Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese Commissie keurt staatssteun goed voor boeren die stoppen

Europese Commissie keurt staatssteun goed voor boeren die stoppen

BRUSSEL (ANP) - Meer veehouderijen kunnen rechtmatig worden gecompenseerd als zij vrijwillig hun bedrijf definitief stoppen. De Europese Commissie heeft de wijzigingen goedgekeurd die de Nederlandse overheid had ingevoerd in de bestaande uitkoopregelingen. De maatregel moet de neerslag van stikstof in de natuur verminderen.

Bijdragen uit de staatskas voor bedrijven moeten aan strenge Europese regels voldoen om eerlijke bedrijfsconcurrentie in de Europese Unie te behouden. Maar de Europese Commissie vindt deze steunmaatregel toch gepast vanwege het hogere doel van een duurzamere landbouw en het tegengaan van klimaatproblemen.

Vorig jaar had de Europese Commissie al twee eerdere regelingen goedgekeurd voor de afkoop van kleine en middelgrote veehouders. De wijzigingen in deze regelingen om het te compenseren bedrag te verhogen, zijn nu ook goedgekeurd, waardoor meer boeren van de regeling gebruik kunnen maken. "De positieve effecten zijn groter dan de eventuele negatieve effecten voor de concurrentie en de handel in de Europese Unie", aldus de Europese Commissie in een verklaring.

Meer uit Financieel

Air France-KLM sluit schrappen banen niet uit bij kostenbesparing

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Air France-KLM zoekt actief naar manieren om de kosten verder terug te dringen. Ook het schrappen van banen behoort tot de mogelijkheden, al is dat plan nog niet concreet, zei financieel topman Steven Zaat van het luchtvaartconcern in een toelichting op de kwartaalresultaten. Er werken zo'n 73.000 mensen bij het bedrijf.

14 minuten geleden
Chinees technologieconcern Huawei maakt 564 procent meer winst

SHENZHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese technologieconcern Huawei zag de winst in de eerste drie maanden van het jaar met 564 procent stijgen. Deze cijfers heeft het bedrijf aan de Chinese overheid geleverd. Omgerekend bedraagt de winst ruim 2,5 miljard euro.

27 minuten geleden
Dreigende staking slagerijmedewerkers opgeschort

UTRECHT (ANP) - De dreigende staking in slagerijen in Brabant, Gelderland en Noord-Holland woensdag is opgeschort, meldt FNV. De vakbond kondigde dit weekend de werkonderbreking aan, maar werkgevers hebben inmiddels een verbeterd loonbod gedaan voor een nieuwe cao en FNV legt dat voorstel nu voor aan de leden. Tot en met zeker 8 mei leggen slagerijmedewerkers volgens FNV daarom niet hun werk neer.

29 minuten geleden
Branche wil hoger isolatietempo door nieuwe opsporingsmethodes

UTRECHT (ANP) - Door nieuwe methodes om beschermde diersoorten zoals vleermuizen op te sporen in spouwmuren sneller toe te staan, kunnen er 70 procent meer woningen geïsoleerd worden tegen 2030. Dat stellen de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en VENIN Isolerend Nederland na onderzoek. Nu is het zo dat isolatiebedrijven veel tijd kwijt zijn aan het opsporen van beschermde diersoorten.

50 minuten geleden
KLM-topvrouw verwacht dat capaciteit dit jaar op orde komt

AMSTELVEEN (ANP) - KLM-topvrouw Marjan Rintel verwacht dat de capaciteit van de luchtvaartmaatschappij dit jaar op orde komt. Dat zei zij in gesprek met het ANP. In het vorige kwartaal had KLM nog last van problemen met de levering van vliegtuigonderdelen, waardoor het aantal beschikbare vliegtuigen beperkter was. Ook slecht weer had impact op de prestaties. De luchtvaartmaatschappij heeft echter maatregelen genomen, en Rintel ziet dat die sinds maart effect hebben.

1 uur geleden
Economie eurozone uit recessie na groei in eerste kwartaal

LUXEMBURG (ANP) - De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,3 procent gegroeid ten opzichte van het vorige kwartaal, volgens voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Hiermee kwam het eurogebied weer uit een milde recessie, na in de voorgaande twee kwartalen te zijn gekrompen. Zowel in het derde als in het vierde kwartaal van 2023 was er een economische krimp van 0,1 procent.

1 uur geleden
Alle Eurostar-treinen moeten in 2030 op duurzame energie rijden

LONDEN (ANP) - Eurostar wil alle treinen in 2030 volledig laten rijden op hernieuwbare energie. In Nederland is dit al sinds 2017 het geval. Over zes jaar moeten alle hogesnelheidstreinen die Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk met elkaar verbinden, op duurzame energie rijden.

1 uur geleden