Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese toezichthouder oordeelt op 11 maart over Janssen-vaccin

Europese toezichthouder oordeelt op 11 maart over Janssen-vaccin

AMSTERDAM (ANP) - Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam buigt zich op 11 maart over het coronavaccin van het bedrijf Janssen in Leiden. Toezichthouder EMA organiseert op die dag een buitengewone bijeenkomst van zijn comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP). Het doel is om de evaluatie over doeltreffendheid en veiligheid, indien mogelijk, af te sluiten, aldus EMA over het vaccin van Janssen, een dochter van de Amerikaanse farmagigant Johnson & Johnson.

Als het oordeel van EMA positief is, dan is de verwachting dat de Europese Commissie in Brussel kort daarop een vergunning verleent. De Europese Unie heeft afspraken met Johnson & Johnson voor de aankoop van 200 miljoen doses, met een optie voor nog eens 200 miljoen. Nederland heeft zeker ruim 11 miljoen doses besteld.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
toe maar, weer een middel waarvan de werking onbekend is. dus weer een fabrikant die mee wil profiteren. en natuurlijk loopt brussel zoals altijd achter de feiten aan. probeer die zogenaamde prima werkende vaccins maar uit op dat stel in brussel. geef MIJN vaccin maar aan de voorzitter: die mevrouw "von" met haar paspoort voor de al gevaccineerden. ik moet die troep niet in mijn lichaam.
Louis53 1 maand geleden
Omdat er groot geld achter zit van andere leveranciers en omdat de EU niet slagvaardig is zoals de laatste tijd wel vaker gebleken is. Een trage logge geldverslindende mzachine die Europa nog ter gronde zal richten. Er zal door landen vaak met scheve ogen naarhet VK gekeken gaan worden omdat ze de EU gewoon voorbij streven
tati 1 1 maand geleden
als andere landen dit al goedgekeurd hebben, waarom loopt de EMA dan aldoor achter
Kwek 1 maand geleden
Ik zou wel eens willen weten waarom dat pas op 11 maart gebeurd en waarom niet eerder!

Meer uit Gezond

Huisarts die toch AstraZeneca geeft aan 60-minner niet strafbaar

DEN HAAG (ANP) - Huisartsen die in samenspraak met patiënten toch nog het coronavaccin van AstraZeneca geven aan mensen onder de 60 jaar zijn volgens de gezondheidsinspectie niet in overtreding.

31 minuten geleden
Kuipers: advies Gezondheidsraad 'fantastisch, goed nieuws'

ROTTERDAM (ANP) - Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), is blij met het advies van de Gezondheidsraad om de tijd tussen de eerste en de tweede coronaprik te verlengen zodat er genoeg vaccin is om meer mensen de eerste prik te geven. "Fantastisch, goed nieuws", zei hij maandag in zijn eerste reactie. Het kan zelfs leiden tot "aanzienlijk" minder opnames, schat hij.

2 uur geleden
Gezondheidsraad: meer tijd tussen twee prikken is overwegen waard

DEN HAAG (ANP) - De Gezondheidsraad zet de deur open naar de mogelijkheid om meer mensen een eerste prik te geven van de coronavaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna. De tijd tussen de eerste en de tweede prik kan wat de raad betreft eventueel worden verlengd naar twaalf weken. Het effect van zo'n verlenging is "relatief klein", tempert het adviesorgaan van het kabinet de verwachtingen wel.

3 uur geleden
6757 nieuwe coronagevallen, gemiddelde loopt verder op

BILTHOVEN (ANP) - Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 6757 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Voor een maandag is dat relatief veel. Het aantal positieve tests ligt in het begin van de week doorgaans lager dan richting het einde van de week.

3 uur geleden
Meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

ZEIST (ANP) - Het aantal opgenomen coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is afgelopen etmaal opnieuw gestegen. In totaal zijn nu 2582 patiënten met Covid-19 opgenomen, 65 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

4 uur geleden
Proefvakantie Rhodos moet ‘schat aan informatie’ opleveren

SCHIPHOL (ANP) - Zowel in binnen- als buitenland zijn de ogen gericht op de 189 Nederlandse proeftoeristen die maandagmiddag naar het Griekse eiland Rhodos vliegen. De all-inclusive vakantie moet volgens de directeur van reisorganisatie Sunweb, Mattijs ten Brink, "een schat aan informatie" opleveren voor de reisbranche over hoe we binnenkort weer veilig vakantie kunnen vieren in coronatijd.

5 uur geleden
Grapperhaus: situatie nog niet goed genoeg om terrassen te openen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet blijft erbij dat de coronacijfers te slecht zijn om terrassen en andere buitenlocaties weer open te kunnen gooien. Dat zei minister van Justitie Ferd Grapperhaus maandag, voorafgaand aan overleg met zijn collega-ministers.

5 uur geleden