Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenepoel verslaat Roglic in derde rit Ronde van Catalonië

Evenepoel verslaat Roglic in derde rit Ronde van Catalonië

LA MOLINA (ANP) - Wielrenner Remco Evenepoel heeft de derde etappe in de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Belgische wereldkampioen van Soudal - Quick-Step was de sterkste in een rit over 181 kilometer en drie beklimmingen tussen Olost en La Molina. Klassementsleider Primoz Roglic eindigde op 2 seconden achterstand als tweede.

Na de eerste twee ritten was niemand verrast dat het opnieuw een tweestrijd tussen Evenepoel en Roglic werd. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma had de eerste rit gewonnen voor Evenepoel, waarna de hoofdrolspelers respectievelijk tweede en derde werden in de tweede etappe.

De vlucht van de dag werd woensdag gevormd door een zevental, van wie de Ecuadoraan Richard Carapaz de grootste naam was. De olympisch kampioen van Tokio en de winnaar van de Ronde van Italië van 2019 kreeg gezelschap van Niklas Eg, Filippo Zana, Guillaume Martin, Simone Petilli, Jefferson Cepeda en Maxim Van Gils.

Voorsprong

De kopgroep nam voor de eerste beklimming van de dag, de Coll de Coubet, een voorsprong van bijna 5 minuten, waarmee Martin virtueel de leiderstrui overnam. Onder aanvoering van de ploeg van Evenepoel slonk de voorsprong in het vervolg van de etappe snel.

De laatste drie vluchters Martin, Carapaz en Van Gils werden gegrepen op de slotbeklimming. Evenepoel zette vervolgens zijn aanval in, waarna alleen Roglic kon volgen. De Belg schudde in de laatste kilometer ook de Sloveen af.

Vertrouwen

Evenepoel voelde zich geweldig na zijn eerste individuele ritzege van dit seizoen. "Ik had super goede benen en voelde iedere dag dat het beter en beter werd", zei de 23-jarige wereldkampioen. "Ik had veel vertrouwen in het team en dat ik de klus kon klaren. We hadden gezien dat het een zware en lange klim was en wilden het zo lastig mogelijk maken. Dat heeft zich uitbetaald. Het is alleen jammer dat ik de trui van het jongerenklassement draag, want ik had graag een foto gehad in mijn regenboogtrui."

De Belg staat in het klassement in tijd gelijk met leider Roglic. "Ik verwacht een mooie strijd vrijdag. Morgen verwacht ik een sprint en moeten we proberen om te herstellen en energie te sparen. We hebben laten zien dat we een sterk team hebben en verantwoordelijkheid durven nemen. We gaan vrijdag proberen om opnieuw de rit te winnen."

Meer uit Sport

Riner en Pérec ontsteken olympisch vuur, Spelen Parijs begonnen

PARIJS (ANP) - Judoka Teddy Riner en oud-atlete Marie-José Pérec hebben als laatste dragers van de vlam het olympische vuur voor de Spelen van Parijs ontstoken. Daarmee zijn de dertigste moderne Olympische Spelen officieel begonnen.

3 uur geleden
Cavendish wint ook wielercriterium in Heerlen

HEERLEN (ANP) - Mark Cavendish heeft voor de tweede keer deze week een Nederlands criterium gewonnen. De 39-jarige Britse wielrenner van Astana was onder het toeziend oog van enkele tienduizenden toeschouwers de beste in de Franssen Franken Ronde Heerlen.

4 uur geleden
Abbingh en De Jong zwaaien met vlag op regenachtige Seine

PARIJS (ANP) - Handbalster Lois Abbingh en 3x3-basketballer Worthy de Jong zwaaien ondanks de regen vol trots de Nederlandse vlag tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen op de Seine van Parijs. De Nederlandse afvaardiging, bestaande uit 144 atleten en begeleiders, was op de gezamenlijke boot met Peru als 58e van de 85 aan de beurt. Abbingh en De Jong stonden als enigen in het oranje op de boot.

5 uur geleden
Regen overschaduwt unieke openingsceremonie op Seine

PARIJS (ANP) - De regen heeft de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs op de Seine na een droog eerste halfuur overgenomen. Sporters kiezen er regelmatig voor om zich gekleed in een poncho vanaf de boten aan de honderdduizenden aanwezigen te tonen. De glimlachen op hun gezichten waren er niet minder om.

6 uur geleden
Tribunes langs Seine volgestroomd voor opening Spelen

PARIJS (ANP) - De vele tribunes met betaalde zitplaatsen langs de Seine zijn bij aanvang van de openingsceremonie van de Olympische Spelen zo goed als volgestroomd. Veel mensen hebben boven de kades een plekje gezocht waar ze het spektakel gratis kunnen zien.

7 uur geleden
Van Dijk kan TeamNL eerste plak bezorgen, hockeyteams in actie

PARIJS (ANP) - Op de eerste dag na de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs strijden de wielrensters en wielrenners om de medailles bij het tijdrijden. Demi Vollering en Ellen van Dijk doen zaterdag namens Nederland mee bij de vrouwen, Daan Hoole bij de mannen.

7 uur geleden
Openingsceremonie op Seine begonnen met vuurwerk en Griekse boot

PARIJS (ANP) - De openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is vlak na 19.30 uur officieel begonnen met vuurwerk in de kleuren van de Franse vlag. De boot van Griekenland was de eerste in een parade vanaf Pont d'Austerlitz, waarin de afvaardigingen van tweehonderd landen verspreid over 85 boten uiteindelijk ruim 6 kilometer over de Seine zullen afleggen.

7 uur geleden