Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese beurzen reageren op China en Duitse winkelverkopen

Europese beurzen reageren op China en Duitse winkelverkopen

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen reageren woensdag op cijfers over de Chinese industrie en de winkelverkopen in Duitsland. Daarbij lijken de beursgraadmeters wat hoger te gaan openen. De bedrijvigheid in de Chinese industrie liet afgelopen maand opnieuw krimp zien, maar die was wel minder sterk dan in april.

In Duitsland daalde de omzet van de detailhandel in april met meer dan 5 procent, onder meer door hoge inflatie en economische onzekerheid. Economen hadden op een afname van 0,5 procent gerekend. Sinds februari 2021 was de omzet van de Duitse detailhandel niet zo laag.

In de loop van de handelsdag komen er ook nog cijfers over de bedrijvigheid in de Europese industrie naar buiten, waaronder die van Nederland. Verder komen er gegevens over de werkloosheid van de eurozone in april.

Automatiseren

Bij de bedrijven kan navigatiedienstverlener TomTom op aandacht rekenen. Die onderneming ontslaat 500 mensen bij het onderdeel dat kaarten maakt. Dat komt neer op ongeveer een tiende van al het personeel van het bedrijf. De afgelopen tijd heeft TomTom flink geïnvesteerd in een nieuwe manier van kaarten maken en daarbij gebeurt meer geautomatiseerd. Dat moet TomTom hogere winstmarges opleveren.

In het buitenland staat Deutsche Bank in de belangstelling. Topman Asoka Wöhrmann van vermogensbeheertak DWS is opgestapt nadat de Duitse justitie dinsdag een inval had gedaan. DWS wordt beschuldigd van 'greenwashing', waarbij investeringen groener of duurzamer worden voorgedaan dan ze daadwerkelijk zijn.

De Britse bank HSBC gaat ruim 400 miljoen euro in zijn Chinese activiteiten investeren tot en met 2025. Topman Noel Quinn liet aan het Chinese staatspersbureau Xinhua weten weliswaar uitdagingen te zien in China, maar ook veel kansen. HSBC, dat staat voor Hongkong and Shanghai Banking Corporation, is van oudsher sterk vertegenwoordigd in Azië.

Meer uit Financieel

ASMI zakt op Damrak na publicatie resultaten

AMSTERDAM (ANP) - ASMI ging woensdag omlaag op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf, dat systemen levert voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt, zag het aantal nieuwe orders afgelopen kwartaal flink stijgen. Ook de omzet viel hoger uit dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar AI-gerelateerde producten. Voor de tweede jaarhelft rekent ASMI op een sterkere omzetgroei dan eerder voorzien. Het aandeel werd desondanks dik 2 procent lager gezet.

50 minuten geleden
Hogere winst en meer passagiers voor easyJet

LUTON (ANP) - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet heeft in het afgelopen kwartaal meer winst geboekt. Ook stapten meer passagiers aan boord van de vliegtuigen van de budgetmaatschappij.

1 uur geleden
FrieslandCampina profiteert van eerder aangekondigd banenverlies

AMERSFOORT (ANP) - FrieslandCampina profiteert van het eerder aangekondigde banenverlies bij het zuivelconcern. Waar in heel 2023 nog verlies werd geleden, staat er over de eerste helft van dit jaar weer een duidelijke winst in de boeken. FrieslandCampina kondigde in december nog aan 1800 banen te schrappen om de kosten omlaag te brengen, waarvan ruim de helft in Nederland.

1 uur geleden
Aandacht voor kwartaalcijfers KPN en ASMI op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar de resultaten van telecomconcern KPN en chipbedrijf ASMI. KPN zag de omzet in het tweede kwartaal stijgen. Ook de nettowinst nam toe. Topman Joost Farwerck verklaarde erop te vertrouwen de vooruitzichten voor het hele jaar te zullen realiseren en op koers te liggen om de doelen voor de middellange termijn waar te maken.

1 uur geleden
Fors meer mobiele klanten KPN dankzij overname Youfone

DEN HAAG (ANP) - KPN heeft er dankzij de overname van provider Youfone dit jaar 634.000 mobiele klanten bijgekregen. Er kwamen in het eerste halfjaar daarnaast 109.000 nieuwe glasvezelklanten bij.

1 uur geleden
Cognacproducent Rémy Cointreau kampt zwakke verkoop VS

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Rémy Cointreau heeft in het afgelopen kwartaal de verkopen flink zien dalen door zwakte op de Amerikaanse markt en ook in Zuidoost-Azië. De omzet van het Franse drankenconcern, bekend van cognacmerk Rémy Martin, daalde met bijna 16 procent tot 217 miljoen euro in vergelijking met een jaar eerder.

1 uur geleden
Musk vraagt ​​X-volgers of Tesla 5 miljard moet investeren in xAI

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Elon Musk vraagt ​​zijn volgers op het socialemediaplatform X of Tesla 5 miljard dollar moet investeren in zijn kunstmatige intelligentiebedrijf xAI. De topman van de elektrische autofabrikant Tesla en eigenaar van X zei daarbij dat hij "de wateren aan het testen was" voor een mogelijke financieringsdeal.

3 uur geleden