Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evergrande stijgt op beurs in Hongkong na rentebetaling

Evergrande stijgt op beurs in Hongkong na rentebetaling

TOKIO (ANP) - Op de beurs in Hongkong ging het aandeel Evergrande vrijdag vooruit. Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws dat het Chinese vastgoedconcern toch net op tijd een langverwachte rentebetaling op één van zijn leningen heeft gedaan. Het noodlijdende bedrijf weet daarmee te voorkomen dat het officieel als wanbetaler wordt bestempeld.

Evergrande won 3,5 procent en hielp de Hang Seng-index in Hongkong aan een tussentijdse winst van 0,1 procent. Evergrande gaat gebukt onder een schuldenlast van meer dan 260 miljard euro en miste in de afgelopen weken al drie deadlines voor rentebetalingen op leningen. De vastgoedontwikkelaar had tot uiterlijk zaterdag 23 oktober de tijd om de rente op een van deze leningen te betalen en wanbetaling te voorkomen. Bronnen bevestigden aan persbureaus Reuters en Bloomberg dat Evergrande inderdaad 83,5 miljoen dollar heeft overgemaakt voor het verstrijken van de wachttijd van dertig dagen na de deadline van 23 september.

Donderdag kelderde Evergrande nog 12,5 procent in waarde nadat de handel in het aandeel na ruim twee weken werd hervat. De koersval volgde op de bevestiging van het bedrijf dat de gesprekken over de verkoop van een meerderheidsbelang in de vastgoedbeheertak Evergrande Property Services aan branchegenoot Hopson zijn gestaakt. Evergrande Property Services, dat een aparte notering heeft, maakte ook een deel van het koersverlies van een dag eerder weer goed en klom ruim 3 procent.

Stellantis

De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De hoofdindex in Shanghai daalde 0,2 procent. De Kospi in Seoul verloor ook 0,2 procent. Samsung SDI won 1,5 procent. De Zuid-Koreaanse maker van elektronische componenten gaat samen met autofabrikant Stellantis accu's maken voor elektrische auto's voor de Noord-Amerikaanse markt.

De Nikkei in Tokio ging 0,3 procent hoger het weekeinde in op 28.804,85 punten. De Japanse technologiebedrijven behoorden tot de sterkste stijgers. De maker van chipapparatuur Disco won 3 procent dankzij een forse winststijging van het bedrijf. Sectorgenoten Tokyo Electron en Screen Holdings stegen rond de 5 procent. Topman Pat Gelsinger van de Amerikaanse chipmaker Intel liet bij de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat de wereldwijde chiptekorten nog wel tot in 2023 kunnen aanhouden.

Meer uit Financieel

Lichte daling goederenoverslag Rotterdamse haven

ROTTERDAM (ANP) - De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is in de eerste negen maanden van 2024 licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afname komt vooral door minder overslag van kolen en ruwe olie. Het herstel van de containeroverslag heeft zich de afgelopen maanden wel verder doorgezet.

32 minuten geleden
Particuliere verhuurders vinden oproep Knot eigenlijk al te laat

AMSTERDAM (ANP) - Particuliere verhuurders zijn blij met de oproep van president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) om de huurwet terug te draaien. "Het is eigenlijk al veel te laat, want het kwaad op de woningmarkt is al geschied, maar misschien kunnen we zo de schade beperken", stelde Kavish Partiman van Vastgoed Belang, de organisatie van particuliere verhuurders.

55 minuten geleden
Apple-topman belooft investeringen in China uit te breiden

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Apple zal zijn investeringen in China blijven uitbreiden. Dat heeft topman Tim Cook beloofd in een gesprek met de Chinese minister van Industrie en Informatietechnologie, Jin Zhuanglong.

1 uur geleden
AkzoNobel zakt op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel behoorde woensdag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De verffabrikant zag de omzet en nettowinst dalen in het derde kwartaal. Het bedrijf kampte met een zwakkere vraag naar verf in China en met hogere loonkosten, en werd ook iets voorzichtiger over de winst dit jaar. Volgens topman Greg Poux-Guillaume stegen de bedrijfskosten op jaarbasis, maar namen ze wel af ten opzichte van het vorige kwartaal.

1 uur geleden
Resultaten AkzoNobel en Heineken centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van AkzoNobel en Heineken. Verffabrikant AkzoNobel zag de omzet en nettowinst dalen in het derde kwartaal. Het bedrijf kampt onder meer met een zwakkere vraag naar verf en met hoge kosten. Volgens topman Greg Poux-Guillaume stegen de bedrijfskosten op jaarbasis, maar namen ze wel af ten opzichte van het vorige kwartaal.

2 uur geleden
Heineken verkoopt iets meer dan in tegenvallende zomer van 2023

AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft de afgelopen zomermaanden iets meer bier verkocht dan tijdens het tegenvallende derde kwartaal van vorig jaar. In Europa en de regio Afrika/Midden-Oosten dronken consumenten meer bier van het concern, dat ook onder meer Amstel en Desperados in handen heeft. In de Verenigde Staten en de Aziatisch/Pacifische regio vielen de verkopen tegen.

2 uur geleden
Steeds meer woningbranden door laden accu's fietsen en brommers

DEN HAAG (ANP) - Het aantal woningbranden dat wordt veroorzaakt door accu's van elektrische fietsen, scooters en bromfietsen stijgt, blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. In totaal waren accu's en batterijen vorig jaar de vermoedelijke oorzaak van 5 procent van de woningbranden. In 2022 was dat nog 3 procent.

2 uur geleden