Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese cloudbedrijven klagen over machtsmisbruik Microsoft

Europese cloudbedrijven klagen over machtsmisbruik Microsoft

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Het Franse cloudbedrijf OVH en twee Europese branchegenoten hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen Microsoft. De Europese bedrijven beschuldigen het Amerikaanse techconcern van "het ondermijnen van eerlijke concurrentie". Ook zou Microsoft de keuze voor consumenten beperken.

De klacht, waarvan de Europese Commissie de ontvangst heeft bevestigd, werd afgelopen zomer al ingediend. De Europese mededingingswaakhond laat weten de zaak te zullen beoordelen. Als de commissie daar aanleiding toe ziet, kan ze een onderzoek beginnen.

OHV beklaagt zich bij de commissie over de wijze waarop Microsoft producten als zijn Office-kantoorsoftware in licentie geeft. Daardoor wordt het voor bedrijven duurder om andere clouddiensten te gebruiken dan de Azure-dienst van Microsoft, liet het bedrijf weten tegenover zakenkrant The Wall Street Journal. Ook werken Microsoft-producten minder goed als bedrijven een ander cloudaanbieder hebben dan het techconcern.

Microsoft laat in een reactie weten "continu bezig te zijn hoe het partners het beste kan ondersteunen en Microsoft-software beschikbaar te maken". Daarbij wordt volgens het bedrijf ook gekeken naar ondersteuning voor klanten die andere aanbieders van clouddiensten gebruiken.

Meer uit Financieel

Drukke beursweek met rentebesluiten Fed en ECB

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers maken zich op voor een drukke beursweek met rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB). De twee banken houden naar verwachting de rente opnieuw onveranderd. Op de financiële markten wordt gespeculeerd dat de rente in de Verenigde Staten en de eurozone komend voorjaar verlaagd zal worden nu de inflatie sterk aan het afzwakken is.

1 uur geleden
Duitse winkelbranche: kerstverkopen vallen nog tegen

BERLIJN (ANP/DPA) - De kerstverkopen bij Duitse winkelketens vallen tot dusver tegen. Dat stelt de Duitse winkelbrancheorganisatie HDE na onderzoek onder meer dan 350 winkelbedrijven. Volgens HDE gaf bijna 60 procent aan teleurgesteld te zijn over de verkopen van afgelopen week.

4 uur geleden
Nieuwe gaspijplijn maakt Servië minder afhankelijk van Rusland

BELGRADO (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Een nieuwe gaspijplijn die zondag is geopend maakt Servië minder afhankelijk van Russisch aardgas. De pijplijn van 170 kilometer loopt van de Servische stad Niš naar de rand van de Bulgaarse hoofdstad Sofia en heeft een jaarlijkse capaciteit van 1,8 miljard kubieke meter. Dat is goed voor 60 procent van de Servische gasbehoefte.

5 uur geleden
IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

7 uur geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

7 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 dag geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

1 dag geleden