Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenementenbranche eist duidelijkheid én extra steun

Evenementenbranche eist duidelijkheid én extra steun

AMSTERDAM (ANP) - Het kabinet moet extra steun bieden aan de evenementenbranche nu een groot deel van het festivalseizoen in het water dreigt te vallen vanwege het fors toenemende aantal coronabesmettingen. Ook moet er snel duidelijkheid komen over wat er straks nog wel kan. Dat stellen de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) en Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) maandag in een gezamenlijke verklaring.

De brancheverenigingen hekelen de aangescherpte coronamaatregelen van het kabinet van afgelopen vrijdag. Er ging voorlopig een streep door meerdaagse evenementen en eendaagse festivals kunnen tot 13 augustus alleen doorgaan als 'zitfeest' met maximaal duizend bezoekers. Of evenementen na die datum wel kunnen doorgaan is onzeker.

Evenementenorganisatoren zijn door de overheid "in een onmogelijke situatie gemanoeuvreerd", schrijven de VNPF en VVEM. "Evenementen kunnen, in tegenstelling tot de horeca, niet met één druk op de knop weer starten. Het is een volkomen onrealistische situatie voor organisatoren om leveranciers, personeel, artiesten en bezoekers nog weken aan het lijntje te houden. Er is nu duidelijkheid van de overheid nodig en niet pas half augustus."

Om te overleven eist de branche ook extra steun. De compensatie vanuit het garantiefonds moet verhoogd worden van 80 naar 100 procent. Ook wil de branche dat het kabinet evenementen een schadevergoeding geeft die buiten de garantiefondsregeling valt. Daarnaast moeten de steunpakketten voor de sector doorgezet worden naar het eerste kwartaal van volgend jaar.

Meer uit Binnenland

Schade door vuurwerk bij woning in Schiedam

SCHIEDAM (ANP) - Bij een woning in Schiedam is in de nacht van vrijdag op zaterdag vermoedelijk vuurwerk ontploft. De ontploffing heeft lichte schade veroorzaakt aan de brievenbus, meldt de politie. Het incident was aan de Maasdamsestraat in Schiedam-Zuid. De politie roept getuigen op zich te melden.

57 minuten geleden
Tropische temperaturen verwacht in Nederland dit weekend

DEN HAAG (ANP) - In Nederland worden tropische temperaturen verwacht. Dit weekend kan het rond de 30 graden worden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied komt de voorspelling uit op rond de 25 graden.

1 uur geleden
Brandweer nog hele nacht bezig met blussen enorme brand Ter Aar

TER AAR (ANP) - De brand in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is na middernacht nog altijd niet onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

4 uur geleden
Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

6 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

7 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

10 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

11 uur geleden