Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-baas Centrale Bank Suriname aangehouden

Ex-baas Centrale Bank Suriname aangehouden

PARAMARIBO (ANP) - De vorige maand ontslagen president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt, is donderdag aangehouden. Dat meldt een woordvoerder van de politie in Paramaribo.

De CBvS had het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) vorige week gevraagd onderzoek te doen naar mogelijke onrechtmatige handelingen door de (ex-)centralebankpresident. Toen ging het onder meer om het antedateren van leningen en belangenverstrengeling. Nu is daar de mogelijke diefstal van 100 miljoen Amerikaanse dollar bijgekomen, geld dat Surinaamse banken bij de Centrale Bank hadden gestald.

De zaak leidt tot onrust op de financiƫle markten. Zo daalde de waarde van de Surinaamse dollar de afgelopen tijd al.

Van Trikt wordt bijgestaan door advocaat Irwin Kanhai. Hij is ook de advocaat van president Desi Bouterse, die het ontslag van de centralebankpresident heeft goedgekeurd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Amazon zoekt naar coronatesten om personeel werkend te houden'

SEATTLE (ANP/RTR) - De Amerikaanse webwinkelreus Amazon is hard op zoek naar coronatesten om zijn personeel aan het werk te kunnen houden. Volgens een intern document voert de onderneming daarover gesprekken met twee Amerikaanse testmakers.

41 minuten geleden
'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'

DUBAI (ANP) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.

3 uur geleden
Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

3 uur geleden
Eigenaar HEMA vraagt schuldeisers om water bij de wijn

AMSTERDAM (ANP) - De eigenaar van HEMA, investeringsmaatschappij Ramphastos, vraagt schuldeisers van de winkelketen genoegen te nemen met minder dan het openstaande schuldbedrag. In ruil daarvoor wil het investeringsfonds van miljardair Marcel Boekhoorn zelf vers kapitaal steken in het bedrijf.

4 uur geleden
Koolmees verwacht zeker 100.000 aanvragen loonkostenregeling

DEN HAAG (ANP) - Het aantal door de coronacrisis getroffen bedrijven dat zich bij het loket van uitkeringsinstantie UWV meldt voor een loonkostenregeling, kan al gauw oplopen tot 100.000. Dat zegt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken in een interview met het AD.

5 uur geleden
Staat lijdt nederlaag in slepende zaak rond SNS Reaal

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal. Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiƫle concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

6 uur geleden
'Familiebedrijf Trump ontslaat honderden werknemers'

WASHINGTON (ANP) - De Trump Organization, het familiebedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zo'n 1500 medewerkers ontslagen of met verlof gestuurd te midden van de coronacrisis. Dat meldt The Washington Post.

10 uur geleden