Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenveel pinbetalingen tijdens koopjesdagen als vorig jaar

Evenveel pinbetalingen tijdens koopjesdagen als vorig jaar

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal pinbetalingen aan de winkelkassa's van Black Friday tot en met Cyber Monday is dit jaar hetzelfde als vorig jaar, meldt Betaalvereniging Nederland. Dit jaar werden tijdens deze vier dagen naar schatting 66,5 miljoen pinbetalingen verwerkt voor een totaalbedrag van ongeveer 1,86 miljard euro.

Volgens de organisatie lijken webwinkels inmiddels veel meer dan fysieke winkels te profiteren van deze koopjesdagen die uit de Verenigde Staten zijn overgewaaid. Het hoogtepunt in fysieke winkels was afgelopen zaterdag, de dag na Black Friday, met ongeveer 21,1 miljoen pinbetalingen. Op die dag werd 625 miljoen euro omgezet.

Vergeleken met een gewone vrijdag tot en met maandag van begin november lag het aantal pinbetalingen tussen Black Friday en Cyber Monday ruwweg 5 procent hoger. De omzet pakte zo'n 15 procent hoger uit. Vooral fysieke winkels die speelgoed-, hobby of sportartikelen verkopen, deden tijdens de koopjesdagen goede zaken.

iDEAL

De Betaalvereniging ziet ook dat het aantal pinbetalingen in de eerste tien maanden van dit jaar met 7 procent is gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. "Black Friday en Cyber Monday lijken zich over een steeds langere periode uit te smeren", constateert de organisatie.

Ook betaalplatform iDEAL merkt dat er vaker online wordt gewinkeld. Volgens het bedrijf werd er afgelopen vrijdag 7,1 miljoen keer online afgerekend, een nieuw record. Op Cyber Monday ging het om 5,1 miljoen iDEAL-transacties. De toename komt volgens de organisatie mede doordat het aanbod van Black Friday-deals groter is geworden. "Black Friday draait allang niet meer om alleen elektronica. Alles van witgoed en games en video wordt met substantiële kortingen aangeboden."

Meer uit Financieel

Nederland verdient meer aan landbouwexport om hogere exportwaarde

DEN HAAG (ANP) - Nederland verdiende vorig jaar meer aan de export van landbouwproducten, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen University & Research (WUR). Ze schatten dat de Nederlandse economie 50,4 miljard euro verdiende aan de uitvoer van bijvoorbeeld groenten en fruit, 4 procent meer dan in 2022. Dat komt doordat Nederland afgelopen jaar voor meer geld aan landbouwproducten exporteerde.

3 uur geleden
Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

11 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabië en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

12 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

14 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

16 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

18 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

1 dag geleden