Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europol bezorgd over wapenleveranties aan Oekraïne

Europol bezorgd over wapenleveranties aan Oekraïne

BERLIJN (ANP/DPA) - De Europese politiesamenwerkingsorganisatie Europol is bezorgd dat wapens die aan Oekraïne worden geleverd, op den duur in verkeerde handen vallen, zoals dertig jaar terug na de oorlogen op de Balkan. Criminele bendes gebruiken nu nog steeds wapens die destijds in de oorlog werden gebruikt, zegt Europol-chef Catherine De Bolle in gesprek met Die Welt am Sonntag.

Europol gaat een speciale internationale eenheid opzetten die een strategie moet ontwikkelen tegen de verspreiding van de oorlogswapens, want "ooit is de oorlog voorbij". Er moet ook gekeken worden naar verdachte bewegingen van terroristen of extremisten tussen Oekraïne en de Europese Unie. De situatie is nu volgens De Bolle erg veranderlijk en onoverzichtelijk.

Meer uit Buitenland

Wopke Hoekstra na aannemen EU-natuurherstelwet: 'We hebben haast'

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Commissie is opgelucht dat de natuurherstelwet is aangenomen na een lastig parcours langs de EU-lidstaten.

2 uur geleden
Politie Hamburg hield zondag 6 Oranjefans aan rondom EK-wedstrijd

HAMBURG (ANP) - De politie in Hamburg heeft zondag rondom de wedstrijd Nederland - Polen zes Nederlandse voetbalfans aangehouden. Ze worden onder meer verdacht van poging tot zware mishandeling, drugsbezit of verzet tegen de politie. De zes zijn inmiddels weer vrij, tegen hen is een onderzoek gestart.

4 uur geleden
Saudische kroonprins roept op tot erkenning Palestijnse staat

MEKKA (ANP) - De Saudische kroonprins Mohammed bin Salman heeft landen opgeroepen de Palestijnse staat te erkennen als ze dat nog niet hebben gedaan. Dat meldt staatspersbureau SPA. De troonopvolger deed de oproep in Mekka tijdens een bijeenkomst over de islamitische pelgrimstocht die in de stad plaatsvindt. Door het erkennen van een Palestijnse staat, kan er volgens hem worden toegewerkt naar "duurzame en allesomvattende vrede" in de regio.

4 uur geleden
Stoltenberg: de weg naar vrede is met meer wapens

WASHINGTON (ANP/AFP) - NAVO-chef Jens Stoltenberg heeft op bezoek in Washington gezegd dat volgens hem "de weg naar vrede in Oekraïne loopt via het meer wapens leveren aan dat land". Het militaire bondgenootschap zou nog meer wapens moeten leveren.

5 uur geleden
Moskou stopt met zaak die Nederland bij ICAO aanspande over MH17

MOSKOU (ANP) - Rusland trekt zich helemaal terug uit een procedure die Nederland en Australië bij de internationale raad voor de burgerluchtvaart ICAO hebben aangespannen over de ramp met de MH17.

5 uur geleden
Na extreme hitte, maandag hevige regen tijdens hadj in Mekka

MEKKA (ANP) - De aanhoudende hoge temperaturen van de afgelopen dagen in de voor moslims heilige plaats Mekka, hebben maandag plaatsgemaakt voor een temperatuurdaling en hevige regenval.

6 uur geleden
Polen twijfelt over Europese topbaan voor Portugese oud-premier

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Net nu de EU-regeringsleiders aanschuiven om in Brussel tijdens een informele vergadering de Europese topfuncties opnieuw te verdelen, heeft de Poolse premier Donald Tusk twijfels geuit over de Portugese kandidaat. Oud-premier Antonio Costa is verwikkeld in een corruptieschandaal.

6 uur geleden