Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-president Trump moet belastingaangiftes vrijgeven

Ex-president Trump moet belastingaangiftes vrijgeven

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump moet zijn belastingaangiftes vrijgeven in een onderzoek van justitie naar zijn financiële handel en wandel. Rechters verwierpen zijn bezwaar.

Trump wilde de cijfers geheim houden. Maar door de uitspraak van het Hooggerechtshof in Washington krijgt een openbaar aanklager in New York toegang tot financiële documenten.

Trump was vorig jaar, toen hij nog in het Witte Huis zat, voor de tweede keer naar het Hooggerechtshof gestapt om te voorkomen dat hij zijn belastinggegevens moest overdragen aan justitie. De openbaar aanklager, de Democraat Cyrus Vance, probeert al enkele jaren inzicht te krijgen in Trumps financiële gegevens en de boekhouding uit de tijd dat hij als onroerendgoedmagnaat werkzaam was. Vance onderzoekt of er sprake was van belastingontwijking, verzekeringsfraude en gerommel met rekeningen.

In een reactie op het besluit haalde de ex-president fel uit naar justitie. Het Hooggerechtshof had dit onderzoek 'in het wilde weg' van de aanklager nooit mogen laten gebeuren, maar de rechters lieten het toe, klaagde Trump in een verklaring. "Ik blijf doorvechten, net zoals ik de afgelopen vijf jaar heb gedaan."

Meer uit Buitenland

Taliban laten Oostenrijkse rechts-extremist vrij

WENEN (ANP) - Na negen maanden gevangenschap bij de Taliban in Afghanistan is een Oostenrijkse rechts-extremist vrijgelaten. Het Oostenrijkse ministerie van Buitenlandse Zaken zei zondag dat de 84-jarige man in de Qatarese hoofdstad Doha was geland. Hij werd sinds mei 2023 vastgehouden door de Taliban, die Afghanistan regeren.

1 uur geleden
Netanyahu: IDF presenteert plan voor evacuatie Palestijnen

JERUZALEM (ANP) - Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zegt dat het Israëlische leger een plan heeft gepresenteerd voor de evacuatie van burgers uit gebieden in de Gazastrook waar gevochten wordt, samen met een "operationeel plan".

3 uur geleden
Angst voor cholera-uitbraak: duizenden vast op cruiseschip

PORT LUIS (ANP) - Meer dan 3000 mensen zitten vast op een cruiseschip voor de kust van het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius door het vermoeden van een mogelijke cholera-uitbraak op het schip. Na een reeks gevallen van maag-darmziekten aan boord van de Norwegian Dawn weigerden de plaatselijke autoriteiten zondag het schip te laten aanmeren in de haven van de hoofdstad Port Louis.

3 uur geleden
Israël zegt hoe dan ook door te gaan met grondoperatie Rafah

TEL AVIV (ANP/AFP) - Een mogelijk staakt-het-vuren in de oorlog tussen Israël en Hamas zal hoogstens uitstel betekenen voor een grondinvasie van de zuidelijke stad Rafah in Gaza. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zondag. In Rafah verblijven inmiddels naar schatting 1,5 miljoen Palestijnen, in overgrote meerderheid ontheemden.

7 uur geleden
Biden: 'goede seks' is reden voor succesvol huwelijk met Jill

WASHINGTON (ANP/RTR) - De sleutel tot het lange huwelijk tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill is "goede seks". Dat zou Biden althans hebben gezegd tegen Witte Huis-medewerkers, zo blijkt uit een nieuw boek over first lady Jill Biden dat hun 47-jarige romance belicht.

8 uur geleden
Oekraïne heeft plannen voor nieuw tegenoffensief

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne heeft duidelijke plannen voor een nieuw tegenoffensief tegen de Russische strijdkrachten, zei president Volodymyr Zelensky in een persconferentie op zondag. Ook zei hij dat de plannen voor het tegenoffensief vorig jaar waren gelekt naar het Kremlin.

11 uur geleden
Zelensky: 31.000 Oekraïense soldaten dood in oorlog met Rusland

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - Zo'n 31.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen in de oorlog met Rusland, zei president Volodymyr Zelensky zondag. Het is opvallend dat de president het cijfer noemt. De regering in Kyiv zegt vrijwel nooit iets over het aantal omgekomen militairen.

11 uur geleden