Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-voetballer Sparta komt vrij in grote drugszaak

Ex-voetballer Sparta komt vrij in grote drugszaak

ROTTERDAM (ANP) - Ex-voetballer Rachid B. komt vrij, de rechtbank in Rotterdam schorst per vrijdag zijn voorlopige hechtenis. B. is een van de verdachten in een grote drugszaak rondom vermeend crimineel kopstuk Roger P., bekend onder de bijnaam Piet Costa.

B. wordt onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van geld voor Roger P. De twee zijn jeugdvrienden van elkaar.

De 37-jarige B. speelde onder meer bij Sparta en NEC. Hij was als voetballer meerdere keren betrokken bij incidenten op en rond het veld en is in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor een - wat zijn advocaat noemt - "ongelukkige overtreding". Hierbij brak Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles eind 2004 op een dusdanig zware manier zijn been dat hij zijn carrière moest beëindigen.

Meer uit Binnenland

Bezetters UvA gooien spullen naar politie, politie slaat

AMSTERDAM (ANP) - Bezetters bij het UvA-terrein gooien met spullen naar de politie, ziet een verslaggever van het ANP. De politie slaat met wapenstokken en probeert de bezetters weg te jagen van de barricade. Er is ook een shovel aanwezig.

4 minuten geleden
Politie roept bezetters UvA-terrein op om te vertrekken

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft de bezetters van het UvA-terrein opgeroepen om te vertrekken. "Deze demonstratie is opgegeven", is vanuit een politiebusje omgeroepen naar de demonstranten, aldus een ANP-verslaggever. De blokkade ligt aan een gracht. Aan de overkant van de gracht hebben agenten ook enkele demonstranten een paar keer geslagen met wapenstokken om dat deel van de gracht vrij te krijgen, zag de verslaggever.

13 minuten geleden
Honderden demonstranten bij gebouw van Universiteit Utrecht

UTRECHT (ANP) - Honderden demonstranten hebben zich verzameld op het Domplein in Utrecht, waar het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht staat. De betogers hebben veel Palestijnse vlaggen bij zich en roepen leuzen als "UU shame on you". Ook is er politie aanwezig. Dat meldt een ANP-verslaggeefster die ter plaatse is.

33 minuten geleden
Mensen betalen minder aan eigen bijdragen voor zorg

DEN HAAG (ANP) - Het aantal mensen dat meerdere eigen bijdragen voor de zorg betaalt is iets toegenomen, maar zij betalen daar gemiddeld minder voor. In 2016 betaalden mensen gemiddeld 117 euro per maand aan verschillende eigen bijdragen voor zorgkosten. In 2021 was dat bedrag naar 84 euro per maand gedaald, schrijft demissionair zorgminister Conny Helder aan de Tweede Kamer. Ze vindt het een positieve ontwikkeling.

41 minuten geleden
Milieuclubs opnieuw in actie tegen lozingen Chemelot

ROERMOND (ANP) - Milieuclubs gaan het waterschap Limburg vragen de vergunning voor het lozen van afvalwater vanaf fabrieksterrein Chemelot te wijzigen. Ze wilden dit woensdag bij het waterschap aankondigen, maar mochten van het bestuur niet inspreken. Ook actiegroep Extinction Rebellion (XR) heeft woensdagmiddag opnieuw geprotesteerd bij het waterschap.

45 minuten geleden
Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

AMSTERDAM (ANP) - De barricade die door demonstranten is opgeworpen bij de pro-Palestijnse bezetting van een terrein van de Universiteit van Amsterdam wordt verder opgehoogd. Actievoerders verstevigen de blokkade woensdagmiddag met straatstenen en hogen die op met spullen zoals meubilair, fietsen, planken en dranghekken.

1 uur geleden
Wagensveld probeert zaterdag weer koran te verbranden in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Pegida-voorman Edwin Wagensveld gaat zaterdag opnieuw een poging wagen om een koran te verbranden in Arnhem. Bij de door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug zal veel politie aanwezig zijn. Dat bevestigt de woordvoerster van burgemeester Ahmed Marcouch na berichtgeving van Omroep Gelderland.

1 uur geleden