Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese beurzen sluiten fors hoger

Europese beurzen sluiten fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag fors hoger geëindigd. Ook elders in Europa tekenden de beurzen fikse winsten op, nu extra stimuleringsmaatregelen van de Federal Reserve tegen de coronacrisis het sentiment steunen. Daarnaast was er hoopvol nieuws over een relatief goedkope ontstekingsremmer die bij ernstig zieke patiënten met Covid-19 helpt.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 3,3 procent hoger op 560,01. De MidKap steeg 2,8 procent tot 756,37 punten. Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 3,4 procent.

Onderzoekers aan de universiteit van Oxford meldden dat het medicijn dexamethason de overlevingskansen van ernstig zieke coronapatiënten verbetert. Vanuit de Britse politiek wordt dit gezien als belangrijk onderzoeksresultaat in de strijd tegen de pandemie.

ABN AMRO

Alle 25 AEX-bedrijven gingen vooruit. ABN AMRO voerde de hoofdfondsen aan met een winst van 7,2 procent, terwijl ook andere financieel dienstverleners als ING, Aegon en ASR duidelijk hoger eindigden.

In de MidKap was Signify de grootste winnaar met een plus van 6,1 procent. Het bedrijf meldde positieve onderzoeksresultaten in tests met zijn UV-lampen tegen het nieuwe coronavirus. Beursintermediair Flow Traders stond bij de schaarse verliezers met een min van 0,8 procent

Bouwbedrijven

Bij vastgoedfonds NSI werd een eerdere winst omgebogen in een verlies van 0,6 procent. Het fonds heeft in het lopende kwartaal al een groot deel van zijn huurinkomsten binnengehaald. De huurders in de retailsector hebben volgens het bedrijf de meeste moeite om te voldoen aan hun betalingsverplichtingen.

De Europese bouwbedrijven waren in trek na het nieuws dat de Amerikaanse regering omgerekend zo'n 900 miljard euro aan financiering voor infrastructuur wil vrijmaken. In Amsterdam won BAM 4,9 procent terwijl staalfabrikant ArcelorMittal 6,9 procent won.

De euro was 1,1257 dollar waard, tegen 1,1271 dollar op een dag eerder. Een vat Amerikaanse werd 0,8 procent duurder op 37,40 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 40,19.

Meer uit Financieel

Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiële Europese regels pas na de zomer ingaan.

2 minuten geleden
Kleine winst voor AEX, Viaplay keldert na waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van vrijdag. Nu het gevaar voor wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken, wordt op de beursvloeren vooral uitgekeken naar de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken later deze maand.

20 minuten geleden
Voor het eerst meer energie uit zonnepanelen dan uit biomassa

DEN HAAG (ANP) - In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

42 minuten geleden
De Hypotheker: hypotheekrente voor langere duur zakt dit jaar nog

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - De rentes op hypotheken van langere duur gaan nog dit jaar zakken. Dat verwacht adviseur De Hypotheker althans. Het idee is dat door de aanhoudende renteverhogingen van instituten zoals de Europese Centrale Bank (ECB) de inflatie en economische groei afzwakken, waardoor ook de rentes tegen het einde van het jaar weer omlaag kunnen.

58 minuten geleden
Analisten: opsplitsen moederbedrijf Thuisbezorgd.nl dringend nodig

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Een opsplitsing van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway is "dringend nodig" en zou de koers van het aandeel een flinke impuls kunnen geven. Dat schrijven analisten van de Amerikaanse zakenbank Citi in een rapport over het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

1 uur geleden
Duitse export stijgt in april, maar krachtig herstel blijft uit

WIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in april weer gestegen na de forse daling in maart. Het herstel van de uitvoer van de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland lijkt goed nieuws, maar is volgens ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski te zwak om echt voor opluchting te zorgen. Ook zijn er volgens hem zeer weinig tekenen van een sterker herstel in de komende maanden.

1 uur geleden
Topman AF-KLM: kijken naar vervanging meer oudere toestellen

ISTANBUL (ANP) - Air France-KLM wil nog meer verouderde toestellen voor de langere afstand gaan vervangen door brandstofzuinigere vliegtuigen nu de luchtvaart sterk herstel laat zien van de coronacrisis en er weer veel meer vraag is naar reizen. Dat heeft topman Ben Smith van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie gezegd tegen persbureau Bloomberg op de jaarlijkse vergadering van brancheorganisatie IATA in de Turkse stad Istanbul.

2 uur geleden