Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese gasprijs naar hoogste niveau in 6 weken

Europese gasprijs naar hoogste niveau in 6 weken

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is dinsdag op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs gesloten op het hoogste niveau in zes weken. De stijging werd vooral veroorzaakt door de voorspelling van kouder weer in delen van het noorden van Europa, waardoor de vraag toeneemt omdat de verwarming hoger gezet zal worden. Eerder zorgde mild weer juist voor druk op de gasprijs.

De prijs van een megawattuur gas steeg in Amsterdam met ruim 7 procent naar meer dan 132 euro. De voorspellingen geven aan dat de temperaturen in het noorden van Europa de komende tijd onder de gebruikelijke waarden van het seizoen komen te liggen. Daardoor moeten de gasvoorraden aangesproken gaan worden. Dankzij het milde weer van de afgelopen tijd zijn die opslagen goed gevuld, ook omdat er veel meer vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Europa geïmporteerd wordt om zo de weggevallen leveringen uit Rusland te compenseren.

Daarnaast zorgen ook productieverstoringen bij belangrijke gasfaciliteiten voor een hogere prijs. Zo zijn er lagere leveringen vanuit het grote Noorse gasveld Troll door productieproblemen en beginnen er woensdag onderhoudswerkzaamheden aan de gasverwerkingsfabriek in het Noorse Kårstø.

Meer uit Financieel

Google ontslaat 28 medewerkers om protest tegen Project Nimbus

SUNNYVALE (ANP) - Google heeft 28 werknemers ontslagen om hun deelname aan een tien uur durend protest op de kantoren van de zoekgigant in Sunnyvale, Californië, en New York. De werknemers protesteerden tegen het zogenoemde Project Nimbus, een contract van 1,2 miljard dollar tussen Google, Amazon en de Israëlische regering, schrijft The New York Post.

45 minuten geleden
Koers Tesla verder omlaag terwijl details reorganisatie vrijkomen

NEW YORK (ANP) - Tesla heeft zijn beurskoers op Wall Street woensdag verder zien slinken, terwijl er meer details naar buiten kwamen van de grote reorganisatie bij het Amerikaanse autoconcern. Beleggers zetten het aandeel dik 1 procent lager. De fabrikant van elektrische auto's verloor de afgelopen twee dagen al ruim 8 procent aan beurswaarde, nadat Tesla had aangekondigd wereldwijd ruim 10 procent van de banen te willen schrappen.

7 uur geleden
Vliegvelden moeten mogelijk krimpen na stikstofvonnissen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse overheid moet van de rechter "passende maatregelen" nemen tegen overmatige stikstofuitstoot van Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport. "Dat betekent krimpen", maakt voorzitter Alfred Blokhuizen van actiegroep SchipholWatch op uit nieuwe vonnissen van de rechtbank Gelderland die mogelijk grote gevolgen kunnen hebben.

7 uur geleden
Socials mogen gebruikers niet dwingen zich te laten volgen

DEN HAAG (ANP) - Sociale mediabedrijven, zoals Facebook en Instagram, mogen hun gebruikers niet dwingen zich te laten volgen op internet in ruil voor toegang tot die platforms. Dat stellen de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de andere privacytoezichthouders in Europa, verenigd in de European Data Protection Board (EDPB).

8 uur geleden
Vakbonden kondigen stakingen aan in metaalsector

UTRECHT (ANP) - De vakbonden kondigen stakingen aan bij kleinere metaal- en techniekbedrijven na het stuklopen van cao-onderhandelingen. Daarmee zijn er opnieuw stakingen op komst in de metaalsector, waarin vaker flink wordt gestaakt.

11 uur geleden
ASML hard omlaag op Damrak na teleurstellend kwartaalbericht

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was woensdag een grote verliezer op de beurs in Amsterdam. Beleggers zetten het aandeel, een zwaargewicht in hoofdgraadmeter AEX, bijna 7 procent lager na een teleurstellend kwartaalbericht. Ook de resultaten van navigatiespecialist TomTom en maaltijdbezorger Just Eat Takeaway werden slecht ontvangen.

12 uur geleden
Alaska Airlines houdt alle vliegtuigen aan grond na melding FAA

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Alaska Airlines houdt al zijn vliegtuigen in de Verenigde Staten tijdelijk aan de grond na een oproep van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Het is niet duidelijk wat er precies aan de hand is.

12 uur geleden