Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese tafeltennisbond weert clubs uit Rusland en Belarus

Europese tafeltennisbond weert clubs uit Rusland en Belarus

LUXEMBURG-STAD (ANP) - Tafeltennisclubs uit Rusland en Belarus zijn komend seizoen uitgesloten van deelname aan de Europese bekertoernooien. De Europese federatie ETTU heeft dat besloten na een peiling onder alle clubs die meedoen aan de Champions League en Europe Cup. Een grote meerderheid gaf aan niet tegen ploegen uit Rusland en Belarus te willen uitkomen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Sommige clubs meldden volgens de ETTU zelfs niet mee te doen aan de toernooien als Russische en Belarussische clubs wel welkom zouden zijn. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) riep de internationale sportbonden eind februari al op om sporters uit Rusland en Belarus te weren vanwege de oorlog. Die oproep werd door vrijwel alle bonden opgevolgd.

Afgelopen seizoen stonden twee Russische tafeltennisclubs tegenover elkaar in de halve finales van de Champions League. De ETTU besloot in maart echter om beide clubs voor de rest van het seizoen uit te sluiten van deelname en riep Borussia Düsseldorf, dat in de andere halve finale won van 1. FC Saarbrücken, uit tot winnaar van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Meer uit Sport

Hordeloper Smidt eindigt ver achter Dos Santos op plek zes in Doha

DOHA (ANP) - Nick Smidt is tijdens de Diamond League in Doha als zesde geëindigd op de 400 meter horden. De Nederlander zette een tijd neer van 49,97. De Braziliaanse winnaar Alison dos Santos kwam in 46,86 over de finish en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. De wereldkampioen van 2022 noteerde bovendien de beste jaartijd.

21 minuten geleden
Griekspoor verliest van Italiaanse qualifier op ATP-toernooi Rome

ROME (ANP) - Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome. De als 23e geplaatste Nederlander verloor in drie sets van de Italiaanse qualifier Francesco Passaro: 4-6 6-3 7-6 (5).

52 minuten geleden
Welten stopt na dit seizoen als tophockeyster

UTRECHT (ANP) - Hockeyster Lidewij Welten stopt aan het eind van dit seizoen. Kampong, de club van de 33-jarige hockeyster, maakte bekend dat Welten in de play-offs van dit seizoen haar laatste wedstrijden speelt.

2 uur geleden
Pogacar wint eerste tijdrit in Giro d'Italia, Arensman vierde

PERUGIA (ANP) - Tadej Pogacar heeft de eerste tijdrit in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De rozetruidrager van UAE Team Emirates was in de tijdrit over 40,6 kilometer tussen Foligno en Perugia zeventien seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. De Amerikaan Magnus Sheffield was de nummer drie. Thymen Arensman werd op een minuut van Pogacar vierde.

2 uur geleden
Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

ELGOIBAR (ANP) - Wielrenster Mischa Bredewold heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Europees kampioene was de snelste in een massasprint na een rit over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar.

6 uur geleden
Zieke Rybakina kan haar titel in Rome niet verdedigen

ROME (ANP) - Elena Rybakina kan haar titel van het tennistoernooi in Rome niet verdedigen. De nummer 4 van de wereld uit Kazachstan is ziek en heeft zich afgemeld voor haar wedstrijd van vrijdag in de eerste ronde tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu.

7 uur geleden
Tennisser Thiem beëindigt carrière aan eind van seizoen

WENEN (ANP) - Dominic Thiem stopt aan het einde van dit seizoen met tennissen. Dat heeft de 30-jarige Oostenrijker in een video bekendgemaakt op Instagram. Hij kampt al langere tijd met een polsblessure.

7 uur geleden