Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese voetbalcompetities willen hogere solidariteitsbijdrage

Europese voetbalcompetities willen hogere solidariteitsbijdrage

BERN (ANP) - European Leagues, de belangenvereniging van tal van nationale voetbalcompetities in Europa, roept de UEFA op om de zogeheten solidariteitsbijdrage voor clubs die niet deelnemen aan de internationale competities te verhogen van 4 naar 8 procent. Dat staat in het voorstel voor de inkomstenverdeling voor de cyclus 2021-2024 van de Europese clubcompetities, dat de algemene vergadering van European Leagues unaniem heeft aangenomen.

Volgens de aangesloten competities, waaronder de Nederlandse Eredivisie, moet de competitieve balans gewaarborgd worden. De onvoorspelbaarheid van wedstrijden en de mate van concurrentie zijn fundamenteel voor het succes op lange termijn van de clubcompetities en de interesse van de supporters, zo bepleit European Leagues. De trend van nu wijst op een steeds groter wordende dominantie van een kleine groep clubs.

Voorzitter Lars-Christer Olsson, die praat namens 27 topcompetities in Europa, constateert een groeiend gat tussen de topclubs en de rest. De steeds maar groeiende inkomsten uit de Europese clubcompetities, vooral de Champions League, zorgen er ook voor dat de verschillen tussen clubs in de nationale competities in Europa steeds groter worden.

Meer uit Voetbal

Scorende Kluivert helpt Bournemouth aan zege op Burnley

BURNLEY (ANP) - Justin Kluivert heeft met een doelpunt bijgedragen aan de uitzege van Bournemouth op Burnley (0-2). De aanvaller maakte de openingstreffer en zag zijn ploeggenoot Antoine Semenyo het duel in de slotfase beslissen.

14 minuten geleden
Uitblinker Brobbey was blij met een dagje extra vrij bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey is blij met de drie dagen rust die hij afgelopen week van zijn trainer John van 't Schip bij Ajax heeft gekregen. "Ik heb het als positief ervaren", zei de spits na de zege op FC Utrecht (2-0) in de perskamer van de Johan Cruijff ArenA. "Ik was best vermoeid. We hadden zware weken achter rug. Dus ik persoonlijk had het wel nodig. Je ziet ook dat we winnen vandaag. Dus het heeft goed uitgepakt."

53 minuten geleden
Aanvaller Dallinga helpt Toulouse aan zege op Nice

TOULOUSE (ANP) - Thijs Dallinga heeft Toulouse aan een thuiszege op OGC Nice geholpen (2-1). De spits tekende voor de gelijkmaker en stond aan de basis van de winnende treffer van Yann Gboho.

1 uur geleden
Trainer Van 't Schip tevreden over gedisciplineerd Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Trainer John van 't Schip is tevreden over het spel van Ajax in het thuisduel met FC Utrecht (2-0). "De jongens hebben zeer gedisciplineerd gespeeld", zei hij. "Ik heb ze de complimenten gegeven over hoe ze het hebben uitgevoerd."

1 uur geleden
Ajax wint van FC Utrecht en blijft eindelijk zonder tegentreffer

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft een einde gemaakt aan een knappe serie van vijftien duels zonder nederlaag van FC Utrecht. De club uit de hoofdstad zegevierde met 2-0 in de Johan Cruijff ArenA. Brian Brobbey was belangrijk met de openingstreffer en een assist op de 2-0 van Kenneth Taylor.

1 uur geleden
Ajax verslaat FC Utrecht na doelpunt en assist van Brobbey

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht met 2-0 gewonnen. Brian Brobbey speelde een hoofdrol bij de thuisploeg uit Amsterdam. De spits opende de score en leverde de assist op de tweede treffer van Kenneth Taylor.

2 uur geleden
Voetbalsters Ajax verslaan koploper FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben de titelrace weer een klein beetje spannend gemaakt. De kampioen uit Amsterdam won de uitwedstrijd bij FC Twente (0-3) en verkleinde zo de achterstand op de koploper uit Enschede tot 6 punten.

2 uur geleden