Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-voetballer Sparta komt vrij in grote drugszaak

Ex-voetballer Sparta komt vrij in grote drugszaak

ROTTERDAM (ANP) - Ex-voetballer Rachid B. komt vrij, de rechtbank in Rotterdam schorst per vrijdag zijn voorlopige hechtenis. B. is een van de verdachten in een grote drugszaak rondom vermeend crimineel kopstuk Roger P., bekend onder de bijnaam Piet Costa.

B. wordt onder meer verdacht van deelname aan een criminele organisatie en het witwassen van geld voor Roger P. De twee zijn jeugdvrienden van elkaar.

De 37-jarige B. speelde onder meer bij Sparta en NEC. Hij was als voetballer meerdere keren betrokken bij incidenten op en rond het veld en is in hoger beroep veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor een - wat zijn advocaat noemt - "ongelukkige overtreding". Hierbij brak Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles eind 2004 op een dusdanig zware manier zijn been dat hij zijn carrière moest beëindigen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Madurodam blij met 'proefopening' ondanks tekort aan testlocaties

DEN HAAG (ANP) - Het Haagse miniatuurstadje Madurodam is zaterdag een van de attracties die onder bepaalde voorwaarden open mogen zijn voor het publiek. "Het is een prachtige dag. Het weer werkt enorm mee en we hebben vandaag 1100 á 1200 gasten, 75 procent van wat is toegestaan", aldus directeur Sander Gielen. Maar dat vrijwel alle coronatestlocaties in Den Haag en omgeving vol zitten, helpt volgens hem niet.

1 uur geleden
Gevangenen belden met verboden nummers door programmeerfout

DEN HAAG (ANP) - Een onbekend aantal gevangenen heeft maandenlang kunnen bellen met nummers die normaal gesproken zijn geblokkeerd. Dat bevestigt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) na berichtgeving van de Limburgse omroep L1.

2 uur geleden
Acht Rhodos-reizigers Sunweb in quarantaine

DEN HAAG (ANP) - Acht van de reizigers die met Sunweb op proefvakantie zijn op Rhodos zijn in quarantaine gegaan. Dat maakte Sunweb bekend. Vier van hen zijn mogelijk besmet met het coronavirus. Uit de PCR-test van vrijdag kon volgens Sunweb niet met zekerheid worden gezegd of deze reizigers positief of negatief waren. Zij worden later op zaterdag opnieuw getest. De kamergenoten van de vier blijven uit voorzorg ook in quarantaine.

3 uur geleden
'Actie nodig om achterstanden in zedenzaken tegen te gaan'

DEN HAAG (ANP) - De achterstanden in zedenzaken zijn enorm en slachtoffers moeten soms wel langer dan een of twee jaar wachten totdat de politie hun zaak oppakt. Dat melden Slachtofferhulp Nederland en de stichting Landelijk Advocatennetwerk Gewelds- en Zedenslachtoffers (LANGZS) die hier onderzoek naar hebben gedaan. Ze roepen op tot actie.

3 uur geleden
Voorzitter Rouvoet noemt kritiek op GGD 'klap in het gezicht'

UTRECHT (ANP) - Voorzitter André Rouvoet van GGD GHOR, het samenwerkingsverband van de 25 GGD'en in Nederland, noemt de stevige kritiek in een zaterdag verschenen onderzoek over het functioneren van de GGD'en "een klap in het gezicht van al onze medewerkers". Rouvoet reageert met ingehouden boosheid op de conclusies in het onderzoek van het AD. "We zijn al ruim een jaar een brand aan het blussen en apetrots op wat we neergezet hebben, ondanks alle bezuinigingen en de complexe infrastructuur. We zijn erin geslaagd om steeds weer op te schalen. Een groot compliment voor de flexibiliteit van de GGD'en zou op zijn plaats zijn."

3 uur geleden
Dachauherdenking bij monument in Amsterdamse Bos zonder publiek

AMSTERDAM (ANP) - In het Amsterdamse Bos wordt zaterdag om 12.00 uur de bevrijding herdacht van het concentratiekamp Dachau. Vanwege de coronamaatregelen is de herdenking bij het nationaal Dachaumonument zonder publiek.

11 uur geleden
Organisatie rekent dit weekend op recordaantal bijentellers

WAGENINGEN (ANP) - De organisatie van de Nationale Bijentelling hoopt dit weekeinde op een recordaantal deelnemers. De lat ligt hoog, want een jaar geleden deden er aan het begin van de coronapandemie 10.000 mensen mee. Er werden toen zo'n 130.000 bijen geteld.

11 uur geleden