Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese Commissie onderzoekt bundeling Teams door Microsoft

Europese Commissie onderzoekt bundeling Teams door Microsoft

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie onderzoekt of techconcern Microsoft misbruik gemaakt heeft van zijn marktmacht door zijn chat- en videovergaderprogramma Teams te bundelen met zakelijke software als Office 365 en Microsoft 365. Daarmee zou het bedrijf concurrenten als Slack en Zoom mogelijk buitenspel hebben gezet. Slack, dat zelf een bij bedrijven populair chatprogramma maakt, had in 2020 al bij de Europese marktwaakhond geklaagd over Microsoft.

Vooral het feit dat Microsoft zijn klanten verplicht om ook Teams af te nemen als ze een abonnement nemen op de productiviteitssoftware van het bedrijf, baart de commissie zorgen. Ook heeft Microsoft mogelijk de manier waarop zijn software met die van andere bedrijven samenwerkt bewust beperkt. Dat zou nadelig kunnen zijn uitgepakt voor Microsofts concurrenten, maar ook voor bedrijven en consumenten in Europa, meent de mededingingswaakhond.

In april meldde de Financial Times dat Microsoft zou stoppen met het dwingen van zijn klanten om Teams automatisch op hun apparaten te installeren. Daarmee wilde het Amerikaanse techbedrijf de zorgen van de Europese Commissie wegnemen, maar dat blijkt dus niet afdoende te zijn geweest.

Het is het eerste EU-onderzoek naar Microsoft sinds 2008. Toen werd Microsoft beschuldigd van misbruik van zijn dominante positie door Windows-gebruikers te dwingen internetbrowser Internet Explorer te installeren. Daarmee werden concurrenten als Netscape Navigator buitenspel gezet. Microsoft bereikte toen een schikking met de commissie, maar kreeg vijf jaar later alsnog een boete van meer dan een half miljard euro vanwege het niet nakomen van zijn toezeggingen.

Meer uit Financieel

Grote geldverstrekkers verhogen hypotheekrente

AMSTERDAM (ANP) - Alle grote geldverstrekkers in Nederland, waaronder Rabobank, ING, ABN AMRO, SNS Bank, Aegon, NN en Triodos, hebben hun hypotheekrentes de afgelopen twee weken één of twee keer verhoogd, meldt De Hypotheekshop. De meeste instellingen verhoogden vorige week hun tarieven met 0,05 tot 0,10 procentpunt. Dat is de grootste wekelijkse stijging in een half jaar tijd.

29 minuten geleden
Warren Buffett laat investeringskansen in India aan opvolgers

OMAHA (ANP) - De bekende belegger Warren Buffett ziet "veel kansen" in India, maar die laat hij over aan zijn opvolgers. Dat heeft de inmiddels 93 jaar oude Amerikaan afgelopen weekend gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway, meldt financieel persbureau Bloomberg maandag.

1 uur geleden
FNV zet stakingen in metaalsector door om uitblijven cao

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV heeft leden die werken in de Groningse of Limburgse metaal- en techniekbranche opgeroepen woensdag te staken. Daarmee krijgen de stakingen die twee weken geleden al begonnen een vervolg. Eerder werk het werk al neergelegd in zes andere provincies. De bond wil op die manier zijn eisen voor een nieuwe cao afdwingen.

1 uur geleden
Volvo's elektrische auto's stuwen verkoopcijfers

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De Zweedse autofabrikant Volvo Cars heeft de afgelopen maand een kwart meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt volgens het bedrijf onder meer door een grote vraag naar zijn elektrische modellen.

2 uur geleden
Rederij Maersk bezorgd over uitbreiding onrust Rode Zee

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - De grote Deense rederij Maersk maakt zich zorgen over uitbreiding van de onrust in de Rode Zee door de aanvallen van Houthi-rebellen uit Jemen op de scheepvaart. Volgens Maersk is de zone met risico's aan het groeien en zijn er vaker aanvallen op schepen die verder op zee varen. De Houthi's hebben inmiddels gedreigd ook schepen in de Middellandse Zee aan te vallen als vergelding voor de Israëlische aanvallen in Gaza.

2 uur geleden
Minder huishoudelijke apparaten verkocht door krappe huizenmarkt

ZOETERMEER (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar minder grote huishoudelijke apparaten gekocht, meldt branchevereniging APPLiA Nederland. Vooral inbouwkookplaten, afzuigkappen en afwasmachines werden minder vaak verkocht. Dat komt volgens de koepel door de hoge inflatie en tegenvallende huizenverkoop en nieuwbouw.

2 uur geleden
PostNL zakt op positief Damrak na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - PostNL behoorde maandag tot de grote verliezers op het Damrak. De post- en pakketbezorger zag afgelopen kwartaal de omzet licht dalen en het bedrijfsresultaat was 9 miljoen euro negatief. Topvrouw Herna Verhagen sprak van een lastige omgeving voor het bedrijf in het eerste kwartaal met stijgende kosten, vooral voor lonen. Het aandeel zakte 3,5 procent.

2 uur geleden