Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese beurzen tonen herstel

Europese beurzen tonen herstel

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de verliesbeurt een dag eerder die werd veroorzaakt door een omzetwaarschuwing van iPhone-maker Apple. Op het Damrak vielen de resultaten van laadpalenfabrikant Alfen in goede aarde. Verzekeraar ASR en bodemonderzoeker Fugro werden lager gezet na publicatie van de jaarcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,5 procent hoger op 628,61 punten. De MidKap klom ook 0,5 procent, tot 967,89 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,8 procent.

ASR (min 1 procent) sloot de rij in de AEX. De resultaten van de verzekeraar lieten volgens analisten van Citi een gemengd beeld zien. De aankondiging van een aandeleninkoopprogramma van 75 miljoen euro werd daarbij als positief bestempeld. Biotechnoloog Galapagos ging aan kop met een plus van 1,7 procent.

Esperite

In de MidKap leverde Fugro (min 3,8 procent) de openingswinst weer in. Volgens analisten van KBC Securities lagen de jaarcijfers van de bodemonderzoeker grotendeels in lijn met de verwachtingen. Alfen won 3 procent bij de kleinere bedrijven. De laadpalenmaker zag de omzet afgelopen jaar met 41 procent stijgen tot 143,2 miljoen euro. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een omzet van tussen de 180 miljoen en 200 miljoen euro.

Op de lokale markt kelderde Esperite bijna 30 procent na een hervatting van de handel. De handel in de stamcelbank werd op 7 februari stilgelegd in afwachting van een persbericht. Het bedrijf bevestigde dat de Zwitserse autoriteiten een onderzoek zijn gestart naar CryoSave na klachten over het verlies van bloedmonsters.

Koersen

Deutsche Telekom steeg ruim 2 procent in Frankfurt. Het Duitse telecombedrijf boekte in 2019 zijn beste resultaten ooit. IAG klom 1,2 procent in Londen. Qatar Airways heeft zijn belang in het moederbedrijf van British Airways en Iberia vergroot tot 25,1 procent.

De euro was 1,0801 dollar waard tegen 1,0813 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent in prijs tot 52,51 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 58,21 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Export Nederlandse spullen naar Verenigd Koninkrijk hoger

DEN HAAG (ANP) - De export van spullen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar fors gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Ook de export van diensten groeide. Wel daalde de uitvoer van eerder ingevoerde producten (wederuitvoer).

1 uur geleden
Economie groeit in alle regio's, Haarlemmermeer voorop

DEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hebben de hoogste groeipercentages, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Onlinevergaderdienst Zoom sterk omhoog op Wall Street na cijfers

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications ging maandag in de handel nabeurs in New York sterk omhoog na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten. In de handel na het officiële slot op Wall Street steeg de beurskoers van Zoom met wel 18 procent.

3 uur geleden
Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

3 uur geleden
Bronnen: Airbnb stopt met verhuur woningen in China

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Woningverhuurplatform Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van huurwoningen in China en gaat zich voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren. Dat zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.

3 uur geleden
VS kunnen nationale dieselreserves aanspreken tegen inflatie

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering overweegt de nationale dieselreserves aan te spreken om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Dat zei het Witte Huis. Vanwege de oorlog in Oekraïne is olie en ook diesel steeds duurder geworden waardoor de inflatie in de Verenigde Staten wordt aangejaagd.

4 uur geleden
Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

6 uur geleden