Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Europese beurzen met winsten weekend in

Europese beurzen met winsten weekend in

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag met winsten het weekend in gegaan. De handel verliep rustig en de aandacht ging zo vlak na de kerst vooral uit naar ontwikkelingen in de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten. Peking lieten weten nauw in contact te staan met de VS over het ondertekenen van de recent overeengekomen handelsovereenkomst. Beter dan verwachte cijfers over de industrie in China gaven het sentiment daarnaast een impuls.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,3 procent in de plus op 611,01 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 915,25 punten. Londen, Parijs en Frankfurt kregen er tot 0,3 procent bij.

ING leverde 0,4 procent in bij de hoofdfondsen. Volgens Het Financieele Dagblad verdwijnen mogelijk zestig van de zeshonderd banen bij de tak van ING die vermogende klanten bedient. Bij de kleinere bedrijven steeg Sif 7 procent. De funderingsspecialist voert exclusieve onderhandelingen voor de levering van onder meer masten voor een windmolenpark voor de kust van Japan.

AND

AND International Publishers verloor verder 2,7 procent op de lokale markt. De kaartenmaker heeft een overeenkomst gesloten met een groep investeerders over een converteerbare lening van 1 miljoen euro die door het bedrijf zal worden uitgegeven.

Elders in Europa trok Danske Bank de aandacht. Een groep internationale investeerders wil een schadevergoeding en is een rechtszaak begonnen. Ze vinden dat de bank beleggers jarenlang heeft misleid door niet te openbaren dat een deel van de opbrengsten en winsten afkomstig waren uit witwaspraktijken waar Danske niets tegen deed. Het aandeel steeg 0,2 procent in Kopenhagen.

Qiagen

In Frankfurt raakte Qiagen ruim 18 procent kwijt. De Nederlands-Duitse biotechnoloog, die ook een notering heeft in New York, heeft laten weten solo verder te willen gaan. Eerder werden nog gesprekken gevoerd met potentiële kopers.

De euro was 1,1174 dollar waard tegen 1,1080 dollar voor de kerstdagen. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 61,79 dollar. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 68,20 dollar per vat.

Meer uit Financieel

BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

12 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

12 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

14 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

15 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

16 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

17 uur geleden
Twitter stapt uit vrijwillige EU-overeenkomst rond desinformatie

BRUSSEL (ANP/DPA) - Twitter houdt zich niet langer aan een vrijwillige Europese gedragscode voor internetplatforms. Eurocommissaris Thierry Breton (Industrie) meldt op Twitter dat het sociale medium van Elon Musk uit de EU-overeenkomst is gestapt.

19 uur geleden