Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eurovisie Songfestival-uitzending 2023 wint twee BAFTA's

Eurovisie Songfestival-uitzending 2023 wint twee BAFTA's

LONDEN (ANP) - Het Eurovisie Songfestival 2023 heeft twee BAFTA Television Craft Awards gewonnen. De winnaars werden zondagavond bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Londen. De Television Craft Awards zijn de prijzen die de British Academy of Film and Television Arts uitreikt in de categorieën die achter de schermen plaatsvinden.

De finale van het Eurovisie Songfestival vond vorig jaar op 14 mei plaats in Liverpool, omdat Oekraïne het evenement de oorlog met Rusland niet kon huisvesten. De Zweedse Loreen won het liedjesfestijn voor de tweede keer. De uitzending heeft BAFTA's gewonnen in de categorieën Director: Multi-camera en Entertainment Craft Team.

Ook een aflevering van Black Mirror, genaamd Demon 79, Once Upon a Time in Northern Ireland, Silo en Slow Horses wonnen elk twee BAFTA's. Zo kreeg Once Upon a Time in Northern Ireland een BAFTA in de categorie Original Music: Factual en het geluidsteam achter Slow Horses kreeg de Sound: Fiction-award.

De BAFTA voor Director: Factual ging naar Peter Beard en Bruce Fletcher voor Otto Baxter: Not a F***ing Horror Story, Peter Hoar won de Director: Fiction-prijs voor The Last of Us.

De uitreiking van de reguliere BAFTA Television Awards is op zondag 12 mei.

Meer uit Buitenland

Krant: Egypte overweegt afbouwen diplomatieke banden met Israël

CAIRO (ANP) - De Israëlische operatie in Rafah zet de relatie met buurland Egypte steeds verder onder druk. Zakenkrant The Wall Street Journal bericht dat de Egyptenaren overwegen hun diplomatieke betrekkingen met Israël te beperken.

2 uur geleden
Georgisch parlement neemt omstreden buitenlandse-agentenwet aan

TBILISI (ANP/AFP) - Ondanks groot protest heeft het Georgische parlement in de derde en finale stemronde de controversiële buitenlandse-agentenwet aangenomen. 84 parlementsleden stemden voor de wet en 30 tegen. Door die wet moeten organisaties die meer dan een vijfde van hun inkomsten uit het buitenland ontvangen, zich registreren als zogenaamde 'buitenlands agent'.

2 uur geleden
Internationaal Gerechtshof houdt deze week zittingen over Rafah

DEN HAAG (ANP) - Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag buigt zich deze week over de situatie in Rafah. Zuid-Afrika heeft het hof gevraagd aanvullende maatregelen te nemen om de Palestijnse bevolking te beschermen.

3 uur geleden
Oostenrijkse verkrachter Fritzl toch naar reguliere gevangenis

KREMS AN DER DONAU (ANP/RTR) - Nadat een hogere rechtbank eerder dit jaar een overplaatsing had tegengehouden, krijgt de Oostenrijkse verkrachter Josef Fritzl nu toch de toestemming om naar een gewone gevangenis te worden overgeplaatst. Momenteel verblijft Fritzl in een speciale psychiatrische gevangenis.

3 uur geleden
EU-landen geven nieuwe migratieregels EU allerlaatste zetje

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Europese migratieregels hebben dinsdag, na jaren van moeizame onderhandelingen, de definitieve goedkeuring ontvangen van de EU-landen. Het komt nu wel aan op de uitvoering, zeggen EU-diplomaten.

3 uur geleden
Twaalf EU-ministers vragen met spoed om EU-analyse over Georgië

BRUSSEL (ANP) - De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot en elf EU-collega's hebben een dringende brief geschreven aan de EU-buitenlandchef om er bij het Georgische parlement op aan te dringen tegen een omstreden wet te stemmen. Die wet zou het vergemakkelijken instellingen en journalisten als "buitenlandse agenten" te typeren.

3 uur geleden
Rode Kruis opent noodziekenhuis met zestig bedden in Rafah

RAFAH (ANP) - Het Rode Kruis opent een veldhospitaal in Rafah waar zo'n tweehonderd mensen per dag verpleegd kunnen worden. Er is extra hulp nodig omdat de bestaande gezondheidsvoorzieningen door de oorlog ernstig onder druk staan. Voor dit project komt hulp van Rode Kruisorganisaties van over de hele wereld.

3 uur geleden