Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Evenement Forum in Arnhem om veiligheidsredenen stilgelegd

Evenement Forum in Arnhem om veiligheidsredenen stilgelegd

ARNHEM (ANP) - Een evenement in Arnhem van Forum voor Democratie van Thierry Baudet is maandagavond enige tijd stilgelegd. De politie had informatie over een "mogelijk verdachte situatie" en controleerde om die reden verschillende personen. Tijdens de controle bleek niet dat deze personen iets kwaads in de zin hadden, aldus de politie, en daarom werd de bijeenkomst na ongeveer een uur hervat.

Baudet en Kamerlid Theo Hiddema vluchtten plotseling de zaal uit. Terwijl er in de donkere zaal een filmpje werd afgespeeld werd Baudet weggeleid, vermoedelijk door iemand van de beveiliging. Ook Hiddema werd opgeroepen om weg te gaan. Het publiek mocht enige tijd de zaal niet verlaten. Andere leden van Forum voor Democratie hielden een toespraak, afgewisseld met filmpjes van de partij. Hiddema kwam even terug op het podium, maar moest toen weer vertrekken.

Na ruim een uur keerden Baudet en Hiddema onder luid applaus terug. Baudet bedankte het publiek dat was blijven zitten. "Heel vervelend dat we dit in Nederland moeten meemaken. U als publiek bent geen moment in gevaar geweest." De twee FvD-prominenten beantwoordden daarna weer vragen uit de zaal.

Het evenement van FvD heeft plaats in concertgebouw Musis Sacrum aan de Arnhemse Velperbinnensingel. Er hing geruime tijd een politiehelikopter boven het centrum van Arnhem. Baudet trapte in Arnhem het politieke jaar af.

Meer uit Binnenland

Geluidsproblemen verstoren 'EU-examen' Wopke Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - De hoorzitting waarin Wopke Hoekstra steun van Europarlementariërs moet verzamelen om de klimaatman van de Europese Commissie te worden, is stilgelegd. De geluidsinstallatie haperde keer op keer, tot er niets anders opzat dan naar een andere zaal in het Europees Parlement in Straatsburg te verhuizen.

3 uur geleden
Na invoering statiegeld een derde minder blikjes tussen zwerfvuil

DEN HAAG (ANP) - Het lijkt erop dat er inderdaad minder blikjes bij het zwerfafval belanden sinds deze kunnen worden ingeleverd voor statiegeld. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat op de eerste meting sinds 1 april - toen de statiegeldregels zijn veranderd - een derde minder blikjes in het zwerfafval zijn beland, vergeleken met de drie jaren daarvoor.

5 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

9 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

10 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

10 uur geleden
Dijksma: doorstroom Oekraïners stokt door tekort aan opvangplekken

UTRECHT (ANP) - De doorstroom van Oekraïense vluchtelingen vanuit Utrecht naar opvanglocaties elders in het land stokt. Hierdoor is de 'hub' in de Jaarbeurs - waar veel Oekraïners zich bij aankomst in Nederland als eerste melden - overvol. De zorgen van burgemeester Sharon Dijksma en de veiligheidsregio zijn groot omdat de toestroom van Oekraïners naar Nederland sinds de afgelopen maand flink is toegenomen. "De hub zakt door zijn hoeven", aldus Dijksma maandagmiddag in de opvanglocatie.

10 uur geleden
Verdachte schietpartijen moest huis uit om huurachterstand

ROTTERDAM (ANP) - Fouad L., de verdachte van de dodelijke schietpartijen in Rotterdam, heeft op 30 augustus van de rechter in Rotterdam te horen gekregen dat de huurovereenkomst van zijn woning aan het Heiman Dullaertplein zou worden beëindigd vanwege een betalingsachterstand aan verhuurder Woonbron.

11 uur geleden