Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenepoel laat zelf nog in het midden of hij de Giro kan winnen

Evenepoel laat zelf nog in het midden of hij de Giro kan winnen

PERUGIA (ANP) - Remco Evenepoel is de sensatie van de Ronde van Italië na de eerste tien etappes. De jonge Belg staat tweede in het algemeen klassement op 14 seconden van rozetruidrager Egan Bernal. Dat is bijzonder, want Evenepoel rijdt pas zijn eerste koers na zijn zware val augustus vorig jaar in de Ronde van Lombardije, waardoor hij onder meer zijn bekken brak.

"De Giro winnen?Ik ga daar geen ja of nee op antwoorden", zei de renner van Deceuninck - Quick-Step op de rustdag van de Giro. "Als ik niet in mezelf zou geloven, zou ik niet aan de start staan", meldde hij in een zoommeeting met de pers, waar volgens de Belgische sportzender Sporza meer dan zeventig journalisten hadden ingelogd.

Het is afwachten wat Evenepoel in de komende bergetappes kan, bijvoorbeeld zaterdag in de rit naar de gevreesde Monte Zoncolan. De Colombiaan Bernal, de Tourwinnaar van 2019, is een erkend klimmer. Evenepoel is de tijdritspecialist, die in de slotetappe nog zou kunnen toeslaan in de individuele rit tegen de klok over 30 kilometer.

Tijdrit

"Ik kan echt niet zeggen om hoeveel minuten het zal gaan. Hoe minder achterstand, hoe beter", aldus Evenepoel. "En het is ook niet alleen Bernal en ik. Denk bijvoorbeeld aan Aleksandr Vlasov, Simon Yates en Giulio Ciccone. Die kandidaten voor het algemeen klassement staan ook dichtbij. Misschien ben ik volgende week wel 10e in de stand. Het is alleen een voordeel voor mij dat die tijdrit op de laatste dag is."

De Belg, die vorig jaar vóór zijn crash in Lombardije achtereenvolgens de Ronde van San Juan, de Ronde van de Algarve, de Ronde Burgos en de Ronde van Polen won, noemt het een eer om tegen Bernal te fietsen. "Maar van een echte rivaliteit kan geen sprake zijn, want het is de eerste keer dat we tegen elkaar strijden. Tijdens deze Giro hebben we al een paar keer tegen elkaar gesproken. Hij is relaxed en vriendelijk."

Meer uit Sport

Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

4 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

8 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

9 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

11 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

13 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

13 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

13 uur geleden