Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenemententak blijft buitenbeentje bij groeiend RELX

Evenemententak blijft buitenbeentje bij groeiend RELX

LONDEN (ANP) - Dataleverancier RELX heeft afgelopen halfjaar bij vrijwel alle bedrijfsonderdelen groei geboekt. Wel had het bedrijf daarbij last van ongunstige wisselkoerseffecten. Alleen de evenemententak, met afstand het kleinste onderdeel, had nog altijd veel last van de coronacrisis. Daardoor gaan vakbeurzen en conferenties in veel landen nog altijd niet door.

Met name de risicoanalysetak van RELX deed goede zaken. Zonder de effecten van wisselkoersen groeide daar de omzet met 10 procent. De tak Scientific, Technical & Medical, die onder meer wetenschappelijke tijdschriften uitgeeft, was goed voor 5 procent meer omzet en Legal zag de omzet met 2 procent toenemen. De omzet van de evenemententak ging ten opzichte van vorig jaar met ruim een derde omlaag.

Topman Erik Engstrom vindt dat RELX goed bezig is en wijst daarvoor op die onderliggende groei. Die groei gaat over heel dit jaar iets hoger uitpakken dan het historisch gemiddelde, stelt het bedrijf nu.

Omzet

Met de nadelige gevolgen van de wisselkoersen meegeteld was de risicoanalysetak de enige die groeide. Ook de gehele omzet daalde op die basis, tot zo'n 3,4 miljard pond of 3,9 miljard euro. Dat was in het eerste halfjaar van 2020 nog 3,5 miljard pond.

De winst voor belastingen ging wel omhoog, tot 825 miljoen pond. Dat was een jaar eerder nog 666 miljoen pond.

Meer uit Financieel

Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

3 uur geleden
Warner Bros. Discovery stijgt verder op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - Warner Bros. Discovery heeft de handelsdag op Wall Street opnieuw met een stevige plus van 6,9 procent afgesloten. Het entertainmentconcern kondigde woensdag aan een deel van zijn schuldenlast te hebben afbetaald, tot genoegen van beleggers.

5 uur geleden
Overwinning Jack Daniel’s bij hof VS in zaak over hondenspeeltje

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Door een hondenspeeltje te ontwerpen naar het evenbeeld van een kenmerkende whiskyfles van Jack Daniel’s, heeft een bedrijf uit Arizona het merkenrecht geschonden. Zo luidt het oordeel van het Amerikaanse hooggerechtshof in een zaak die door de whiskymaker was aangespannen vanwege het speeltje met de naam ‘Bad Spaniels’.

6 uur geleden
'Groene' termen maken opmars in vacatureteksten

AMSTERDAM (ANP) - In Nederlandse vacatures staan steeds vaker termen die te maken met het milieu. Dat signaleert banensite Indeed op basis van een analyse van miljoenen vacatures. Woorden als duurzaamheid, klimaatverandering, circulaire economie en biodiversiteit kwamen in april 23 procent vaker voor dan in dezelfde maand van 2022.

8 uur geleden
Schiphol definitief mede-eigenaar vliegveld Maastricht

AMSTERDAM (ANP) - Schiphol heeft donderdag in Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend waarmee de Royal Schiphol Group 40 procent van de aandelen van Maastricht Aachen Airport (MAA) overneemt. Limburg behoudt de overige 60 procent. De partijen willen MAA verder ontwikkelen tot een duurzame, omgevingsbewuste en toekomstbestendige luchthaven, zowel voor passagiers als voor vracht.

9 uur geleden
Randstad eindigt bovenaan vrijwel vlakke AEX

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar NN Group is donderdag op Beursplein 5 in de AEX-kopgroep geëindigd met een plus van 1,6 procent. Ook Aegon dikte aan, met 0,3 procent. Investeringsbank RBC heeft beide verzekeraars in een positief analistenrapport als favorieten in de Benelux bestempeld. Uitzender Randstad (plus 1,8 procent) ging er echter met de grootste winst vandoor.

9 uur geleden