Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese beurzen over breed front omlaag

Europese beurzen over breed front omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen gingen woensdag over een breed front omlaag. Beleggers namen gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder. De aanhoudende stijging van het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika zorgde daarbij voor terughoudendheid. Op het Damrak kwam NN Group met een strategische update.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,6 procent in het rood op 564,81 punten. De MidKap zakte 1,7 procent tot 753,91 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs raakten tot 2,4 procent kwijt.

Alle 25 AEX-bedrijven gingen omlaag. Hekkensluiter was staalproducent ArcelorMittal met een verlies van 4,5 procent. ABN AMRO, ING en Shell volgden met minnen van rond 2,6 procent. Informatieleverancier RELX kampte met een adviesverlaging door ABN AMRO en zakte 2,4 procent.

NN Group

NN Group verloor 1,1 procent. De verzekeraar, die een beleggersdag houdt, verwacht dat de coronacrisis dit jaar een impact op het operationeel resultaat van 100 miljoen euro zal hebben. Het bedrijf, dat onder vuur ligt van de Amerikaanse activistische investeerder Elliott, maakte verder bekend een progressief dividendbeleid te willen voeren en jaarlijks minstens 250 miljoen euro voor de inkoop van eigen aandelen uit te trekken.

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM (min 4 procent) behoorde tot de staartgroep in de MidKap. Bij luchtvaartmaatschappij Air France vertrekken eind dit jaar 403 piloten. Dat komt neer op 10 procent van het totale aantal vliegers. Ook bij KLM wordt gesproken over ingrepen.

Kardan

Op de lokale markt kelderde centenaandeel Kardan 14 procent. De Israëlische investeerder geeft zijn beursnotering in Amsterdam per 30 juli op om kosten te besparen. Core Labs dikte 2,2 procent aan. De oliedienstverlener verwacht dit jaar circa 61 miljoen dollar aan kostenbesparingen door te voeren.

In Frankfurt verloor Wirecard 13 procent. De Duitse marktwaakhond BaFin verdenkt de Duitse betalingsverwerker nu ook van marktmanipulatie. Wirecard wordt al onderzocht vanwege mogelijke fraude. Dialog Semiconductor steeg 9 procent. De Brits-Duitse chipmaker schroefde zijn omzetverwachting voor het tweede kwartaal op. In Parijs kreeg Europcar er ruim 9 procent bij. De Duitse autobouwer Volkswagen (min 2,7 procent) overweegt het autoverhuurbedrijf over te nemen.

De euro was 1,1283 dollar waard, tegen 1,1326 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent minder op 39,61 dollar. Brentolie daalde 1,6 procent in prijs tot 41,94 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

6 minuten geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

29 minuten geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

33 minuten geleden
AEX in het rood, verzekeraar NN boekte kleine winst

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag opnieuw met verlies gesloten. De zorgen over de rente en een recessie bleven boven de markt hangen. Verzekeraar NN Group ging licht omhoog en toonde daarmee verder herstel van de zware koersval van vorige week.

38 minuten geleden
Festivaldirecteur: ruim 7 miljoen mensen bezochten Oktoberfest

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Het jaarlijkse Oktoberfest in München trok dit jaar 7,2 miljoen bezoekers. Dat meldt de directeur van het festival Clemens Baumgärtner dinsdag. Het is voor het eerst sinds 1985 dat er zoveel mensen op het bierfestival afkwamen. Wel duurde het evenement dit jaar twee dagen langer dan gebruikelijk.

1 uur geleden
Russisch biermerk Baltika mag geen Carlsberg-bier meer maken

KOPENHAGEN (ANP) - Het Russische biermerk Baltika mag in Rusland geen producten van de Deense bierbrouwer Carlsberg meer produceren, distribueren en verkopen. Carlsberg heeft, als reactie op de overname van alle activiteiten van het bedrijf in Rusland door de Russische staat, de licenties daarvoor ingetrokken. Het gaat om zowel regionale als internationale merken, zoals naast Carlsberg ook Grimbergen en Tuborg.

1 uur geleden
Point Biopharma schiet omhoog op Wall Street na overnamenieuws

NEW YORK (ANP) - Het medische bedrijf Point Biopharma is dinsdag fors meer waard geworden op de beurs in New York. De grotere farmaceut Eli Lilly koopt de ontwikkelaar van nieuwe behandelingen van kanker voor 1,4 miljard dollar, maakten de twee bedrijven bekend.

2 uur geleden