Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenemententak blijft buitenbeentje bij groeiend RELX

Evenemententak blijft buitenbeentje bij groeiend RELX

LONDEN (ANP) - Dataleverancier RELX heeft afgelopen halfjaar bij vrijwel alle bedrijfsonderdelen groei geboekt. Wel had het bedrijf daarbij last van ongunstige wisselkoerseffecten. Alleen de evenemententak, met afstand het kleinste onderdeel, had nog altijd veel last van de coronacrisis. Daardoor gaan vakbeurzen en conferenties in veel landen nog altijd niet door.

Met name de risicoanalysetak van RELX deed goede zaken. Zonder de effecten van wisselkoersen groeide daar de omzet met 10 procent. De tak Scientific, Technical & Medical, die onder meer wetenschappelijke tijdschriften uitgeeft, was goed voor 5 procent meer omzet en Legal zag de omzet met 2 procent toenemen. De omzet van de evenemententak ging ten opzichte van vorig jaar met ruim een derde omlaag.

Topman Erik Engstrom vindt dat RELX goed bezig is en wijst daarvoor op die onderliggende groei. Die groei gaat over heel dit jaar iets hoger uitpakken dan het historisch gemiddelde, stelt het bedrijf nu.

Omzet

Met de nadelige gevolgen van de wisselkoersen meegeteld was de risicoanalysetak de enige die groeide. Ook de gehele omzet daalde op die basis, tot zo'n 3,4 miljard pond of 3,9 miljard euro. Dat was in het eerste halfjaar van 2020 nog 3,5 miljard pond.

De winst voor belastingen ging wel omhoog, tot 825 miljoen pond. Dat was een jaar eerder nog 666 miljoen pond.

Meer uit Financieel

Ryanair onderuit op beurs, AEX toont licht herstel

AMSTERDAM (ANP) - Ryanair ging maandag hard onderuit op de beurs in Dublin. De Ierse luchtvaartmaatschappij boekte afgelopen kwartaal fors minder winst door flinke druk op de ticketprijzen. De budgetvlieger verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zullen zijn dan eerder gedacht. Het aandeel werd ruim 11 procent lager gezet.

53 minuten geleden
Topman Delta Air Lines biedt excuses aan voor vluchtannuleringen

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - De topman van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft zijn excuses aangeboden voor het annuleren van duizenden vluchten tijdens het drukste reisweekend van de zomer. De in Atlanta gevestigde luchtvaartmaatschappij zag veel van haar systemen uitvallen door de wereldwijde computerstoring op vrijdag.

1 uur geleden
Aandacht voor Unilever en Amerikaanse politiek op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Unilever. Het verzorgings- en levensmiddelenconcern is volgens persbureau Bloomberg aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het bedrijf willen kopen. Dat onderdeel, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn.

1 uur geleden
Ryanair ziet winst fors dalen door lagere ticketprijzen

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere winst behaald door flinke druk op de ticketprijzen. Ryanair verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zullen zijn dan eerder gedacht.

2 uur geleden
Bitcoin omhoog na terugtrekking Biden uit race om Witte Huis

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin is verder gestegen na de terugtrekking van president Joe Biden als kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen. Daarmee lijkt de cryptomarkt ervan uit te gaan dat de Democraten met een andere presidentskandidaat Donald Trump toch niet meer kunnen inhalen in de race om het Witte Huis.

2 uur geleden
China verlaagt rentetarieven om economie te steunen

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese centrale bank heeft maandag twee belangrijke rentetarieven verlaagd om het kwakkelende herstel van de op een na grootste economie ter wereld aan te jagen. China kampt met een crisis in de vastgoedmarkt en afzwakkende consumentenuitgaven door de onzekere economische vooruitzichten. Door leningen goedkoper te maken hopen de beleidsmakers de bestedingen en investeringen te stimuleren.

3 uur geleden
Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

4 uur geleden