Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Everton bevestigt vertrek van coach Lampard

Everton bevestigt vertrek van coach Lampard

LIVERPOOL (ANP) - Everton heeft trainer Frank Lampard ontslagen. De oud-speler en -trainer van Chelsea had sinds 22 januari vorig jaar de leiding over het eerste elftal van de club uit Liverpool overgenomen van de Spaanse trainer Rafael Benitez.

"Everton bevestigt dat Frank Lampard zijn positie als trainer van het eerste elftal heeft verlaten", meldt de club in een verklaring. "Joe Edwards, Paul Clement, Ashley Cole en Chris Jones vertrekken eveneens bij de club."

Volgens Everton hebben de recente uitslagen en de positie op de ranglijst ervoor gezorgd dat deze beslissing moest worden genomen. Paul Tait en Leighton Baines leiden het eerste team totdat een nieuwe trainer is aangesteld.

15 punten

Everton staat na twintig wedstrijden negentiende in de Premier League met 15 punten, evenveel als hekkensluiter Southampton. De club wist dit seizoen pas drie keer te winnen en is al tien wedstrijden zonder zege. Afgelopen zaterdag verloor de ploeg van Lampard met 2-0 van West Ham United. Daarnaast is Everton uitgeschakeld in de League Cup en in de FA Cup.

Lampard was van 2019 tot 2021 coach bij Chelsea, de club waarvoor hij dertien seizoenen actief was als speler en 210 doelpunten maakte. De 44-jarige Engelsman moest Everton vorig seizoen behoeden voor degradatie en dat lukte maar net. Everton eindigde als zestiende.

De club uit Liverpool verkocht sterspeler Richarlison aan Tottenham Hotspur en begon het seizoen met enkele nederlagen. Daarna volgde een serie van zes wedstrijden zonder nederlaag maar in de wedstrijden daarna werd nog maar een keer gewonnen.

Meer uit Voetbal

ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

2 uur geleden
Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

3 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

5 uur geleden
Besuijen schiet FC Emmen naar halve finales play-offs

DORDRECHT (ANP) - Vicente Besuijen heeft FC Emmen naar de halve finales van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie geschoten. De 23-jarige aanvaller maakte in de 88e minuut het enige doelpunt van een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-1).

5 uur geleden
Trainer De Zerbi vertrekt bij Brighton & Hove Albion

BRIGHTON (ANP) - Trainer Roberto de Zerbi neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Brighton & Hove Albion. De 44-jarige Italiaan zit zondag tijdens een thuisduel met Manchester United voor het laatst op de bank bij de ploeg waarvoor de Nederlanders Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en Joël Veltman uitkomen.

6 uur geleden
Duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen gestaakt na onweer

DORDRECHT (ANP) - Het duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de play-offs om promotie naar de Eredivisie is vlak na rust gestaakt. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde alle spelers naar de kleedkamers toen het begon te onweren.

6 uur geleden
Kampioen Leverkusen blijft ongeslagen in Bundesliga

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft een prachtig seizoen in de Bundesliga in stijl afgesloten. De kampioen won in de laatste speelronde ook van FC Augsburg (2-1) en vestigde zo een record. Nog nooit eerder bleef een ploeg een seizoen lang ongeslagen in de Bundesliga.

6 uur geleden