Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese rechter keurt coronasteun aan Italiaanse luchtvaart af

Europese rechter keurt coronasteun aan Italiaanse luchtvaart af

LUXEMBURG (ANP) - De Europese Commissie had de coronasteun die Italiaanse luchtvaartmaatschappijen hebben gekregen niet moeten goedkeuren, oordeelt het Europees Hof van Justitie. Het is de tweede keer in evenzoveel weken dat de Europese rechter goedkeuring voor coronasteun voor de luchtvaart vernietigt.

Italië trok in 2020 130 miljoen euro uit om noodlijdende Italiaanse vliegmaatschappijen door de coronapandemie te helpen. Zij moesten dan wel beloven hun personeel minstens het in de cao afgesproken minimumloon te betalen. De commissie, die ervoor moet waken dat zulke staatssteun de vrije concurrentie niet schaadt, stemde daarmee in.

Maar de Ierse prijsvechter Ryanair liet het daar niet bij zitten en stapte naar het hof in Luxemburg. Ryanair betaalt lagere salarissen en kwam niet in aanmerking voor de coronasteun.

Het hof komt tot de slotsom dat de commissie haar goedkeuring niet genoeg heeft onderbouwd. Mogelijk moet Italië daarom het geld terugvragen. De commissie kan nog in hoger beroep.

Meer uit Financieel

Tweede termijn voor IMF-topvrouw Georgieva

WASHINGTON (ANP) - Topvrouw Kristalina Georgieva krijgt een tweede termijn als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Haar herbenoeming was al zeker, omdat ze de enige kandidaat was de organisatie voor financiële stabiliteit te leiden na september. Dan loopt haar eerste termijn van vijf jaar af.

17 minuten geleden
Flink verlies grote bank JPMorgan Chase op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, ging vrijdag fors omlaag op de aandelenbeurzen in New York die ook met stevige minnen zijn gesloten. De bank kwam met kwartaalcijfers, net als de grote branchegenoten Citigroup en Wells Fargo. Die banken lieten eveneens koersverliezen zien.

26 minuten geleden
FT: investeerder CVC kondigt mogelijk maandag beursgang Damrak aan

LONDEN (ANP) - De grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners is van plan mogelijk al op maandag haar plannen bekend te maken voor een beursgang in Amsterdam. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. CVC had deze beursgang meermaals uitgesteld in verband met onrust op de beurzen.

1 uur geleden
Ook Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - In navolging van de hogere olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël. Door die spanningen zijn er zorgen dat gasleveringen uit het Midden-Oosten verstoord kunnen raken.

3 uur geleden
Shell koploper AEX door verder stijgende olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was vrijdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Shell profiteerde van de stijgende olieprijzen door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Iran zou volgens veiligheidsdiensten namelijk binnen 48 uur een directe aanval kunnen doen op Israëlisch grondgebied. Israël heeft al gezegd dan terug te zullen slaan op Iraans grondgebied.

4 uur geleden
Berlijns warenhuis KaDeWe overgenomen door Thaise investeerder

BERLIJN (ANP/DPA) - Het gebouw waarin het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe, voluit het Kaufhaus des Westens, zit, is overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group. De grote toeristische trekpleister was deels eigendom van het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa, dat al een tijdje last heeft van geldproblemen. Daardoor kwam KaDeWe zelf ook in nood.

5 uur geleden
Olie hoger om dreiging aanval Iran, brandstof mogelijk duurder

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten moeten rekening houden met verder stijgende prijzen van brandstof aan de pomp. De olieprijzen zijn namelijk gestegen naar het hoogste niveau in zes maanden, aangejaagd door de onrust in het Midden-Oosten. Iran zou werken aan een directe aanval op Israël als vergelding voor de Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië vorige week.

6 uur geleden