Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese Commissie berispt Nederland over milieurechtszaken

Europese Commissie berispt Nederland over milieurechtszaken

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt een waarschuwing van de Europese Commissie dat voor burgers de regels om naar de rechter te stappen over milieuzaken niet duidelijk zijn. Nederland krijgt twee maanden de tijd om te antwoorden of de regels aan te passen.

De waarschuwing is de eerste stap in een zogeheten inbreukprocedure, die uiteindelijk tot een rechtszaak bij het Europese Hof kan leiden over de toepassing van Europese regels.

Nederland heeft volgens de Europese Commissie in zijn wetgeving onvoldoende duidelijk gemaakt tot welk type rechtbank burgers of milieugroeperingen zich kunnen wenden als ze in beroep willen gaan over milieuvergunningen of andere kwesties die vallen onder Europese milieuwetgeving. Bijvoorbeeld over Europese afspraken over de bescherming van vogels of de verwerking van afval.

Of een beroepszaak onder administratief of burgerlijk recht valt, moet volgens de commissie worden verduidelijkt.

Meer uit Buitenland

Zanger Doug Ingle van rockband Iron Butterfly overleden

LOS ANGELES (ANP) - Doug Ingle, medeoprichter van rockband Iron Butterfly, is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden, meldt de Amerikaanse website Variety zaterdag. Ingle was zanger en organist op veel bekende nummers van de band, zoals de hit In-a-Gadda-Da-Vida. Hij was het laatste nog levende lid van de klassieke line-up van de groep uit de late jaren zestig.

10 minuten geleden
Nicki Minaj uit felle kritiek op haar arrestatie op Schiphol

MANCHESTER (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj heeft in de nacht van zaterdag op zondag na aankomst in Manchester haar fans bedankt voor alle steun, nadat zij zaterdag werd gearresteerd toen ze wilde vertrekken vanaf vliegveld Schiphol. Ook hekelde ze in felle bewoordingen haar arrestatie op de Nederlandse luchthaven. In haar bagage zaten softdrugs. Kort voor 22.00 uur werd Minaj vrijgelaten na het betalen van een boete van 350 euro.

47 minuten geleden
Schrijver van muziek Mary Poppins en The Jungle Book overleden

LOS ANGELES (ANP) - Richard M. Sherman, helft van het beroemde muziekduo The Sherman Brothers, is zaterdag op 95-jarige leeftijd overleden, melden verschillende Amerikaanse media. Richard en zijn broer Robert B. Sherman schreven tientallen van de meest memorabele liedjes uit films van Walt Disney. Ze verwierven hun grootste bekendheid met hun muziek voor Mary Poppins, dat het duo twee Oscars opleverde, de soundtrack voor The Jungle Book en het lied It's a Small World, dat werd gebruikt voor een gelijknamige attractie in Disneyland.

1 uur geleden
Macron veroordeelt geweld in aanloop naar Franse bekerfinale

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft de rellen veroordeeld die zaterdag uitbraken tussen voetbalfans op een snelweg naar de Franse bekerfinale in de stad Lille. Bij de rellen raakten dertig mensen gewond en brandde een supportersbus volledig uit. Het geweld tussen fans van Olympique Lyon en Paris Saint-Germain ontstond bij een tolpoort.

1 uur geleden
Junta Burkina Faso wil nog 5 jaar aan de macht blijven

OUAGADOUGOU (ANP/DPA) - Juntaleider Ibrahim Traoré wil nog vijf jaar aan de macht blijven in het Afrikaanse land Burkina Faso. Dat blijkt uit een nieuw handvest over de transitieperiode dat hij zaterdagavond ondertekende en naar buiten bracht. Het militaire staatshoofd heeft na afloop van die termijn ook nog het recht zich kandidaat te stellen bij verkiezingen.

4 uur geleden
Zeker twee doden door Russische raketaanval op Charkiv

CHARKIV (ANP) - Door Russische raketaanvallen op de Oost-Oekraïense stad Charkiv zijn zaterdag ten minste twee mensen om het leven gekomen. Tal van anderen raakten gewond. De meeste slachtoffers vielen in een grote en drukke doe-het-zelfzaak, die werd geraakt door geleide projectielen.

8 uur geleden
Ex-priester krijgt in Orléans 17 jaar cel voor seksueel misbruik

ORLÉANS (ANP/AFP) - Een 64-jarige voormalige priester heeft voor het gerechtshof in Orléans zeventien jaar gevangenisstraf gekregen wegens tal van aanrandingen en verkrachtingen van jongens in de periode 1990 tot 2000. De beklaagde Olivier de Scitivaux heeft de misdaden bekend en spijt betuigd. Van de rechter mag hij niet eerder dan over tien jaar vervroegd vrijkomen.

8 uur geleden