Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ex-advocaat van Trump niet langer eenzaam opgesloten

Ex-advocaat van Trump niet langer eenzaam opgesloten

NEW YORK (ANP/RTR) - De eenzame opsluiting van Michael Cohen, in het verleden de persoonlijk advocaat van president Donald Trump, is opgeheven. Hij zou in een isolatiecel zijn geplaatst als straf voor ongeoorloofd internetgebruik.

Cohen zit een gevangenisstraf van drie jaar uit wegens het betalen van zwijggeld aan twee vrouwen die een seksuele affaire beweren te hebben gehad met Trump en wegens liegen tegen het Amerikaans Congres.

Hij verblijft in een gevangenis met een licht regiem in Otisville in de staat New York en maakt kans op vrijlating in november 2021.

De jurist, die ooit beweerde dat hij zelfs "een kogel zou opvangen" voor Trump, keerde zich later van hem af en noemde hem een "oplichter". De carrière van de 53-jarige jurist uit Long Island was nauw verbonden met de ontwikkeling van Trump van rijke vastgoedtycoon via tv-persoonlijkheid tot president. Cohen stond hem meer dan tien jaar terzijde als advocaat. Hun relatie verzuurde toen de FBI in april 2018 Cohens kantoor en hotelonderkomen in New York binnenviel in het kader van het onderzoek naar Russische bemoeienis met de verkiezingscampagne.

Meer uit Buitenland

Macron spreekt voor het eerst met pers sinds verkiezingen

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron gaat dinsdag om 20.10 uur in gesprek met de pers. Dat is de eerste keer sinds de parlementsverkiezingen op 7 juli werden afgerond, aldus Franse media.

16 minuten geleden
Harris houdt eerste campagnebijeenkomst in Milwaukee

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris houdt dinsdag haar eerste campagnebijeenkomst. Deze vindt plaats in de stad Milwaukee.

34 minuten geleden
Colombiaans verbod op stierenvechten treedt in werking

BOGOTA (ANP/AFP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft de eerder opgestelde wet die stierenvechten verbiedt, in werking gezet. Hij zei blij te zijn dat het doden van dieren als vermaak niet meer is toegestaan. Stierenvechten was eerder in de wet verankerd als cultureel erfgoed.

1 uur geleden
Bijna 2600 arrestaties tijdens protesten Bangladesh

DHAKA (ANP/AFP) - In Bangladesh zijn bijna 2600 arrestaties verricht tijdens de recente protesten in het land, meldt persbureau AFP na een telling. Jongeren gaan er al weken de straat op om hun ongenoegen te uiten over de herinvoering van een systeem dat overheidsbanen reserveert voor bepaalde groepen.

2 uur geleden
Bijna 160 doden door aardverschuivingen in Ethiopië

ADDIS ABEBA (ANP/RTR/AFP) - Het dodental na twee aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië is opgelopen naar 157, meldt een regeringsfunctionaris. Eerder was al duidelijk geworden dat tientallen mensen waren overleden.

2 uur geleden
Hamas en Fatah tekenen samen verklaring met oproep tot eenheid

BEIJING (ANP/AFP) - Afgevaardigden van de Palestijnse beweging Hamas en de partij Fatah hebben samen met andere Palestijnse groeperingen een overeenkomst en oproep voor nationale eenheid ondertekend. De Palestijnse partijen hebben op uitnodiging van China met elkaar gesproken in Beijing.

3 uur geleden
Japanner omgekomen in Oekraïne die voor Rusland vocht

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is vorige maand mogelijk voor de eerste keer een Japanse staatsburger omgekomen terwijl hij er aan de zijde van Rusland vocht, heeft de Japanse regering dinsdag bekendgemaakt.

5 uur geleden