Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Everton legt sponsordeals met Rus Oesmanov stil

Everton legt sponsordeals met Rus Oesmanov stil

LIVERPOOL (ANP) - De Engelse voetbalclub Everton heeft alle sponsorafspraken met Russische bedrijven stilgelegd. Dat maakte de club waarvoor Donny van de Beek uitkomt woensdag bekend. Het gaat om bedrijven van de Russische miljardair Alisjer Oesmanov, wiens banktegoeden bevroren zijn als gevolg van sancties van de EU na de Russische inval in Oekraïne.

Oesmanov, een bekende van president Poetin, is met zijn bedrijf USM Holdings de sponsor van het trainingscomplex van de club uit Liverpool. Ook heeft USM Holdings een optie om de naamgever te worden van het nieuwe stadion, dat in 2024 moet worden opgeleverd. Daarmee zou een bedrag van zo'n 36 miljoen euro zijn gemoeid.

"Iedereen bij Everton blijft geschokt en verdrietig over wat er zich in Oekraïne afspeelt", meldt de club, die bevestigt dat ook de sponsoring van twee andere bedrijven van Oesmanov - Megafon en Yota - stilligt.

Meer uit Voetbal

Aké wil na korte en roerige week bij Oranje niet te hard oordelen

PARIJS (ANP) - Nathan Aké wil na de teleurstellende start van de tweede periode onder bondscoach Ronald Koeman niet te hard oordelen.Volgens de verdediger van Manchester City heeft Oranje tijd nodig, zeker na de onrustige aanloop naar het duel met de Fransen.

9 minuten geleden
Trainer Koeman: dit heeft niets te maken met ontbrekende spelers

PARIJS (ANP) - Volgens bondscoach Ronald Koeman had de stevige nederlaag van het Nederlands elftal bij Frankrijk (4-0) niets te maken met de vele ontbrekende spelers. "Wij maken fouten op plekken in het veld waar geen fouten mogen worden gemaakt. Dat was de oorzaak dat we al snel een verloren wedstrijd speelden. Verliezen bij Frankrijk kan, maar het verschil was te groot. Dat had ik niet verwacht", zei hij bij de NOS.

9 uur geleden
Oranje-aanvoerder Van Dijk: na 7 minuten was het duel verloren

PARIJS (ANP) - Volgens Virgil van Dijk speelde het Nederlands elftal in Parijs tegen Frankrijk al snel een verloren wedstrijd. "Als je na 7 minuten al met 2-0 achter staat wordt het een hels karwei", zei de aanvoerder bij de NOS. "Dan is het eigenlijk al verloren." De vicewereldkampioen won met 4-0.

9 uur geleden
Oranje lijdt kansloze nederlaag in Frankrijk na dramatische start

PARIJS (ANP) - Oranje is de EK-kwalificatiereeks begonnen met een ruime nederlaag in en tegen Frankrijk. In het Stade de France bij Parijs werd het 4-0 voor de vicewereldkampioen. Al na 21 minuten was het 3-0.

9 uur geleden
Griekenland begint in 'groep Oranje' met zege op Gibraltar

FARO (ANP) - Griekenland is de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal begonnen met een zege op Gibraltar. In het Portugese Faro, waar Gibraltar een thuiswedstrijd speelde, werd het 3-0 voor de voormalig Europees kampioen. Beide landen spelen in dezelfde kwalificatiepoule als het Nederlands elftal.

9 uur geleden
Tadic wijst Servië de weg tegen Litouwen

BELGRADO (ANP) - Servië is aan de kwalificatie voor het Europees kampioenschap van 2024 begonnen met een overwinning op Litouwen. Dusan Tadic speelde een belangrijke rol bij de zege van 2-0 in Belgrado.

9 uur geleden
Lukaku bezorgt bondscoach Tedesco goede start bij België

SOLNA (ANP) - De voetballers van België zijn onder de nieuwe bondscoach Domenico Tedesco de EK-kwalificatie begonnen met een ruime overwinning op Zweden. In Solna wonnen de Belgen dankzij drie treffers van Romelu Lukaku met 3-0.

9 uur geleden