Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese vastgoedbeleggers steken weer meer geld in hotels

Europese vastgoedbeleggers steken weer meer geld in hotels

AMSTERDAM (ANP) - Europese vastgoedbeleggers steken weer meer geld in hotels, constateert vastgoedadviseur CBRE. Het herstel van de coronacrisis komt volgens de adviseur op gang in veel markten.

Het afgelopen jaar werd bijna een kwart meer geld gestoken in hotels. In het derde kwartaal van dit jaar was dat zelfs 41 procent meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. CBRE geeft geen concrete cijfers hierover.

Er was volgens CBRE geen "zichtbare onrust in de hotelmarkt". Dat werd volgens de vastgoedadviseur aan het begin van het jaar wel verwacht, toen veel hotels minder gasten ontvingen vanwege reisbeperkingen.

Behalve de hotelsector zijn in de maanden juli, augustus en september volgens CBRE ook andere sectoren in het vastgoed aangetrokken, zoals de industrie, logistiek en meergezinswoningen. In totaal werd er in Europees vastgoed in deze maanden ruim 77 miljard euro gestoken. Dat is 55 procent meer ten opzichte van vorig jaar, toen de coronacrisis was uitgebroken. Ook in Nederland signaleerden de deskundigen van CBRE herstel.

De kantoorsector liep qua investeringen terug in het derde kwartaal. Dat blijft de grootste beleggingscategorie in Europa, aldus CBRE, waar minder in werd geïnvesteerd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Chauffeurs van Chinese taxidiensten als Didi krijgen meer rechten

BEIJING (ANP/AFP) - Er komen in China strengere regels voor taxi-apps zoals Didi. Zo mogen chauffeurs niet minder verdienen dan het lokale minimumloon en hebben ze recht op pauzes. Ook moeten ze toegang krijgen tot sociale voorzieningen. De regels kunnen grote gevolgen hebben voor bedrijven in de miljardenindustrie.

5 minuten geleden
Erdogan praat Turkse lira opnieuw omlaag

ANKARA (ANP/DPA) - Een televisie-interview van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft opnieuw gezorgd voor een forse daling van de Turkse lira. Hij beloofde daarin tot de verkiezingen in 2023 de rentes laag te houden. Daarmee zou de afhankelijkheid van buitenlandse investeringen op de korte termijn moeten worden doorbroken.

15 minuten geleden
Damrak maakt zich op voor herstel na viruszorgen

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs lijkt woensdag weer wat te herstellen na de verliesbeurt een dag eerder. De aanhoudende onzekerheid rond de nieuwe coronavariant Omikron blijft daarbij echter boven de markten hangen. Ook verwerken beleggers de uitlatingen van de Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell over een mogelijk snellere afbouw van de coronasteun om de hard oplopende inflatie te beteugelen.

17 minuten geleden
VS betichten China van economische oorlogvoering tegen Australië

SYDNEY (ANP/AFP) - China voert een "economische oorlog" tegen Australië door een groot aantal handelssancties tegen het land. Dat heeft de belangrijkste Amerikaanse afgezant voor de regio Asia-Pacific gezegd. Volgens topdiplomaat Kurt Campbell probeert China Australië "op z'n knieën te krijgen".

28 minuten geleden
Gebruik hernieuwbare energie groeit harder dan ooit volgens IEA

PARIJS (ANP) - Het gebruik van hernieuwbare energie groeit wereldwijd harder dan ooit. Dat meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA). Volgens het agentschap komt dat door sterker overheidsbeleid en verhoogde klimaatdoelen. De investeringen in duurzame energiebronnen zoals windmolens, zonneparken en andere installaties zijn echter nog lang niet genoeg om de uitstoot van CO2 tegen 2050 naar nul terug te brengen.

38 minuten geleden
Australische economie gekrompen door lockdowns

CANBERRA (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Australische economie is in het derde kwartaal gekrompen. Oorzaak waren de lockdown in onder meer Sydney, Melbourne en Canberra vanwege de coronapandemie. Daardoor gaven consumenten minder uit, met name aan diensten zoals de horeca en cultuursector, maar ook vervoer.

40 minuten geleden
Investeerder CVC haakt af in strijd om Intertrust

AMSTERDAM (ANP) - Investeerder CVC Capital Partners voert geen gesprekken meer met financieel dienstverlener Intertrust over een mogelijke overname. De exclusieve gesprekken die half november waren begonnen zijn afgebroken.

54 minuten geleden