat of de Hoofdstraat in Hoogeloon. Mogelijk hebben ze de verdachte rond die tijd zien rijden in zijn auto, een zwarte Mercedes-Benz."

Geen verdere mededelingen

Politie en justitie doen verder geen mededelingen omdat de verdachte in beperkingen zit en alleen met zijn advocaat mag praten. Volgende week woensdag beslist de Raadkamer over het verlengen van zijn voorarrest.

Meer uit Binnenland

Code oranje in Noord- en Zuid-Holland beëindigd

DEN HAAG (ANP) - Het KNMI heeft code oranje voor Noord- en Zuid-Holland wegens gladheid in de nacht van zaterdag op zondag om 00.28 uur opgeheven. Voor de rest van Nederland geldt nu code geel, aldus het weerinstituut.

1 uur geleden
Rode Kruis ingezet voor opvang asielzoekers in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is ingeschakeld om de opvang van asielzoekers in Ter Apel te ondersteunen. De hulporganisatie gaat basisvoorzieningen leveren op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), meldt de IND. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond.

4 uur geleden
Almelo kondigt noodbevel af om ongeregeldheden Heracles - Sparta

ALMELO (ANP) - Burgemeester Mirjam van 't Veld van Almelo heeft een noodbevel afgekondigd voor een deel van de stad in verband met onrusten rond de voetbalwedstrijd tussen Heracles en Sparta. Het noodbevel geldt vanaf 19.15 uur zaterdagavond tot 01.00 uur zondag, meldt de gemeente op X.

6 uur geleden
Aboutaleb op klimaattop: stop met eindeloos praten, aan de slag

DUBAI (ANP) - Regeringsleiders zouden wat minder "eindeloos" moeten praten over klimaatverandering, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam op de klimaattop in Dubai. In plaats daarvan is het tijd om aan de slag te gaan. Hij vindt dat steden daarin een belangrijke rol kunnen spelen.

7 uur geleden
Rijkswaterstaat: ga niet de weg op in Noord- en Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om zaterdagavond in Noord- en Zuid-Holland alleen de weg op te gaan als het echt niet anders kan. Het KNMI heeft voor de twee provincies code oranje afgegeven om grootschalige gladheid door ijzel. "Omdat de gladheid niet goed zichtbaar is, kan dit voor verraderlijke gladheid en dus gevaarlijke rijomstandigheden zorgen", aldus Rijkswaterstaat.

8 uur geleden
Schaatsen op natuurijs van korte duur, veel ijsbanen weer dicht

DEN HAAG (ANP) - Op meerdere plekken in Nederland kon zaterdag op natuurijs worden geschaatst. In Winterswijk, Doorn en De Lier gingen de ijsbanen al vroeg in de ochtend open. Lang duurde de schaatspret niet, want de banen sloten rond het middaguur door de oplopende temperatuur. De kans dat er zondag geschaatst kan worden, is klein.

9 uur geleden
Keti Koti bijgeschreven op lijst immaterieel erfgoed Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Keti Koti, de dag van de herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij, is zaterdag officieel bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Dat gebeurde op voordracht van NiNsee, het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis. Keti Koti stond al sinds 2020 in de Canon van Nederland, de vijftig vensters met belangrijke historische gebeurtenissen voor Nederland.

11 uur geleden