Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese beurzen tonen herstel

Europese beurzen tonen herstel

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen toonden dinsdag herstel na de recente verliesbeurten. Beleggers schoven de zorgen over de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten aan de kant en trokken zich op aan de positieve slotstanden op Wall Street. Ook de olieprijzen vielen wat terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,5 procent in de plus op 610,17 punten. De MidKap steeg 1 procent tot 919,91 punten. Frankfurt en Parijs gingen tot 0,9 procent vooruit. De Londense FTSE 100-index won 0,1 procent.

Koploper in de AEX was chipmachinemaker ASML met een winst van 1,8 procent. Olie- en gasconcern Shell sloot de rij met een verlies van 0,7 procent. Metalenspecialist AMG was de sterkste stijger in de MidKap met een plus van 3,5 procent na een nieuw recyclingcontract in de Verenigde Staten. Hekkensluiter was beursintermediair Flow Traders met een min van 1,5 procent.

Fugro

Fugro herstelde van een eerder koersverlies en won 2,3 procent. De bodemonderzoeker moet 26,8 miljoen dollar betalen na het verlies van een arbitragezaak in Singapore. Air France-KLM won 1,2 procent. KLM-topman Pieter Elbers zei in een gesprek met De Telegraaf dat de luchtvaartmaatschappij het jaar turbulent is begonnen als gevolg van de sterke stijging van de olieprijs. Elbers hoopt dat de olieprijs niet verder oploopt.

Signify klom 0,6 procent. Het verlichtingsbedrijf neemt afscheid van zijn financieel directeur Stéphane Rougeot, die om persoonlijke redenen vertrekt. Daarnaast wil het bedrijf de termijn van topman Eric Rondolat met vier jaar verlengen. Rougeot wordt tijdelijk opgevolgd door René van Schooten.

Aston Martin

In Londen raakte Aston Martin 8,5 procent kwijt. De Britse producent van luxe voertuigen gaf een winstalarm vanwege de moeilijke marktomstandigheden. Aston Martin liet verder weten in gesprek te zijn met potentiële investeerders. De Canadese miljardair Lawrence Stroll zou willen instappen bij het bedrijf.

De euro noteerde op 1,1184 dollar tegen 1,1186 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 62,91 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent in prijs tot 68,47 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Koopjesketen Action groeit minder hard

ZWAAGDIJK (ANP) - Winkelketen Action heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de verkopen zien toenemen tot 3 miljard euro, bijna 21 procent meer vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam voor een belangrijk deel doordat het bedrijf 42 nieuwe filialen opende. Zonder dit effect groeide de omzet in Nederland en andere landen met 9,8 procent, maakte het concern bekend.

10 minuten geleden
Besi ontvangt grote order voor hybride bondingsystemen

DUIVEN (ANP) - Chiptoeleverancier Besi heeft een "aanzienlijke" bestelling ontvangen van een niet nader genoemde grote fabrikant. Het gaat om 26 zogeheten hybride bondingsystemen van Besi, die in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 geleverd worden. Financiële details werden niet gegeven.

34 minuten geleden
AI-startup Musk rondt financiering deze week af, zeggen bronnen

AUSTIN (ANP) - Elon Musk krijgt deze week naar verwachting de financiering rond van zijn bedrijf X.AI, waarmee de topman wil gaan concurreren met het populaire ChatGPT. Daarmee komt de waarde van zijn bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) uit op 18 miljard dollar (16,8 miljard euro), zeggen betrokkenen tegen persbureau Bloomberg.

45 minuten geleden
Aandacht voor Besi op rustig Damrak na grote order

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag uit naar Besi. De producent van assemblageapparatuur voor de chipsector heeft een grote bestelling ontvangen van een niet nader genoemde grote fabrikant. Het gaat om 26 hybride bondingsystemen van Besi, die in het vierde kwartaal van 2024 en het eerste kwartaal van 2025 geleverd zullen worden. Financiële details werden niet gegeven.

52 minuten geleden
Directeur schoonmaakbeurs: 'co-bot' wordt collega schoonmaker

AMSTERDAM (ANP) - Schoonmakers in Nederland hoeven de opkomst van robots in de schoonmaak niet als een bedreiging te zien. Maar de rol van schoonmakers gaat wel veranderen. Dat denkt Robert Stelling, directeur van vakbeurs Interclean, die volgende week plaatsvindt in de Amsterdamse RAI.

1 uur geleden
Chinese export en import tonen weer groei

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese export en import zijn in april weer gestegen, na een daling in maart. Vooral de stijging van de uitvoer is een opsteker voor de kwakkelende Chinese economie. In maart zag China de export nog stevig dalen door de zwakke vraag naar Chinese goederen. Dat kwam doordat consumenten wereldwijd voorzichtiger waren met hun uitgaven door de hoge inflatie en hogere rentetarieven.

2 uur geleden
Airbnb voorziet sterke zomer, maar dit kwartaal is iets minder

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Verhuurplatform Airbnb denkt dat grote internationale sportevenementen zoals het EK voetbal in Duitsland en de Olympische Spelen in Frankrijk de vraag naar accommodaties in de zomer zullen aanjagen. Maar de omzetprognose voor het tweede kwartaal is niet zo gunstig als veel kenners hadden gehoopt. Dat komt door ongunstige wisselkoerseffecten en doordat Pasen dit jaar relatief vroeg viel.

10 uur geleden