Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese beurzen tonen herstel

Europese beurzen tonen herstel

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de verliesbeurt een dag eerder die werd veroorzaakt door een omzetwaarschuwing van iPhone-maker Apple. Op het Damrak vielen de resultaten van laadpalenfabrikant Alfen in goede aarde. Verzekeraar ASR en bodemonderzoeker Fugro werden lager gezet na publicatie van de jaarcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 628,61 punten. De MidKap klom ook 0,5 procent, tot 967,89 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,8 procent.

ASR (min 1 procent) sloot de rij in de AEX. De resultaten van de verzekeraar lieten volgens analisten van Citi een gemengd beeld zien. De aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van 75 miljoen euro werd daarbij als positief bestempeld. Biotechnoloog Galapagos ging aan kop met een plus van 1,7 procent.

Esperite

In de MidKap leverde Fugro (min 3,8 procent) de openingswinst weer in. Volgens analisten van KBC Securities lagen de jaarcijfers van de bodemonderzoeker grotendeels in lijn met de verwachtingen. Alfen won 3 procent bij de kleinere bedrijven. De laadpalenmaker zag de omzet afgelopen jaar met 41 procent stijgen tot 143,2 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van tussen de 180 miljoen en 200 miljoen euro.

Op de lokale markt kelderde Esperite bijna 30 procent na een hervatting van de handel. De handel in de stamcelbank werd op 7 februari stilgelegd in afwachting van een persbericht. Het bedrijf bevestigde dat de Zwitserse autoriteiten een onderzoek zijn gestart naar CryoSave na klachten over het verlies van bloedmonsters.

Koersen

Deutsche Telekom steeg ruim 2 procent in Frankfurt. Het Duitse telecombedrijf boekte in 2019 zijn beste resultaten ooit. IAG klom 1,2 procent in Londen. Qatar Airways heeft zijn belang in het moederbedrijf van British Airways en Iberia vergroot tot 25,1 procent.

De euro was 1,0801 dollar waard tegen 1,0813 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 52,51 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 58,21 dollar per vat.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

3 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

5 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

5 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

6 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

8 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

8 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

9 uur geleden